Eymen Gol gol ,Eymen Gol gol

featured

Eymen Gol gol ,Eymen Gol gol

Minik bir çoçuk yaşama tutunmak istiyor. Adı Eymen. Ordu maçının farklı kazanılmasından çok bu maçın hasılatının küçük Eymene bağışlanmasıdır asıl anlamlı olan. Sakaryaspor  Eymen pankartı ile sahaya çıktı, Ordu sporlularda buna katkı verdi. Yeşil Siyahlı ekibin yönetiminin gönülleri okşayan bu tavrını  kutlamak bırakında bizim işimiz olsun. Vıcık vıcık siyaset kavgasının yaşandığı günlerin içine sarkan bu duygu yüklü yaklaşımı Eymen gol ,Eymen gol diyerek her atılan golü ona bağışlayan taraftarlarada selam olsun. Ben böyle taraftarı severim ve sevgi mide esirgemem. Ancak her şeyi vatandaşın sırtına yükleyen muhteremler acaba küçük Eymen için ne yaptılar. Gerçi yapılan iyilik söylenmez ama en azından maç hasılatının dışında yapılan yardım paketinin miktarı açıklanabilir.

ORDUSPORU SEYREDERKEN

Orduspor profosyenel dünya ile ilişkisini keseceği haftalarla boğuşuyor. Onları seyrederken yanlış yönetimlerin, boynundan büyük işlere kalkışanların sebep olduğu yönetimsel eksikliği  sorguladım maç boyunca . Futbol bu işe gönül verenlerin, futbol bu işi doğru yönetenlerin, futbol kendini değil yönettiği kulübün geleceğini sağlam temeller üzerine oturmayı ilke edinmiş yönetiçier tarafından yönetilmeli. Sakaryaspor bu kulvarda hiç alışkın olmadığı bir ligte üç sezondur bocalıyor.  Geçmişindeki yönetimsel günahların az olması , sadece transfer yasağına takılı kalıp o takıntıyı giderdi bu şehrin insanı. Bu sezon ikinci Gürses döneminde daha lig bitmeden 10 triyon gitti. İki trilyon içinde yeni stadın konbine ve loca gelirleri devreye girecekmiş. Bir Başkan söyledi ben dinledim, geleceğin erzağını satarak bu açığı kapatmak ne derece doğru? Ya lig sonu Sakaryaspor hesapladığı yerde olamazsan ? İşte bu soruların karşılığını olumlu hamleler almazsa   işte o zaman Yeşil Siyah futbol bahcesine yeni bir yük biner. Kim bilir belkide yeni bir yönetim anlayışı devreye girer.

TALHA ÇIK  (MURAT GİR)ÇOŞKUN ÇIK( MUMİN GİR)

Sakaryaspor  3 ligte uzatmaları oynayan Ordusporu oyunu ciddiye aldığı anlarda bulduğu gollerle  rahat yendi. İlk yarıda atılan üç golün oluşumu içindeki hamleler, yapılan asistler görmeye değer çinstendi. Maçı çok fazla dilime dolamadan ben, yedide yedi yapan takımın teknik sorumlusuna bir konuda seslenmek istiyorum. Muratın oyun yapısı, yaşı  belli, Müminin golcü düşüncesi içinde kenarda tutulan hamle oyuncusu olduğu belli. Bu arkadaşlara forma verelimde  ,kulübede 1997 doğumlu Apturahman Canlı,1997 doğumlu  Mucahit Çakır denilen gençlere ne zaman sıra gelecek. Skor anlamında uçmuş gitmiş bir oyunda, bu gençlere forma vermiyeceksinde ne zaman vereceksin be Osman Hocam.

 

TAKIM İÇİN DEĞERMİ ?

Yaşamın içersinde Vatan sevgisi, Namus meselesi  tartışılmaz içsel sebeblerimizdir. Vatanımıza ve de namusumuza derinden bağlı bir insan yapımız var. Bir başka önemli değerde Allahın bize verdiği en anlamlı armağan yaşamdır. Yaşamak, yaşarken yaşadığın hayattan doyasıya nefes almak her canlının hakkıdır. Kimse bu hakkı lüzumsuz tüketemez. Hayat yani yaşam bizin en önemli yanımızdır. Bu canı bir takım uğruna ,taraftarlık uğruna katletmek ,katledene ne kazandırır.  Bir takım taraftarı olarak o takım için ölmek ,o takım için kendini ateşe atmak ,o takım için kendi veya başka taraftar grubuyla atışarak bu işi ölüme kadar taşımak ilkelliktir. Bu konuya neden parmak bastım? Gecen haftalarda Altay maçına giden Kocaalispor taraftarları kendi aralarında içsel kavgaya tutuşmuşlar. Sonuç ,gencecik bir insan bıçaklanarak yaşama veda etmiş.  Oldumu be ,oldumu. Değermi be ,değer mi? Bir takım sevdası için ,hiçbir konuda bu işi ölüme kadar taşımak  boş ve anlamsız bir sevdadır. futbol bir oyundur be ,bir oyun için bir can feda edilir mi?

TEKNİK RESMİN İÇİNDE YATANLAR

İngiltere liginde önemli bir gün önemli bir saha içi mücadelesi bitmiş. Maçın kazananı yok. Berebere  biten Liverbol  Machester Ctiy maçı sonrası futbolcular kucak kucağa birbirlerini kutluyorlar. Teknik adamlar birbirlerini kutladıktan sonra, kutlama seansına  Liverbol Teknik sorumlusu Jürgen Klopp ve Machester City teknik sorumlusu  Guerdula  oyunculara cevirdiler. Gülüyorlar, sarmaş dolaş oluyorlar, şakalaşıyorlar. Gelde bu manzaradan sonra  Türkiyeye dön. Sporun bir eğlence olduğunu ,sporun dostluk olduğunu anlayanlara ve bu oyunu böyle seyredenler olmak  bizede nasip olur inşallah. Ben bile bir Türk olarak buna bir türlü kendimi alıştıramadım.

KONBİNE  SATIŞI

Sakaryasporun paraya ihtiyacı varmış. Yaklaışı 2 milyon için yönetim geçtiğimiz günlerde yeni stadın localarını, kombinelerini satışa arz etmiş. Merak ediyorum bu gün ki yönetim kadrosu bu güne kadar cebinden hiç para harcamış mıdır? Harcamışsa kim ne kadar verdi ,yönetim kendi aralarında kaç para topladı. Yaklaşık 10 milyon lira harcadığı dillendirilen Sakaryaspor yönetimi bu parayı nereden ve de kimlerden buldu?  Konbine satışları için şunu demek istiyorum. Bu acelecilik niye? Yoksa gidiciminsiniz. Gidecekseniz eğer bırakında gittikten sonra yerinize gelmeyi düşünen kişiler yeni stadın gelirlerini kendilerine göre düzenlesinler.

BİR OLURMUYUZ ?

Sakaryasporun Tuncay Şanlıdan kalan umutsuz vaka mirasının üstüne gelen altı maçlık seri galibiyet herkesi hesap kitap içine itti ama, bu işin sonunda bir olmak çok zor be dostlar. Kimse kimseyi altatmasın . Kalan maçlara bakınca lider  Afyonun içerde dört ,dışarıda üç maçı var. En zor maçları dışarıda oynayacağı düşme hattında olan takımlar olarak gözüküyor. Bingöl, Maltepe ve Bergama . Bu maçlarda sizce hedefe kilitlenmiş bir takım yedi puan bırakır mı? Biz Afyonu hesaplarken kendimize bir bakalım. Dışarıda hedefi olan Bayrampaşa ve Diyarbekirle oynayacağız. Yani Afyona göre bizim önümüzde duran fikstür daha zor. Futbolda umutsuzluk yok. Futbolda var olan şansı sonuna kadar takip etmenin önemini biliyoruz. Amma velakin gercekçi olmak lazım ,Tuncay Şanlı ile koybolan zaman içinden bize kalan kötü miras altı maçlık seriye rağmen kapanmadı . Geçmişten kalan mirası onarmak  bu yüzdende çok zor.

TEZ  CANNNNNNNNNNNNNN

Futbol İl Temsilçiliği makamını Ali Aslandan devralan Tezcan Demir koltuğuna ısınma turları atıyor ,atmasınada rahat olmadığını gözlüyoruz. Kendi başına bir şey nasıl yapacak bilemiyoruz. Bir kere bu kardeş acemi, acemiliği geçtik, adım atacak ama ASKF Başkanı yetmiyormuş gibi yanın dada iki bir bilen var. Etrafı başkaları tarafından çevrilmiş Tezcan kardeşin işi, çok zor. Futbolun patronu kağıt üzerinde o ama ondan başka herkes bu işe maydonoz olmuş durumda. Ali Aslan gidene kadar Başkanlardan başkasını dinlemedi. Hatta Kamanın ölümünden sonra kendi başın ada kararlar aldı. Tezcan Demirin şimdilik bu şansı yok. Bakalım işi öğrendikten sonra Futbolun içine kendine ait ,isim babası Tezcan Demir olan icraatları ,ne zaman sıralayacak. Bize göre Tezcan Demir önce etrafında dolaşan bir bilen pozundaki kişileri omuzundan atacak, sonra işine bakacak. Tezcan Demire bu konuda yakınından bir örnek verelim. Bak ASKF Başkanına, işi öğrendikçe, işin rajonunu ezberledikçe  kendi adına tehlike oluştura bilecekleri nasıl bertaraf ediyor. Demir Tezcan Yaşar Zımbayı iyi izle. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!