Final deyiz

Final deyiz

Sakaryaspor  Bayrampaşayı iki maçtada yenerek finale taşındı. Playof öncesi Bayrampaşa tercihinin doğru olduğu iki aşamalı maçta belirkin olarak kendini gösterdi. İstanbulda Ercağ ,Sakaryada Fatih ( 2) Hüseyin Altuğ ve Ferhat golleri Sakaryasporu dört köşe TFF 2 lig kapısına yolladı. Final ne olur? Önce kim gelecek ona bakmak gerek. Darıca , Diyarbekire göre bir adım öndeydi ama, rovanşta farklı sonuç çıktı. Diyarbekir evinde ki 1-0 lık yenilginin üstesinden den 2-1 lik galibiyetle geldi ve Sakaryasporun rakipi oldu.  O oldu, bu oldu ,bu saatten sonra çok önemli değil. Sakaryaspor bir kez daha aynı teknik adamla final heyecanı yaşayacak. Bu kez Osman Özdemirle beraber Sakaryaspor inşallah diriliş yılının ilk hedefi olan TFF 2 lig kapısından içeri girer.3ligte olmak bu şehre ,bizlere bıkkınlıktan çıktı ,eziyet vermeye başladı.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI

Adapazarıspor Playofu birinci bitirdi ,Bala dönüş yaptı. Tesis olarak ,marka değeri olan bir takım olarak umarım geçmişten kalan eksileri iyi edüt edip , bu başarının üstüne birde TFF 3 lig armasını, Sakarya Karamana taşırlar. Bir zamanlar Hikmet Sevimle bu hedefin baş ucundan geri dönmüşlerdi. O heyecanın tadı hala futbol kalbimde durur.Adapazarının heyecanlı ,fotojonik Başkanı İbrahim Aygün bize sitem etmiş,Nazım Hoca şampiyonu kutlamadın . Bizim işimiz kutlama değil,bizim işimiz başarının içindek gercekleri yazmak. Biz birilerinin gönlünü hoş tutmak adına, kutlama faslına sarılmayız. Biz yazarken , çizerken yazdıklarımız içersinde başarının kahramanlarına hakettikleri şeylerin bazılarını uzatırız. Biz bu işin şov kısmında olamayız. Beni futbol adamlığım,futbol  yazarlığım ,benim futbol yaşımın böyle  şeylere ayıracak v akti yok.

FİKRET ORMANIN ALT YAPI BAKIŞI

BJK Başkanı Fikret Orman alt yapı konusunda gercekçi bir tesbitte bulunmuş. Orman Başkan demişki Alt yapılara 6-7 Milyon EURO para harcıyoruz ama karşılığını alamıyoruz. Buna rağmen oyuncu çıkmaması bazı değerlerimizi yitiriyor diyen  Fikret Orman buınun için ,alt yapının futbolcu yetiştirme ateşini yükseltmek için  takım alacaklarını açıklamış. Fikret Ormanın Beşiktaş için ortaya koyduğu alt yapı tesbiti üç büyüklerin hepsi içinde gecerli. Hep bir olmak için mücadele veren  bir düşüncenin alt yapıyı sağlıklı gözlerle taraması ne mümkün. Her sezonbaşı göztermelik gençleri kampa götür ,sonra kupada bir kaç isme forma ver . Hepsi bu kadar. Veya futbolcu olacak gibi olanları başka takımlara kiralık ver. Takım alarak en azından bu bir nebze olsun azaltılabilir. Bu günki üç büyük takımın alt yapı düşüncesinin gelişmeyen  yönlerinden Anadolu takımlarının faydalandığı  gerceğine vurgu yaparak ,Fikret Orman düşüncesinin  Diriş 51 Yıl parolasıyla yola çıkan Sakaryuasporada önermek gerek. Son yıllarda bizimde alt yapı hikayesi BJK tan farklı değil.

SERDİVAN MAÇA ÇIKARKEN KAYBETMİŞ
Sakaryayı çok uzaklardan seyrediyorum ama teknoloji sayesinde sporun içindeki bir çok gelişmeyi  takip etme şansım var. Hatta FACE aracılığı ile yaptığım konuşmalarda bu işin alt yapısına önemli katkı sunuyor. Bala çıkmada ikinci takımı belirleyecek olan mücadelede kaybeden Serdivansporla ilgili bir bilen dost önüme şöyle bir not uzattı. Nazım Hocam Serdivan daha maça çıkmadan maçı kaybetmişti dedi. Nedir bun un içeriği dediğimde v erdiği yanıt şuydu,Serdivan balda kalmak adına hayati bir maça çıkıyor ama Serdivan Belediye Başkanı  tribünde yok. Serdivanın herşeyi olarak bilinen Büyükşehir Belediye Başkanı tribünde yok diyor.Serdivanın kazanması için onlar oynamayacak ama ,onların tribünde olmaları sanırım bir manevi güc olabilirdi. Serdivanın kaybedişinin içine bu ayrıntıyıda koyarak, onları yine geriye dönüş yaptıkları  Süper ligte yapacakları yeni atılımlarla baş başa bırakalım.

YETENEK

Bu haftanın sofrasının üstüne,Cengiz Erşahinin  Zorluklara karşı Kendini Ateşle kitapının içinde yer alan, hayatın içinde kendine yer arayanlara örnek olacak bir saptamayı, sizlerle buluşturacağım. Bir gün genç bir delikanlı Yahya Kemal Beyatlıya gelerek  Üstat ben ressam ,yada şair  olacağım. Hemen karar veremedim.Kararımda bana yardımcı olurmusunuz ? der. Yahya Kemal Beyatlı Resimlerin ve şiirlerin yanındamı ? diye sorar. Delikanlı şiirlerim yanımda der ve Beyatlıya gösterir. Yahya Kemal şiirleri okuduktan sonra delikanlıya şöyle der . Sen Ressam ol evladım. Delikanlı şaşırır ve ama daha resimlerimi görmedinizki ? der. Yahya Kemal Beyatlı cevap verir:Ama şiirlerini gördüm. Kıssadan hisse, yaşamın hanki evresinde olursanız olun ,yapabileçeğiniz ,yeteneğinizin ağır bastığı işe odaklanın.

BURSA TV

Gurbette Bursa Tv ye gözüm takıldı. Garip tesadüf  U 17 lerde şampiyonluğunu ilan edecek Bursaspor takımının rakipi tanıdık çıktı. Rakip Sakaryaspordu. 10 dakida 2-0 olan maçta Bursa bizim takımın fişini bize göre sol ,onlara göre sağ darafımızdan çekti ve şampiyon oldu. Sonra fark açıldı. Ben b u işin başka tarafındayım. Futbol şehri Sakaryada  bir Tv yok. İki karasal Tv vardı ,rahmetli oldular. Yenisi gelecek dediler bekliyoruz. Bizim atılgan her dala konan Başkan İsmail Gürsese  buradan Sakaryasporu anlatacak ,Sakaryasporu şehre izşlettirecek bir Spor TV si siparişi vermek gerek. 51 Diriliş yılı için de yeni stad ,yeni lig le berab er Sakaryaspor TV dev reye girerse varya ..

YOKMU ALAN ?

Karasu Yalısporun futbol telleri kısa sürede deforme olmaya başladı. Paraya dayalı,şöhrete dayalı paralı yönetim modeli ile bir süre önde koşan Karasu Yalıspor geride kalan sezonda Abdullah Kapar başkanlığında Süper lig ünvanını son anda Futbol evinde bıraktı. Kapar b aşkan kısa sürede teslim bayrağını çekmedi ama takımı alacak olanlara buyrun kapımız açık ,istekli olanlara her türlü kolaylık gösterilir diyerek  Karasunun futbol cevrelerine ince ayar mesajlar çektiğini ona ait Face hesapından öğreniyoruz.. Bu arada Yalıspor Yalı Mahallesinin çin gibi uyanık muhtarınada tavsiye edilmiş. Uyanık Muhtar  paraya kıyar önüne konulan bu teklife evet dermi? Valla dedikya bu muhtar cin gibi bir Muhtar,  bu  teklife balıklama dalacağını düşünemiyorum. Bu takım bu haliyle yine Apdullah kaparın kuçağında kalır gibi bir futbol hissi içimi kapladı.

NEHİRKENTTE ÇİFTE ÇOŞKU

Karaaptler Akınspor   ,Aşağı Kirazcaspor  süper ligi gördüler. İki takımında benim futbol gönlümde çok ama çok inemli yerleri vardır.  Onlar Süper çoşkuyu yaşarken bu çoşkularına benide ortak etmek için aradılar. Önce Ferudun Çelik ,sonra Mehmet baki Başkan aradı. Yurt dışında olduğum için onların bu tekliflerine sadece sıçak bir teşekkür ettim. Haftaya bu iki takımla ilgili benim sofraya  bir şeyler yazarak ,onların mutluluklarına bu yoldan karşılık vermeye çalışaçağım. Şimdilik kısa bir kutlama faslı ile onların Süğer mutluluğuna el everelim. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!