Diş sağlığı ihmale gelmez!

featured

Diş sağlığı ihmale gelmez!

Özel Hilal Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinikleri Yönetim Kurulu Başkanı Başhekim Dr. Muhammet Yıldırım, Covid-19 virüsünün ağız ve diş sağlığına etkisiyle ilgili önemli bilgiler verdi

 

Yeni Sakarya: Hocam öncelikle kendinizden biraz bahseder misiniz?

Dr. Muhammet Yıldırım: 1987 yılı Sakarya doğumluyum. İlk, orta ve liseyi Sakarya’da okuduktan sonra Ankara Üniversitesi diş hekimliği fakültesini kazandım okul sürecinde okulumuz değerli hocalarının uzun süre asistanlığını yaptım. 2013 yılında mezun olduktan sonra belirli süre Sakarya’da özel poliklinikte çalıştıktan sonra 2015 yılında Geyve Devlet Hastanesi’nde diş hekimi olarak göreve başladım. 2019 yılı Aralık ayında kendi muayenemi açmak üzere görevimden ayrıldım ve kendi muayenehanemde hizmet vermeye başladım. Günümüz şartlarının gerektirdiği üzere insanlarımıza daha kapsamlı hizmet vermek için 2020 yılının başında Özel Hilal Ağız ve Diş Sağlığı poliklinikleri olarak Sakarya’mızın ilçelerinde ve yakın illerimizde hizmet vermeye başladık ve halihazırda Sakarya’mızın tüm ilçelerinde şubeleşme çalışmalarımız devam etmektedir.

 

Yeni Sakarya: Sizlerden dolu dolu bilgiler almak adına öncelikle ağız ve diş sağlığı dediğimizde ne anlamalıyız sorusuyla başlamak istiyoruz…

Dr. Muhammet Yıldırım: Ağız ve diş sağlığında en önemli iki hastalık diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmalarıdır. Diş eti hastalıkları kimi zaman diş yuvasının bulunduğu çene kemiğinin erimesine kadar ilerleyen bir etki yapabilir. Diş sağlığının bozulması vücuttaki diğer organları da etkileyebilir. Dişler neredeyse bütün sistemleri olumsuz etkileyen sürekli enfeksiyon odağı haline gelebilir ve kalp, böbrek, eklemler vb. yapılarda önemli sağlık sorunlarına yol açabilen enfeksiyonlara kaynaklık edebilir.

 

Yeni Sakarya: Diş denince herkesi başına gelen bir durum var: Bilhassa geceleri diş ağrısı çekilince neler yapılmalı, neler yapılmamalı?

Dr. Muhammet Yıldırım: Genelde diş ağrıları evde başlar, bizi uykudan kaldırır. Karanfili kuru bir şekilde bölgeye koymak veya ağrı kesici içmek, o saatleri kurtarsa bile ertesi gün hemen bir diş hekimine gidilmelidir. Alkol uygulamak, kolonya sürmek ve dişe soğan koymak, doğru bilinen yanlışlardandır. Bunların sadece zararı olur.

 

Yeni Sakarya: COVID-19 sırasında dişlerimizi nasıl sağlıklı tutabiliriz? Korona virüsünün etkisinde olmamak için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Diş ve ağız sağlığımız için nasıl beslenmeliyiz?

Dr. Muhammet Yıldırım: Ellerinizi sık sık yıkayın. Kişisel ağız bakımınızı yapmadan önce ve sonra, mutlaka 20 saniye süresince, etkili bir şekilde ellerinizi yıkayın. Günde mutlaka iki kez dişlerinizi fırçalayın. Dişler arası alanlarda fırçanın erişemediği alanlardaki bakteri plağını uzaklaştırmak için diş ipi kullanalım.

 

Yeni Sakarya: Değerli hocam polikliniklerinizde ne tür tedavi hizmetleri veriyorsunuz?

Dr. Muhammet Yıldırım: Ağız ve diş sağlığı üzerine hangi hizmetler yapılıyorsa eksiksiz olarak tüm şubelerimizde bu hizmetler verilmektedir.

 

Yeni Sakarya: Bu hizmetlerinizden biraz bahseder misiniz?

Dr. Muhammet Yıldırım: Çene cerrahisi, implantoloji, ortodonti, estetik diş hekimliği, pedodonti (çocuk dişleri), kanal tedavisi, diş eti hastalıkları gibi diş hekimliğinin bütün alanlarında uzman kadromuzla hizmet vermekteyiz. Bunun yanında uluslararası standartlarda teknik uygulamalarla estetik diş hekimliğini buluşturmakta ve özünde bir sanat olan mesleğin tüm branşlarını birleştirerek çözüm sunmaktayız.

 

Yeni Sakarya: Hocam okurlarımız bilgi almak ve soru sormak için size nasıl ulaşabilirler?

Dr. Muhammet Yıldırım: Merkez şubemiz cumartesi pazar dahil her gün saat 08:30-21:00 hizmet vermektedir. Okurlarımız bizlere 0 264 211 49 48 – 0552 728 49 48 nolu telefonlarımızda ve www.hilaldent.com adresimizden her zaman bize ulaşabilirler.

 

Yeni Sakarya: Değerli hocam öncelikle bize zaman ayırdığınız ve bu değerli bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Dr. Muhammet Yıldırım: köşenizde bizi misafir ettiğiniz için teşekkür ediyorum.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!