Dünya şampiyonumuz var

featured

Dünya şampiyonumuz var

C cumhuriyetin 95 yılına denk gelen Dünya markası sportif başarı Sapancaya  ,Sakarya’ya dolaysısı İle Türkiye’ye bir güneş gibi doğdu. Güreşte alt yapı eğitimin Erenlersporda i.Hakkı Pehlivandan alan Sapancalı bir genç, devşirme değil, Metehan Başer  Türk oğlu Türk. Başar önce Pariste sonra Macaristan’da yapılan Greko Romen dünya şampiyonasında, Altın madalya alarak, bayrağımızı göndere çektirme başarısı gösterdi.  Ulusca  başarıya morele ihtiyaç duyduğumuz bir anda ,kilosunda altın madalya alma başarısı gösteren , Güreşte içimizi ısıtan bu sonuca imza atan Metahan Başarı , ne kadar alkışlasak azdır. Allah gücüne kuvvetine zeval vermesin evlat. Bana göre bu haber gecen haftanın spor manşetinde başrole kondu. Bende bu yoldan hareket ederek Başarının karşılığı olarak onu Salı sofrasının manşetine taşıdım. Sağalasın evlat. İnşallah Başarlar çoğalır.

TELAFİ

Sakaryaspor  Eyüp deplasmanından üç puanı maçın başında attığı , Oğuzun şık golüyle söktü aldı. Teknik sorumlumuz Ertekin Eyüp’e giderken bu maçta Sancaktepe maçının kaybını telafi ederiz diye mesaj vermişti. Aldık almasına da, göbeğimiz çatladı. Hele hele ikinci yarıda korku filmi gibi bir kırk beş dakika yaşandı ,Eyüp maçında. Gidenler, maçı Tv den izleyenler gördü ki Eyüp maçının içinde eksikler çok. Fırtınanın hızı çabuk kesilir, hız kaybı yaşarsak Eyüp maçındaki gibi şanslı olmayabiliriz. Bu galibiyet bizi ilk üçe çıkardı. Ne güzel. Bu güzelliğin içindeki futbol oyunu için gerekli olan ,doksan dakikalık süreçte ,oyunun her anında diri kalmanın ayarı, dozu, tez elden yeni baştan düzenlenmeli.

KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE

Sakaryasporun grubu bir alem. Her takımın karnesinde iniş çıkış var. İddialı Samsun genç Bayrampaşa ile berabere kaldı. Amed üç hafta içerde dışarıda yenildi, gitti deplasmanda bize kafa tutan Sancak tepeyi yendi. Gümüşhane bir hafta evvel evinde kaybetti, gitti deplasmanda kazandı , sonra geldi evinde berabere kaldı. Sonuç ,bu zikzağı bol grupta içerde dışarıda sorunu az olan takım için TFF 1 ligi uzak değil. Şimdilik Sarıyer önde koşuyor. Samsun son maçta hayal kırıklığı yaşayıp, Sarıyer’den üç puan uzağa düşerken ,Eyüp’te kazanan Sakaryasporumuz inceden inceye yarışta nefesini hissettirdi. Bu grupta öyle gözüküyor ki  futbol köprüsünün altından daha çok sular akacak.

KARASUNUN İSYANI

Karasu bir hafta evvel Hendekspora karşı ilk kez kaybeden iddialı Bartın sporu akıllı ,haddini bilen oyunla yenerek büyük moral buldu. Sarı Kırmızılılar kontratağa dayalı oyunda rakini doldur boşalta zorlarken, iki kontratak, hazırlanış bakımından müthiş akıl dolu bir golle ( İkinci golden bahsediyorum) Berkhanın attığı göz okşayan golle, gelecek haftalara özgüven taşıyan önemli bir galibiyet aldı. Karasulu Teknik adam Serdar Ergelen  zaman ilerledikçe elindeki kadroyu şekillendirmek adına hamleler yaptı bilgisini bana ilettiler. Ergelen dokunuşu ile oyunculardaki kenetlenme, gelen üç puanın içindeki anahtar düşünce, futbol gelişiminin izlerini taşıyor. Umarım bu galibiyet atlatıcı değil de, kalıcı iz bırakır. Çünkü, hırs ,mücadele yüzdesinin gelişimi için kaliteli oyuncu sayısı çok önemli .Bu özellikteki oyuncu sayısı maalesef karasusporda çok fazla yok. Bartın galibiyeti Serdivanın kaybettiği haftada Karasuya bir başka artı moral  daha ekledi.

MAZERET

Sakaryasporun yaşadığı, hızının kesildiği Sancaktepe beraberliği sonrası bizim basın, bizim teknik adamımız cümbür cemaat hakeme yüklenmişler. Ha birde Dilaverin yokluğu devreye sokulmuş. Kusura bakmasınlar ben bu sitemlere katılmıyorum. Kilise saldırı bunlar. Hakemler hata yapar, hata yaparsa da MHK ona maç vermez. Artık devir değişti , iyi yönetim ,ardından çok beklemezsin tekrar maç alırsın. İyi yönetim gösterirsen klasman yükselme şansın olur. Geçin bu işleri ,bazı yanlışların  üstünü örtmeye kalkmayın. Dilaver yokmuş, yaşanan beraberlikte kötü oyunun hiç mi payı yok. yapma yahu. Unutmayın ilk dört hafta onu yuhalayarak saha dışına almıştık. Yükselişe geçincemi kıymete bindi. Sakaryasporun kaderi ,alacağı sonuçlar bir oyuncuda kilitlenip kalırsa ,o evin futbolundaki arıza dehada büyür. Teknik adam becerisi burada devreye girip ,iş gören hamlelerin altı iyi beslenmeli. Kısacası istenmeyen sonuçlar için hakem günah keçisi ,bir oyuncunun yokluğu mazeret sofrasına konmamalı. Unutmadan İsmail Ertekin’le gelen yükselişin, iştahımızı kabartan sonuçların içinde ,kolay takımlardan oluşan fikstürün hiçmi payı yok. Biraz dişli bir takım çıktı karşımıza bize kafaf tuttu. Bu beraberliğe birde bu noktadan bakmak gerek. Not Özellikle hakem camiası tarafından yakından takip edilen Salı Sofrasında bu haftada onlarla ilgili son gelişmelerin analizi var ama burada bulamazsınız. Bi zahmet 1 tl verip gazeteniz Bizim Sakarya’yı alında bize de katkınız olsun. Bedavadan okumak yok.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!