Erenler yıldız fakiri bir ilçe

featured

Bu şehrin profesyonelleri yazı dizimiz için Erenler yolculuğuna çıktık.

Erenler yıldız fakiri bir ilçe

Sakarya’nın profesyonelleri yazı dizisi için bugün benim de uzun yıllardan beri yaşadığım Erenler’i, Erenlerin profesyonellerini anlatmayı devreye soktuk. Araştırma yazı dizimizde gördük ki Erenler, Bir Akyazı değil, Bir Karasu değil, bir Sapanca değil. Erenler profesyonel futbolcu ihraç etmede geride kalmış bir futbol ilçesi. Bu ilçenin en popüler ismi bir futbolcu değil, bir teknik adam. Erenler’in Hikmet ağabeyi bugün Sakarya’nın dışarıya açılan teknik adamlık penceresinde bayağı gezen, isminin dışarıda kalan bir futbol adamı. Bu yazı dizisinin içine koyacağım Erenlerli profesyonel futbolcu sayısı bir elin ikisi kadar bile değil. Gelin yıldızı az Erenlerin profesyonellerini kısa başlıklarla sizinle buluşturalım.

KÜÇÜK İSMAİL

Bugünlerde Erenlerspor alt yapısının teknik patronu olan İsmail Küçük’ün geçmişteki futbol çantası bayağı renkli yıllarla dolmuş. Tabakhanespor’da futbol gözünü açan İsmail Küçük’ün gelişen futbolunda daha sonra profesyonel süreç devreye girer. Küçük’ün profesyonel dünyasında Sakaryaspor da var. Sonra mı hangi takımlar var? İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kasımpaşa ve Sivasspor gibi takımların geçmiş futbolcu defterinde İsmail Küçük ismi geçer.

HİCRİ UZUNÖZMEN

Rahmetli Hicri Uzun Özmen’in futbolu Erenlerli meslektaşları içinde önde koşan bir geçmişe sahiptir. Onun Amatör futbolda, Sakaryaspor’da, Bursaspor’daki futbol çıkışını buraya not etmek gerek. Onun röveşata ile attığı goller, attığı gollerden birinin Sakaryaspor’u kümede bırakan gollerden biri olduğuna, onu anlatırken değinmemek olmaz. Hicri Uzunözmen futbolu bıraktıktan sonra futbola değişik amatör takımları çalıştırarak amatör futbola katkı sundu.

SEZGİN ERKAN

Bugün iş adamı kimliği ve Sakaryaspor yönetimlerde son yıllarda aldığı Futbol şube yönetici kimliği ile anılan Erkan Sezgin’in futbol geçmişi de bayağı renkli. Profesyonel olarak Siirt Köy Hizmetleri, Kütahyaspor, Sakaryaspor, Sapanca Gençlik ve İzmitspor’da profesyonel geçmişi olan Erkan Sezgin futboluyla da göz okşayan bir yapısı olduğu bilinir. Erkan Sezgin’in futbol dolu yılları kendi semtinin takımı olan Erenlerspor’da son bulur. Erkan Sezgin’in futboldan kopuşun ardından Taçspor’da bir süre teknik adamlık, Başkanlık deneyimi vardır.

ÇOLAK ŞABAN

Tabakhanespor’da üç direk arası kalecilik yılları başlayan Şaban Çolak’ın futbol geçmişi bayağı renkli. Profesyonel CVsinde Sakaryaspor, İzmitspor, Elazığspor, Bayburt, Sapanca Gençlik ve Akçakoca olan Şaban Çolak bu gün ne yapıyor? Şaban Çolak şu sıralar Erenlerspor’u teknik kadrosunda kaleci antrenörü olarak görev yapıyor.

ALİ YILMAZ- ERHAN TOPÇU – MUSA BEŞKARDEŞLER

Yıldızı az ama profesyonel oyuncu bolluğu olan Erenlerde Musa Beşkardeşler’in Bilecikspor’da, Gaziantep’de, Adıyaman’da, Erhan Topçu’nun Sakaryaspor’da, Siirt Köy Hizmetleri, Kahramanmaraş’ta oynadığını, Sakarya futbolunu dışarıda sıkça temsil ettiğini görüyoruz. Bitmedi, futbol kalitesi çok iyi olan sürecin önemli on numarası Ali Yılmaz’a özel bir yer açmak gerek. Ali Yılmaz Sakarya Gençlik’ten Şekerspor’a, Şeker’den Boluspor’a giden iyi bir profesyonel izlenim bırakmış oyuncudur. Bitmedi Pendikspor, Bayburtspor ve Sapanca formaları giyen Gürcan Alkan, Semih Topçu, İbrahim Erman ve Sapancaspor’da profesyonel geçmişi olan Kadir Demir’i de geçmişin sürecine eklemek gerek.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!