Dostluk Maçında Kazanan Sakaryaspor 0-2

featured

1999’da birlikte depremin acısını birlikte yaşayan Sakaryaspor ve Kocaelispor, 10 ilde birden yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak için el ele verdi.

6 Şubat Pazartesi günü Kahrmanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde ve Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 10 ilimizde büyük yıkım yaşanmış binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan deprem felaketinin ardından başta spor camiası olmak üzere Tüm Türkiye’de deprem bölgesine yardım için büyük seferberlik yaşandı. Düzenlenen yardım kampanyalarının ardından deprem felaketinin acısını en derinden hisseden iki kulüp Sakaryaspor ve Kocaelispor yardım maçı kararı almıştı.

ÇİÇEKLER KARŞILANDI

1999 Depreminde büyük acılar yaşayan Sakarya ve Kocaeli, geliri depremzedelere bağışlanacak olan Kocaelispor-Sakaryaspor yardım karşılaşmasında tek yürek oldu. Kocaeli Stadı’nda oynanan karşılaşmada yaklaşık 20 Bin bilet satıldı. İki takım taraftarlarının da büyük ilgi gösterdi. Maç öncesinde Kocaelispor kulüp başkanı Engin Koyun ev sahibi olarak Sakaryaspor kulüp başkanı Cumhur Genç’e çiçek verdi. Her iki başkanda iki kulübün logoları taşıyan atkılar taktılar

DUARLARLA BAŞLADI

Kocaelispor ve Sakaryaspor arasında oynanan tarihi maç deprem felaketinde hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile başladı. Futbolcuların ısınma hareketlerini tamamlamasının ardından maç öncesi depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Kuran-ı Kerim okutuldu. Tüm tribünler birlikte dua etti.

EL ELE TRİBÜNE

Tarihi karşılaşmanın hemen öncesinde iki takım taraftarlarının isteği üzerine Kocaelispor ve Sakaryasporlu futbolcular el ele tribünleri selamladı. Sakaryaspor takımı sahaya çıktığı ilk anda ise Kocaelispor tribünleri yeşil siyahlıları alkışlarla karşıladı.

PANKARTLA ÇIKTILAR

Kocaelispor tribünlerinde 15 bin taraftar Sakaryaspor tribünlerde ise 4 bin taraftar olmak üzere karşılaşmayı yaklaşık 19 bin civarında taraftar topluluğu takip etti. Kocaelispor tribünlerinde 15 bin taraftar Sakaryaspor tribünlerde ise 4 bin taraftar olmak üzere karşılaşmayı yaklaşık 19 bin civarında taraftar topluluğu takip etti. Hodri Meydan ile Tatangalar “Vatan sana canım feda” tezahüratını karşılıklı yaptı. İki takımda sahaya ’’Sesinizi Duyan Var’’ pankartı ile çıktı

Sakaryaspor ilk devreyi Kassongo’nun attığı golle 1-0 önde kapatırken ikinci yarıda bir çok pozisyon bulan ev sahibi ekip fırsatları kaçırınca 90’ıncı dakikada İbrahim Has kornerden gelen topu ağlara göndererek maçın sonucunu tayin eden isim oldu. 2-0

Kocaelispor-Sakaryaspor: 0-2

KOCAELİSPOR: 0

SAKARYASPOR: 2

STAT: Kocaeli

HAKEMLER: Tolga Güldibi** Mehmet Ali Vardar** Cankut Gönenç**

KOCAELİSPOR: İsmet** Alihan** Yalçın** Okan** (Dk.46 Mert*) Tayfun** (Dk.63 İlyas*) Mert** (Dk.63 Atilla**) Mehmet** Emre** (Dk.79 Serdar*) Mehmet Y.** Samed Ali** Beykan** (Dk.46 Cengizhan**)

T.DİREKTÖR: Fırat Gül

SAKARYASPOR: Cihan*** Oğuz*** Çağlayan*** Ümit** (Dk.79 Donkor*) Hakan** (Dk.46 İbrahim*) Bülent** İsmail** (Dk.79 Mehmet*) Grechyskhin** (Milosevic**) Nalepa** Oğuzhan** (Dk.51 Dimitrov*) Kasongo***

T.DİREKTÖR: Taner Taşkın

GOLLER: Dk.20 Kasongo, Dk.90+2 İbrahim (Sakaryaspor)

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!