Ferizli yeni spor tesisine kavuştu

Ferizli yeni spor tesisine kavuştu

Ferizli’de hayata geçirilen futbol sahasının açılışında konuşan Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Spor tesisleriyle gençlerimize spor yapabilecekleri alanlar kazandıracağız” derken; Milletvekili Sofuoğlu, “Ülkemizin spor alanında daha iyi yerlere gelmesi için gençlerimizin burada spor yapması ve bizleri temsil etmesi çok önemli. Bu gibi tesislerin fazlalaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ferizli’de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatı ve Ferizli Belediyesi tarafından hayata geçirilen futbol sahasının açılışına katıldı. Açılışta Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Ferizli Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, ilçe belediye başkanları, Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi, çok sayıda vatandaş ve basın mensupları yer aldı. Açılışta Ferizli’de farklı spor branşlarda eğitim alan çocuklar hünerlerini gösterdi. Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, günün anısına Başkan Toçoğlu’na forma takdim etti.

 

FİFA onaylı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikeli, “16 ilçemizde 54 branşta 52 binin üzerinde lisanslı sporcumuzla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. İlimiz son dönemlerde gerek sportif faaliyetler gerekse tesisleşme adına önemli mesafeler kaydetti. Gençlik ve Spor bakanlığımız tarafından son 10 yılda yaklaşık 210 milyon liralık yatırımla Sakarya’da tesisleşme adına önemli projeler hayata geçirildi. Şehrimiz modern ve kullanışlı yeni tesislerinde geleceğin şampiyonları yetiştirmeye devam ediyor. Ferizli sahasının tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 70’e 105 ebatlarında FİFA onaylı 4 sıra koşu parkurlu sentetik zeminli saha soyunma odaları hizmet binası 500 kişi kapasiteli üstü kapalı tribünü ile modern ve kullanışlı bir hale getirdik” dedi.

 

Spor alanlarının sayısı artıyor

ASKF Başkanı Yaşar Zımba, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun yaptırmış olduğu sahaların yanında birde devletimizin yapmış olduğu spor tesisinin açılışında birlikteyiz. Devletimize bu güzel sahayı bizlere kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sakarya’da spor alanlarımızın sayısı her geçen gün artıyor” dedi.

 

Hayırlı olsun

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, “Bugün mutlu bir gün. Bizlere eşlik etiğiniz için teşekkür ediyorum. Ferizli’de ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Futbol sahamızın eksikliğini bugün gidermiş olduk. Bugüne kadar böyle bir stadımız yoktu. Tüm milletvekillerimize bu stadı bizlere kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Stadımızın ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Spor geleceğine katkı

Ferizli Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, “Bugün ilçemiz için anlamlı bir gün. Spor alanında eksikliği olan futbol yatırımı tamamlanmış oldu. Bizler görev icabı memleketimizin çeşitli yerlerinde görev yapıyoruz. İlçelerimizde bu tarz futbol sahaları ülkemizin her yerinde yapılıyor yapılmakta. Bu eserler vasıtasıyla inanıyoruz ki ülkemizin spor geleceğine önemli katkılar sağlayacaktır. Ben tekrar bu tesisi bizlere kazandıran herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!