ERENLER’DE YAMYAM ZENCİ BOMBASI !

ERENLER’DE YAMYAM ZENCİ  BOMBASI !

Sakarya Amatör futbolunda nereye gidiyoruz tartışması gündemini tüm sıcaklığı ile korurken, bir de Erenler’de oynanan 1. Amatör Küme maçında yaşanan “ ırkçılık “ tartışması haftaya damgasını vurdu.

HENDEK GENÇLİK TEPKİLİ

Geçtiğimiz hafta sahasının karla kaplı olması nedeniyle Erenler Sentetik sahada Yuvalıderespor ile karşı karşıya gelen Hendek Gençlikspor takımı o karşılaşma oynanırken, siyahi oyuncuları Raphael’in kırmızı kart görmesi sonucunda oyundan ihracı sonrasında tepkilerini dile getirdiler.

OLAY NASIL GELİŞTİ ?

Hendek Gençlik takımının iddiasına göre maçın 65. Dakikası oynanırken, rakip takımın 2 Oyuncusu ile birlikte Yuvalıderespor taraftarlarından bir grubun Raphael’e “ Yamyam zenci “ Diye bağırmaları sonucunda bu futbolcu sinirleniyor ve  tribünlere giderek kıt Türkçesi ile “ kim yamyam kim zenci ? “ diye soruyor, fakat hakaretler sürerken olayın belki de 2 veya üç dakika sonrasında tribünler önündeki maçın yardımcı hakemi maçı yöneten hakemi çağırarak bu futbolcuyu hakaret etti diye kırmızı kartla oyun harici bıraktırıyor. Yine iddialara göre bu ırkçılık kokan tezahüratlara hakemler ve orada görevli emniyet görevlileri sessiz kalıyorlar. Hatta bir Hendek Gençlik yöneticisinin “ niye müdahale etmiyorsunuz “ sorununa da “ hangisini alalım ? “cevabıyla karşılaşıyorlar.

SADECE ASKF YAKINLIK GÖSTERDİ !

Daha sonra olayı İl Hakem kurulu, İl Temsilcisi ve Askf Başkanlığına taşıyan yöneticilere sadece Askf Başkanı Yaşar Zımba cevaplandırıyor ve “ bu konunun takipçisi olacağım “ sözünü veriyor. Böyle rezillik olmaz diyen Hendek Gençlik yöneticileri bu futbolcuya gelmesi için 9.000 TL Verdiklerini ama bu olaydan sonra Raphael’in Hendek’i terk ettiğini söylediler. “ Bize yazık değil mi, biz takımın toparlanması için İstanbul’lu bir iş adamının destekleri ile 60.000 Tl harcadık, ama ilk yarıda toplam 6 Sarı kart gören takımımıza ikinci yarıda oynanan iki karşılaşmada toplan 25’e yakın kart gösterildi. Şimdi soruyoruz bize karşı bir ard düşünce mi var ? diyen Hendek Gençlik’liler bu ırkçılık kokan düşünceleri ve bize o müsabakada yapılanları ayıplıyoruz diye konuştular. Şimdi gözler olması beklenen gelişmelere çevrilmiş durumda.

 Raphael

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!