EKŞİ’NİN MALİ TABLOSU

EKŞİ’NİN MALİ TABLOSU

16 Haziran’da yapılacak olağanüstü genel kurula koşarken eşinin rahatsızlığı nedeniyle aday olmayacağını söyleyen Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi, 2018-2019 sezonunun geride kalmasının ardından mali tabloya açıklık getirdi.

Sakaryaspor’da geride kalan sezon gelirleri 14 milyon 707 bin TL olarak açıklayan Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi “Yönetim olarak 4 milyon karşılıksız katkı yapacağımızı söylemiştik, 3 milyon 600 bin TL gibi bir katkımız oldu, bu yönetimin bağışıdır. Play-Off hasılatlarına gelecek olursak bu paraların hepsi takıma ödendi. BMC’den de gelen rakam aynı. Geriden gelen ve emanet alınan paralar vardı. Bu ödemeleri yaptık. Gelen paraların hepsini yerinde ve belgeli olarak kullandık. Yöneticilerin kulüpten alacağı yok. Vergi ve SSK taksidimizi düzenli ödedik. Federasyon gelirlerimiz temlikte. Temmuz ayında 500 bin TL vergi taksidi var. Bu dönemden 180 bin TL spor totodan alacağımız var onun üstü tamamlanarak vergi ödenecek” derken geçen seneden kalan maç başı borcunu 1.5 milyon olarak açıkladı. Başkan Ekşi transfer engelini kaldırabilmek içinse 3.5 milyon TL’nin gerekli olduğunu söyledi. Bu rakamlar ışığında Cevat Ekşi yönetiminin iyi bir yönetim sergilediği gözlenirken tek eksiğin kaçan şampiyonluk olduğu ortaya çıktı.

Nasip olmadı

Bursa’da kaybedilen final sonrası dün Rüstemler’de basının karşısına çıkan Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi “İnanmıştık ancak kısmet değilmiş. Futbol sahada oynanıyor. Başaramadık olmadı. Burada şampiyon takımın başkanı olarak oturmak isterdim. Bir karar aldık ve kongreye gidiyoruz. Bende hem iş hem de eşimin rahatsızlığından dolayı aday olmayacağım” dedi, başkanlığa hazırlanan Cumhur Genç’e başarılar diledi.

***

Bilet karmaşası

Bursa’da oynanan final maçı öncesi yaşanan bilet kriziyle ilgili konuşan Cevat Ekşi ” Biletleri biz satmadık. Bu tür maçlarda biletler Federasyon ve Passolig üzerinden satılır. Federasyon yenen takıma % 60, yenilen takıma % 40 verir. Taraftar grupları yanımıza gelerek ‘Maratonda tribün yapmak istiyoruz’ dediler. Bizde kabul ettik. Pasoligle biz bir evrak imzalayarak 4 bin 800 bilet teslim edildi. Taraftarımız maratondan istedi, erken satışa çıkınca maraton bitti, kale arkası verildi. Bu biletler teslim edildi ve ben evrağı passolig’e imzaladım. Bu aksaklıklar bilerek yapılmadı. Buradaki sıkıntı Taraftar derneğinin TC’ler ile alakalı yaptığı çalışmalarda yaşanan aksaklıklardan kaynaklandı”

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!