DÜNDEN BUGÜNE NEREDEN NEREYE ?

featured

DÜNDEN BUGÜNE NEREDEN NEREYE ?

Suat GÜVEN

Bugüne kadar hep ilkleri yaşadım. ilkleri yaşamış olmam dolayısıyla da hem spor yaşamımda hem eğitim alanında hep çevremdeki arkadaşlarıma örnek olmaya çalıştım Öncelikle spor yaşamımdan başlamak istiyorum.

 

Anlatmaya 2011 yılında halter milli takım antrenörlerimizden şule şahbaz hocamın beni keşfetmesiyle başladığım Paralimpik hallter sporunda 2011 yılında Ankara’nın Keçiören ilçesinde bedensel engelliler Türkiye halter şampiyonasında 48 kgda türkiye 3 sü olarak profesyonel spor yaşamıma başlamış oldum o günden bugüne spor yaşamıma halen devam etmekteyim bu spora başladığımda Sakarya’da bu sporla ilgilenen herhangi bir engelli arkadaşım bulunmamakla birlikte ilimizi temsilen Sakarya’nın ilk ve tek bedensel engelliler alanında temsil eden sporcusu olarak öncü olduğum bu sporda federasyonumuz müsabakalarına iştirak etmekteyim.

 

2011 yılında temsil ettiğim ilk kulübüm olan Kırkpınarspor kulübü ile yaşanan bazı aksaklıklar neticesinde spor yaşamıma ferdi sporcu olarak devam ettim Yine aynı yıl içinde 2011 yılında kişisel işlerimiz için gittiğimiz Sakarya Spor İl Müdürlüğünde şu anda halen ilimizde Seçkin Otel’de gerçekleşen kano kayak Tohm projesinde görevli  bulunan Aziz Aracı büyüğümün de o gün kişisel işlerimiz için otelde beni görmesi tanışmamız neticesinde vücudumu anatomik olarak uygun gördüğü için kano kayak sporuna yönlendirdi,  Sapanca’da bulunan kano kayak spor tesislerimize  giderek hocalarımızla tanışmamızı istedi ve tesislere giderek Gökmen ve Hüseyin Kaya hocalarımızla tanıştık ve kano kayak sporuna da başladık Hocalarımızda bu durumdan memnun kaldılar daha sonra sohbet ettiğimiz esnada aslında bu sporda Türkiye’de  bir engelli sporcunun bulunmadığını ve aslında benim bu alanda bu defa Türkiye’de bir ilke imza attığımı hocalarımız söylediler.

 

Fakat kano sporu dengeye bağlı bir spor olduğu için sadece  bir buçuk yıl dengede durmayı öğrendim. Tabi ki bu esnada halter sporuma da devam ettim Bugün geldiğim noktada ve üzerimde büyük emekleri bulunan Gürhan Salman hocam ile 2 sporumu da aynı anda çalıştık. Kano sporunda bir Türkiye Kupası ve bir Türkiye şampiyonası olmak üzere ilimiz poyrazlar gölünde 2 müsabakaya katılmayı başardım ve Türkiye şampiyonasında Eskişehir’li rakibim Mecit Ceylan’ı geride bırakarak paro kano k1 200 metre de 1.04 derece ile Türkiye şampiyonu oldum.

 

İlk olarak rakibim benden yaşça büyük olan Mecit abimle bahar kupası yarışları için gittiğimiz Muğla’da karşılaştık ve kendisi ondan yaşça küçük olduğum için beni küçümseyen bir beden dili ve üslupla “ ben bu çocukla mı yarışacağım “ şeklinde kendinden emin bir konuşma yaptı ve Sapanca gölünde Gürhan hocamla yaptığımız zorlu antrenmanlar neticesinde sporda fair play kriterleri altında geçen Türkiye şampiyonasında o yarışa başlarken ben finişe vararak ona güzel bir ders verdim daha sonra kendisi hiç bir müsabakanın gerçekleşmeden kazanılamayacağını anladı ve gün seramonide gerçekleşen güzel bir atmosferde yine fair play kuralları çerçevesinde madalyalarımızı aldık.

 

Hocalarımızla da müsabakalarda güzel anılar yaşadık ve ardımızda bıraktık Kano sporunda Sapanca gölünün soğuk sularında hiç unutmuyorum Gökmen hocamla iki bin metrede idman yapıyoruz dönüşte iskeleye yaklaştık 5 metre kala battım bunun gibi bir çok olay geldi başıma soğuk suların tadını almış birisi olarak son zamanlarda spor bakanlığımız ve devletimizin su sporlarında şehrimizde başlattığı büyük atılımlar ve yatırımların bulunduğu konum zaten iyi olan tesislerimizin çok daha iyi imkanlar olması için harekete geçildiğinde yapay göllerimizin oluşturulması ve barajlarımızın değerlendirilmesi ile su sporların iyi konumda olan şehrimizin çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum ve sizlerle bu düşüncelerimi paylaştıktan sonra hayatımdan kesitler yazmaya devam etmek istiyorum.

 

Kano sporunda yaşadığım tüm bu güzel anılar ve tecrübelerden sonra 2 sporumu da birlikte ilerletmeye başladığımız Gürhan salman hocamla Hatay Payas ta gerçekleştirilen bedensel engelliler Türkiye halter şampiyonasına katıldık 48 kg sıkletinde tüm rakiplerimi geride bırakarak çekişmeli bir müsabaka sonunda Türkiye şampiyonu oldum . sizlere benim adıma her şey bu yarışmanın ardından başladı ve bundan  sonra benim adıma her şey çok güzel gelişti diyebilirim. 2013 yılında halter milli takımı teknik direktörümüz Arif Kıran hocam tarafından milli takım kampına davet edildim ve değerli kamuoyunun bildiği gibi bir çok başarım ardı ardına geldi .

 

2013 Avrupa 2014 dünya 2015 Üsya turnuvası ve Avrupa şampiyonasında güzel sonuçlar aldım. Bu vesile ile de Milli takım kadromuzda her zaman bize büyük destek veren ülkemi temsil etme imkanını bana sunan hocalarım Arif Kıran,  Semih Ceylan, Ekrem Celil gibi üzerimde kamplarda emeği bulunan tüm hocalarıma teşekkürlerimi sunuyorum ilimiz halter antrenörü reyhan elmalı hocama teşekkür ediyorum ben bugünlere beni seven sayan destek olan insanlar sayesinde geldim.

 

Suat Güven’i,  Suat Güven yapan şey spordu hayatımı da spor sayesinde kazandım ben fakat yorgun bir savaşçı gibi ilklere imza atmaya devam ettim. Bugün ülkemizde bir çok üniversite okuyan engelli bireylerden biriyim ama okulum Kocaeli üniversitesi spor yüksek okulu Besyo spor yöneticiliği bölümü ve eğitim yaşamıma misafir öğrenci statüsü altında devam ettiğim beni sahiplenen şehrim Sakarya üniversitesi spor bilimleri fakültesi  Besyo spor yöneticiliği bölümünde ilk ve tek engelli öğrenci olarak eğitim yaşamımı sürdürüyorum. Sürekli ilkleri yaşadığım konularda dünyanın her yeri ve ülkemizde ilkleri yaşamak zordur son olarak değerli kamuoyunun da bildiği gibi halter federasyonumuzun Bartın’da açmış olduğu halter hakemlik kursuna katılarak Sakarya halter il hakemi oldum üniversitemiz Saü’de ilk engelli öğrenciyim.

 

Kanoda Türkiye’de ilk engelli kanocu olarak bu spora başladım daha sonra halterden milli takıma davet edilmem ve kamplardan dolayı kanonun aksaması ve maddi imkansızlıklardan dolayı bu sporu bıraktım her zaman ilkleri başlatanlar tüm zorlukları yaşayanlardır ben bugüne kadar gerek ülkemizde gerek şehrimde hep ilkleri yaşadım zor şeyler başardım kendi adıma ve bugünlere geldim.

 

Bugün Sakarya’nın ilk bedensel engelli haltercisi halter  hakemi Türkiye’nin ilk engelli kanocusu üniversitemiz Saü’de Besyo’da ik engelli öğrenci apoletini gururla taşıyorum ilkleri başarmış biri olarak tüm zorlukları da yaşamış fakat zorluklar beni yıldıramaz sadece kararlılığımı daha fazla güçlendirir parolasıyla çıktığım tüm yollarda bulunduğum konuma kimsenin getirip kendi eliyle koymadığını buyur buradan devam et demediğini önüme çıkan engelleri kendim aştığımı kapanan kapıları kırarak açtığımı ondan sonra herkesin beni güzellikle buyur ettiğini engelli arkadaşlarımın hayatın hiç bir noktasında pes etmemesi gerektiğini hayatın yaşamaya değer olduğunu hayatı paylaşmaya engel yoktur diyerek belirtmek istiyorum. Kamuoyuna saygılarımı sunuyorum öncü ve ilk olduğum her konunun bundan sonrasında her konuda benim yaşadığım sıkıntıları yaşamaması veya daha kolay aşması hususunda tüm kapıların açılmasını gerekenlerin yapılmasını istiyorum diyerek yazımı burada noktalamak isterken bir kez daha değerli kamuoyunu ve engelli arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!