EFSANE SAKARYASPOR’UN ALT YAPISI NE HALDE ! DOKTOR BU NE ?

featured

EFSANE SAKARYASPOR’UN ALT YAPISI NE HALDE ! DOKTOR BU NE ?

Hani Cem Yılmaz’ın bir reklam filmi çok ünlü olmuştu da orada Cem Yılmaz’ın kendi gibi yanlış yapan bir sahtekar ustası vardı ya hani Cem Yılmaz her yakalandığında “ Doktor bu ne ? “ diye sorardı ya bizim durumumuzda ona benzemiş durumda. Sakaryaspor her yıl durumuna bakmadan astronomik ücretlerle birçok futbolcu alır, devre odlumu 6’sın gönderir 7’sini alırda bir yere aramaz ya. Bizimkisi de buna benzer bir hikaye.

NEREDEN NEREYE !

Yıllar öncesinde daha da açıkça belirteyim 1980-1985 Yılları arasında Türkiye Futbol tarihine altın harflerle yazılmış şöhretlerle dolu Sakaryaspor’un alt yapısı yokken bu geçen 5 Yıl zarfında Türk futboluna ve Milli takıma sayısız futbolcu yetiştirmiş Sakaryaspor bugünlerde Spor toto 3.Ligden nasıl kurtulurum davasında. Aldığı birçok futbolcu geldi geçti ama Sakaryaspor alt yapısı hala aynı yerinde duruyor. Sırf profesyonel havayı tatsın bahanesi ile arada sırada birkaç genç futbolcu profesyonel kadroya alınıp 1 Hafta sonra geriye gönderilirken, geride kalan diğer gençler de anne ve babalarının olağanüstü teşvikleri ile yarınların umutların yeşertmeye devam ediyorlar. Mesela Sakaryaspor takımının Gelişim liginde yer alan U-15 Takımı da bunlardan birisi.Bunlardan dikkat çekenleri U-15 Takımından Ömer Faruk Özbalaban, diğerleri de Ediz Atioğlu ve Trabzonspor’a takas olarak gönderildiği halde burası benim yurdum memleketim diyerek bu teklifi elinin tersi ile iten Sakaryaspor U-15 Takımının Milli ve golcü futbolcusu Gülhan Üreyen.

YA DİĞERLERİ ?

Bunların yanında bir de U-16 Takımında savunmanın solunda oynadığı halde ileriye çıkarak Akademi liglerinde nerede ise gol kralı olacak bir futbolcu olan Emir Miray 60 Maçta 30 Gol atarak rakiplerinin korkulu rüyası oldu.  Onların maçlarını sürekli olarak takip ederken belki de onlardan çok ben heyecanlanıyorum ama istikbalde onların bu yılların getirdiği gelişmelerden dolayı önlerinin açık olmadığını gördükçe inanın ben onlardan daha çok kahroluyorum. Şimdilik bu birkaç resimle onların sıkıntılarını paylaşmak istedim, ama bu o kadar kolay anlatılacak bir hikaye değil de neyse yine de gerçekler bende saklı kalsın. Bilenler var mı ? Onun da adı bende saklı kalsın artık. Sırrı ŞANLI

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!