Deve misali

featured

Deve misali

Deveye sormuşlar senin vücudun niye böyle, neden girintili , çıkıntılı. Devenin yanıtı, nerem doğru ki. Sakaryasporun da hali buna benzer hale geldi. Her hattı ile tel tel dökülen bir Sakaryasporumuz oldu. Takımın neresine el atsak elimizde kalıyor. Taraftarlık ruhunun büyüklüğünü geride kalan pazarda gördük. Tribünler salkım saçak dolu . Amma  velakin  o gönlü yeşil siyah sevdası ile dolu taraftara hitabeden oyuncu grubu yok. Orasınla burasınla oynadıkça dağılan Sakaryasporu toplamak ne bu yönetimin ,ne bu teknik kadronun ,nede bu oyuncu grubunun işi. Sanal alemde burnu yükseklerde gezmekle, arkaya öne bakmamakla bu işler olmuyor. Yazık çok yazık bir sene daha gitti gidecek. TFF 2 lig Rüyası bitti, bitecek. Bu yenilgi sonrası bu takım lige nasıl tutunacak?

FATURA AĞIR OLACAK

Tarihi Pazardan tarihi sonucu biz değil , rakip takım çıkardı ve ipleri eline alarak evine döndü. Kötü biten günde gitti üç puan . Zirveyle yakınlığımız falan kalmadı. Uzaklık 11 KM oldu. Sadece o değil Tribünlerden sahaya yansıyan görüntüler eşliğinde TFF den ağır para cezası bu işin çabası. Ne Emniyetin , nede görevlilerin TFF yasaklarını iplediği yok. Merdiven araları boşluk olacak diyor ipleyen yok. Ayakta seyirci olmayacak diyor ipleyen yok. EEEEEEEEEE satarsan bir yığın bilet olacağı bu olur. Dışarıda kalıpta isyan bayrağı çeken biletli seyircide bu işin cabası. Nereden bakarsanız bakın Af Jet faciasının faturası ağır olacak.

YER GÖSTEREN EMNİYET

Geride kalan pazarda tıka basa dolu tribünlerde Basın tribünü en cazip yer olarak işgal altına alındı. Yer yer boşlukları görenler bizim eve saldırdılar. Bu arada ayakta kalan bazı bayan seyredenlere Emniyet yetkililerinden bazılarının bizim tribünden yer açtığını ,buna öncülük yaptığınıda tanık olduk. TSYD yetkilisi Temele çok iş düştü de, iş başı aşınca olanlar oldu. TFF Bizim tribün manzarasınada ceza basarsa kimse şaşırmasın. Sözüm Emniyetin başındaki yetkili olanlara ,Emniyetin görevi güvenliği kargaşayı önlemektir, çoluk çocuğa yer ayarlamak değildir. Birileri Basın Tribününe seyreden alındığında  bundan sakaryasporun zarar göreceğini , işi olmayan yerlere burunlarını sokanlara hatırlatmalı.

SORUMSUZLUK

Sakaryasporun hayati maçı yitirdiği günün içinde ne ararsanız vardı. Ahmet denilen kardeşimiz takımını iyi giden günün içinde önce penaltıya sebebiyet veren adam oldu. Olmadı ikinci yarının başında rakibe kontrolsüz girişin bedeli olan ikinci sarıdan oyun dışım kaldı. Yine de on kişilik Sakaryaspor  direnci sahaya hakimdi. 82 de bu sefer rakipten bir eksilme oldu. Tamam onar onar kaldık bu işi bitirir derken çok değil iki dakika sonra gol umudumuz Çoşkun çok lüzumsuz ikinci sarıdan ipimizin çekilmesine el veren oldu. Futbolda sorumluluk çok önemli. Oynadığın oyunun içinde takıma sadece gol atarak değil kart görmeyerek, kritik anlarda kendine hakim olarak, takımını eksik bırak May arakta faydalı olursunuz. Bana göre Ahmet’inki yarı sorumsuzluk ,amma velakin Coşkununki tam alamı ile sorumsuzluğa giriyor. Çünkü onun atıldığı an ,iki takımda sahada onar kişi kalmıştı. Çünkü o atıldığında maç halen 1-1 di. Çünkü o atılmasaydı belki maçı kazanacaktık ,belki de en azından maç 1-1 bitecekti. Burada si zede sorumsuzluk konusunda beğin jimnastiği yapmak adına yer açıyorum. Benden bu kadar.

SPOR DIŞI VAHŞET

Futbol sahada oynanır sahada biter. Geride kalan Pazar sahada bitti , dışarıda bitmedi. Af Jet kafilesi ne yapılan futbol dışı saldırı Sakaryalılık ruhuna yakışmadı .Türkiye gündemine bu şekilde düşmek Sakaryaya ,Sakaryaspora bir şey kazandırmaz. Bunu yapan ,gözü dönmüşlere yazıklar olsun. Futbol bir oyun be, futbolda yenilince, hıncını rakip takımda aramanın haklı mazereti olabilir mi? Sebeb ne olursa olsun, bu yapılanların Sakaryaspor sevdası ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Camdan içeri atılan taşla yaralanan Af Jet  Afyon Teknik trektörüne  açil şifalar dileriz. Başkan Zeki Toçoğlunun ,hastaneye kadar giderek  yaralı teknik trektörün yanına uğraması .baş ucunda resim vermesi bu olayın içindeki insani davranışı, ruhumuzu okşasa da, yapılan çirkin saldırıyı futbol terazisinin neresine koyacağız ki. Sakaryaspor geride kalan pazarda sadece maçı değil çok şeylerini de kaybetti.

GİZEM FRİT BİSİKLETE EL VEMİŞ

Geçtiğimiz günlerde geçtiğimiz günlerde gazetelerde şöyle bir haber dikkatimi çekti ,Sakaryanın sanayide parlayan yıldızı olmak adına önemli hamleleri olan Gizem Frit ,Spora destek eli uzatmış. Sevindim .Sakaryada kazanan ,kazandıkları içinden spora ,Amatör sporun gelişmesine el vermeleri ruhumu okşadı. Gizem Frit yöneticileri Bisiklet sporuna katkı sunmuşlar. Sakaryada kazandıklarının çok az kısmıda olsa ilin ihtiyacı olan spor dallarına katkı veren kurumları alkışlarım. Gizem Firitin Bisiklet sporuna bu yoldan yaklaşımını çok fazla abartma sakta önemsemek gerek. Bu noktada şunu söylemek isterim ,bu tip kurumları spora hizmette olsa çok fazla sıkmamak gerek. Bazen bu yoldan kurumların başına çöreklenen lerin olduğunu bildiğim için, bunu hatırlatma gereği duyuyorum.

SELAHATTİN TATLI BAŞKAN

Karasu tarihinde başkanlık kürsüsünden kimler geldi kimler geçti. Benim Sosyal Demokrat yanım,  yaklaşık kırk yıldır Karasuda tatil yapar. Hal böyle olancada neredeyse yarı Karasulu olduk çıktık. Karasu benim için bu nedenle önemsediğim bir kıyı ilçesidir. Buradaki gelişmeleri, binsan manzaralarını  bu vesileyle yakından takip etme şansım olur. Bu günle dünü   kıyaslamak  çok zor. Bu gün Karasu bana göre çarpık yapılaşma için dede olsa, Sanayide ,Turizimde ileriye koşuyor. Bu koşu kör topal olsada , istenilen ölçüde olmasa da, Karasu ,Sakaryanın parlayan yıldızı olmaya adaydır. Karasuyu neden dilime doladım dersiniz? Gecen gün Karasu Aziziyede Anneannesinin  yanında tatilde olan Torum Ardanın yanına giderken, İlce stadına açılan yolda olan  Caddenin ismi dikkatimi çekti. SELEHATTİN TATLI  Caddesi. Karasunun gelişmek adına emeklediği günlerde , 1984-1989 yıllarında  çok zor şartlarda Başkanlık yapan ,Karasuya buna karşın iyi hizmetler taşıyan Selahattin Başkanın isminin ,Karasuda bir caddeye  verilmesi ,bu yoldan ölümsüzleştirilmesini  içimden alkışlamak geldi. Başkanlıkta bıraktığı doğru dürüst Başkan imajına uygun bu düşüncenin altında kimin imzası varsa ( Duydum ki Bu gün ki Başkan İspiroğlunun imzası varmı) bu yaklaşım adına, Selahahtin Başkan adına  onuda  alkışlarım. Selahattin Tatlı ismi  , bunu bana göre fazlasıyla hak eden , Karasu sevdalısı bir  Başkan adıdır. Bu yoldan ölümsüzleştirilmesi, yaşarken ona verilen bir onur plaketidir.

BÜYÜK SALON

Sakarya Potada Büyükşehir eliyle yükseklere uçmak adına kararlı adımlar atıyor. Basketbolde bu uçuşun konacağı nokta olan Basketbol Birinci lig hedefine kilitli olarak iki sezon geride kaldı. Bu sezon bu hedef gercekleşirmi? Bir olmadı , iki olmadı bu üçüncü sezon. Artık Sakarya Basketbolde Birinci ligin devler arenasına konmalı. Yüzüp yüzüp karayı görmemek , bu kadar çok harcamalardan sonra ,bu heyecanı şehre bombaladıktan sonra  başarısız olmak sakın ola ki bu havayı bozmasın. Bu süreç yaşanırken ,Büyükşehirin Spora uzattığı hizmet paketinin içinde ,yeni Salon müjdesini bir yerlerde okudum ve duydum. Basketbolde Büyük hedefin içine konulan tesisleşme bana göre nice zaferlerin üstündedir . Büyükşehirin potadaki büyük düşüncesini geliştirmek adına kendine ait bir salonu olması ,şehrin basketbole ayrılan önemli hizmet paketi olur. Hem böylelikle, amatörlerin çalışmak adına sıra bulamadığı Atatürk Spor salonuda, asli hizmetine dönmüş olur. Bu gün için salon neredeyse Büyükşehirin emrinde gibi bir şey.

ERTEM İLHAN GİTTİ

Yeni ASKF Başkanı allem etti kellem etti, Futbol İl temsilciliği makamından sonra Futbol İl Disiplin kurunun unda yapısını değiştirdi. Ali Aslandan sora Disiplin kurulu Başkanı İlhan Ertemde gitti. Bu konu başka bir yazı konusu olacağı için bu ayrılıkların içine fazla dalmadan İlhan Ertemin gidiş izlerinin bende biriken bilgiler içinde içini doldurmaya çalışacağım.   İlhan Ertem bu şehrin spordaki hizmet kalesidir. Arifiye Doğanspor Başkanlığı ,İl Temsilciliği makamı ,Sakaryada Futbol Hakemleri derneğinin ,Türkiye Faal Futbol hakemleri  bünyesine adapte olduğu  süreler içinde Hakemlere Başkanlık yapan bir isimdir. Futbola hizmet yüklü yüreği  giderken buruk olduğunu bilenlerdenim. Hayatta koltuklar kimseye baki kalmadığını ,  her şeyin bir sonu olduğuna göre İlhan Ertemin bunu çok fazla dert etmemesi gerekir. Yaklaşık 40 Yılı bulan Sporla dolu gönül  içinde, İlhan Ertem giderken hoş bir seda bırakmıştır. Onun bu şehir için ne anlam ifade ettiğini anlatmak için benim Salı Sofrası yetmez be dostlar. Avukat İlhan Ertem le beraber sporun içinde birlikte kulaç atan biri olarak ona bundan sonraki yaşamında başarılar dilerim.

AKIN AKIN  AKYAZI AKINSPOR

Sakaryada U 17 ler Playof grubundan Adapazarıspor ve Akyazı Akınspor  Türkiye şampiyonası biletini cebine indiren iki takım oldular. İki takımda yürekten kutlarım. Umarım il içinde yakaladıkları bu başarıyı Türkiye Şampiyonasınada taşırlar. U 17 de ipi göğüsleyen Akyazı Akınspora özel bir paragraf açmak gerek. Erenler gibi Alt yapıda marka değeri yüksek bir takımı yenerek, bu yaş grubunda Türkiyeye açılmak, Sakaryayı dışarıda temsil eden olmak bir kalemde anlatılmaz. Akyazı Akın Akyazı futbolunun alt yapıda açan yeni futbol çiçeğidir. Bu çiçeğin daha fazla gelişmesi gerekir. Akyazıdan bir takımın, merkez futbolunun içine girerek, alt yapıda adı gecen takım olmak  adına attığı adımları alkışlıyorum. Bu alkışların devamı için Akyazı Akınspor alt yapıdaki futbol hamlesini devam ettirmelidir. Erenleri yenmek mesele değil, mesele,bu  başarının futbol meşalesinin ateşi sönmemesi ile orantılıdır.

LEYLEKLERDEN AL HABERİ

Bu bir iddia ,bu bir ayaklı gazetenin leylekler vasıtasıyla önümüze koyduğu bir Sakaryaspor hikayesidir. Sakaryasporun TFF 2 ligine çıkmak adına harcadığı paranın yaklaşık 10 milyonu ( Eski parayla 10trilyonu)bulduğu iddiaları var. Bu iddia Sakaryasporun konuşulduğu her alanda zaten dilleniyor. Leyleklerin bu il hudutları içinde gezdirdiği iddiada şöyle bir ayrıntıya dikkat çekiliyor, lige başlarken Büyükşehir Sakaryasporun TFF 2 lig yürüyüşü   için İsmail Gürses başkanlığındaki yönetime 1,5 Milyonluk yardım paketi uzatmış. Bu yardım paketi için verdiği sözde yerine gelmiş. Leylekler bu konuda yeni bir iddiayı Spor kamuoyuna pompalamış. Bu iddiaya göre sakaryaspor yönetimi ek yardım için yine Büyükşehire koşmuş. İddaya göre ikinci istek paketinin miktarı da ilkinde olduğu gibi 1,5 Milyonmuş. Bakalım bu iddanin ardından Leylekler nasıl kanat çırpacaklar.

FİLE ÜSTÜ DEVİR TESLİM

Voleybolde file üstünde Feti Ayav yaştan gidince yerine gelen isim Mehmet Akova oldu. Feti Ayavın çeyrek asrı bulan File üstü Hizmetine dudak bükenlerinde göreceğiz. Test etmek , görünenleri yazmak bizim işimiz. Feti Ayav devri biterken gidişine alkış tutanlar bakalım bu alkışı Voleybole hizmet anlamında nerelere taşıyacaklar. Hadi bakalım size kolay gelsin. Feti Ayav salonlardaki narin, düşündüklerinden ödün vermeden bir şeyler yapıp gitti. Onun zamanı da Sakarya Voleybolü büyüğü olarak o iyi ilişkileri ,iyi icraatları ile Voleybol MHK sında yer aldı. Kör ölünce badem gözlü olur diyerek bunları yazmıyorum. Feti Ayav belki Sakaryada hakkettiği değeri bulamadı ama, yukarılardaki yönetici kadrosu eşliğinde Sakarya hakemliğinin sesi oldu. Yeni gelen arkadaşlar daha iyisini yapsınlar da buradan onları alkış yağmuruna tutalım. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalırsa eğer kalanlarda benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!