Dev organizasyon Side’den start alacak Tour of Antalya powered by AKRA Uluslararası Bisiklet Yarışı’nın Basın Lansmanı Yapıldı 16 ülkeden 25 takımdan 175 bisikletçi Antalya’da buluşacak

Dev organizasyon Side’den start alacak

Tour of Antalya powered by AKRA Uluslararası Bisiklet Yarışı’nın Basın Lansmanı Yapıldı

16 ülkeden 25 takımdan 175 bisikletçi Antalya’da buluşacak

8-11 Şubat tarihleri arasında tüm dünyada milyonlarca kişi, Side’den Demre’ye, Kemer’den Tahtalı’ya, dünyaca ünlü pedalların ritmi ile Antalya’nın eşsiz tarihini, doğasının ve kültürünü keşfedecek. 16 ülkeden, 25 takım, 175 bisikletçi, birbirinden güzel ve zorlu 4 etaptan oluşan, toplamda 601,7 kilometrelik yarışta kıyasıya rekabet edecek. Side-Antalya etabıyla 8 Şubat Perşembe günü saat 12.30’da start alacak yarışın “Kraliçe Etabı” Kemer-Tahtalı etabı olacak.

4 gün boyunca sporcular lider formalar için kıyasıya mücadele edecek. Devlet ve özel sektör iş birliği ile gün geçtikçe büyüyen Tour of Antalya’ya T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destekleri ile değer katan yarışın basın lansmanı 7 Şubat’ta Akra Hotel’de yapıldı.

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) elit erkekler uluslararası yol bisikleti takviminde 2.1 kategorisinde yer alan ve 4 gün 4 etaptan oluşan “Tour of Antalya powered by AKRA” uluslararası bisiklet yarışı, 8-11 Şubat 2024 tarihleri arasında Türkiye’nin önde gelen kültür ve turizm merkezlerinden Antalya’da dünyaca ünlü bisiklet takımlarının katılımı ile beşinci kez düzenlenecek.

Argeus Travel & Events ile Yedi İletişim tarafından 2018 yılından bu yana düzenlenen Tour Of Antalya powered by AKRA, 2024 yılında 16 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçi Antalya’nın cennet yollarında birbirinden güzel 4 etapta 601,7 km pedal basacak. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişi, dünyaca ünlü pedalların ritmi ile Antalya’nın tarihini, doğasını ve kültürünü keşfedecek!..

Fransa’dan İtalya’ya, Belçika’dan Almanya’ya, Yeni Zelanda’dan Amerika’ya dünyaca ünlü bisiklet takımlarına dört gün boyunca ev sahipliği yaparak Antalya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak dev organizasyonun lansmanı; Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Organizasyon Komitesi Başkanı Haydar Barut ve kamu kurumlarının ve sponsor markaların temsilcilerinin yanı sıra medya mensuplarının katılımı ile AKRA Hotel’de düzenlendi. Renkli şovlara sahne olan lansmanda takımlar ve lider formalar tanıtılırken birbirinden güzel etapların öne çıkan özellikleri ve “Yeşil Bir Gelecek” temasının ve Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak farkındalık sürüşünün detayları paylaşıldı.

Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin: “Tour of Antalya, Antalya’nın markası haline geldi”:

“Bu güzel organizasyon için herkese çok teşekkür ediyoruz. 8 yıl önce bir hayal olan ve günümüzde çok güzel bir başarıya imza atan bu organizasyonun lideri Haydar Barut, Haluk Özsevim ve ekiplerine teşekkür ediyoruz. Her şey bir hayal ile başlıyor ve günümüzde bir marka haline geliyor. Tour of Antalya, turizmin başkenti Antalya’ya katkı sunacak bir marka haline geldi. Antalya, sporun da başkenti olacağını gösteriyor. Antalya, dinamik ve enerjisi yüksek bir şehir. Bu şehre spor çok yakışıyor. Her köşesi cennet bu şehrin etaplarında bisiklet sürecek olan sporcular şehrimize önemli bir tanıtım katkısı sağlayacaktır. Antalya Valiliği olarak bütün ekiplerimizle her zaman sporun ve güzel projelerin içindeyiz. Yarın Side’de start vereceğiz. 12 ay boyunca turizmi yaşatmak zorundayız. 20 milyonun üzerinde turist ağırlıyoruz. Bu konuda yeni hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirmek adına 12 ayı turizm yapmak çok önemli. Kasım-Mart ayları arasındaki etkinlikler Antalya’ya çok ciddi katkı sağlıyor. Bu organizasyonlar Antalya’nın dünya şehri olmasına hız kazandıracak. “

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: “Antalya’yı birbirinden güzel rotaları ile çok önemli bir noktaya getireceğiz”

“7 yıl önce başlayan ve o dönemde Konyaaltı Belediyesi ile desteklediğimiz bu yarışa günümüzde de Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak destek vermeye devam ediyoruz. Turizm sektörüne ve Türk ekonomisine katkı sunmaya devam eden Antalya’mız ülkemizin dünyaya açılan en önemli penceresi durumundadır. Tatilin yanı sıra kültür, sanat ve spor gibi alanlardaki etkinlikleri ile Antalya her sene milyonlarca ziyaretçi ağırlıyor. İmkanları ile sporculara ve takımlara önemli avantajlar sunuyoruz. Futbol ve golf başta olmak üzere birçok spor dalına ev sahipliği yapan bir şehiriz. Bisiklet de artık bunlar arasında. Geçen sene 80 ülkeden yüzlerce bisiklet takımı Antalya’da kamp yaptı. Tour of Antalya, marka organizasyonlardan biri haline geldi. 16 ülkeden 25 takım ve 175 sporcunun mücadele edeceği bu yarış Antalya’nın birlik ve beraberliğinin de önemli kanıtıdır. Bu yarış tamamen Antalya odaklı bir organizasyondur. Antalya’yı birbirinden güzel rotaları ile çok önemli bir noktaya getireceğiz. Vatandaşlarımızın ulaşımını bisikletle yapması için bisiklet yol ağımızı genişletmeye devam ediyoruz. Alanya-Gazipaşa bisiklet yolunu bir haftaya açıyoruz. Yeni proje alanlarına da bisiklet yolları ekleyeceğiz. Bisiklet kullanma eğitimleri, hayata geçirdiğimiz doğa bisiklet yolu parkurları ve otobüslerimizdeki bisiklet taşıma aparatları ile bisiklet kullanımını teşvik etmeye devam ediyoruz. Tour of Antalya’ya katılacak tüm sporculara başarılar diliyorum. “

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu: “Tour of Antalya dünya markası oldu”

“Bisiklet Federasyonu 100. yılını tamamladı. Geçmişten günümüze bisikletin Türkiye’de geldiği noktayı görüyoruz. 2009’a kadar profesyonel takımımız yoktu, bugün 4 profesyonel takımımız var. Bisiklet ailesi olarak yeni yüzyılda neler yapacağımızın temelini atıyoruz. Tour of Antalya’da Haydar Barut ve tüm Antalyalı iş adamlarının katkıları var. Valilerimiz ve belediye başkanlarımızın bu işi sahiplenmesi ile Tour of Antalya dünya markası oldu. World Tour takımları da bu yarışa gelmeye başladı. Antalya, bu yarış ile dünya çapında bir marka ortaya çıkardı. Destek verenlere ve katkıda bulunanlara federasyon adına teşekkür ediyoruz.

 

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol: “Tour of Antalya’nın şehrimize çok katkısı oldu”

“Tour of Antalya, gelinen noktada arzu edilen bir yarışa döndü. Katkıda bulunanlara çok teşekkür ediyoruz. Bu yarışın Antalya’ya olan katkısından çok söz edemedik. 7 yılda gelinen noktada Antalya’da 30’a yakın bisiklet dostu otelimiz var ve bunların sayısı artıyor. Bisiklet turizmi ile ilgilenen acente sayıları arttı. 5 yılda bisiklet ile ilgilenenlerin sayısı arttı. Tour of Antalya’nın şehrimize çok katkısı oldu. Başta Haydar Barut ve şehrimizin idarecilerine teşekkür ediyoruz. Böyle bir yarışın içinde olmaktan dolayı çok mutluyuz.”

Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortağı Yıldıray Karaer: “Bu organizasyonun Türkiye ve Antalya’nın tanıtımına büyük katkısı olduğunu düşünüyoruz”

“Corendon Turizm Grubu olarak bu organizasyon içinde olmaktan keyifli ve gururluyuz. Turizmci olarak sporu her yerde sponsorluklarla destekliyoruz. Bunun için de çok mutluyuz. Geçen sene Antalya’ya getirdiğimiz Hollanda takımının günümüzde çok iyi bir noktaya gelmesi ayrı bir mutluluk. Bu organizasyonun Türkiye ve Antalya’nın tanıtımına büyük katkısı olduğunu düşünüyoruz. İspanya’nın Mallorca bölgesinde yüzlerce takımın antrenmanda olduğunu ve orayı bir bisiklet turizmi destinasyonu haline çevirdiğini görüyoruz. Neden Antalya da olmasın? Futbol grupları gibi bisiklet grupları da Antalya’ya niye gelmesin? Tour of Antalya’da emeği olanlara çok teşekkürler ediyoruz.”

Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul: “Bir şehre bir bisiklet yarışının ismi bu kadar yakışır: Tour of Heaven”

“Tour of Antalya ile tekrar bir arada olmak çok keyifli. Bu organizasyonun içinde olmak bizim için çok keyifli. Bu yarışa küçük de olsa bir katkı koyabildiysek gurur duyuyorum. Bir şehre bir bisiklet yarışının ismi bu kadar yakışır: Tour of Heaven. Bu yarışın turizm sektörüne katkısını yadsıyamayız. Turizmi Antalya’da 12 aya çıkarmak çok önemli bir hedeftir. Bu hedef doğrultusunda bisiklet sporu ve bisiklet turizminin rolü çok önemli. Bu yarış için katkı ve destek verenlere çok teşekkür ediyoruz.”

Tour of Antalya Yarış Direktörü Mutlu Erçelik: “600 km’lik bu yarış bu sene her zamankinden çok çok daha zor olacak”

“Her yıl sportif olarak zorlaştırdığımız bir yarış Tour of Antalya. 600 km’lik bu yarış bu sene her zamankinden çok çok daha zor olacak. İlk yarış Side’de başlayıp Lara’da Erdal İnönü Parkı’nda bitecek. Bu etap turun en hızlı etabı olacak. İkinci etabımız Demre Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak. Çok ciddi tırmanışların olduğu bu etap Antalya’daki Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek. Üçüncü etabımız efsane bir etap olacak. Kemer’den başlayacak bu etapta inanılmaz tırmanışlar var. Kraliçe etap olarak adlandırıyoruz. Bu etabı ve turun kazananını önemli ölçüde belirleyecek bir etap. Bu etabımız Tahtalı Teleferik’teki finiş noktasında olacak. Dördüncü etabımızda Antalya Akvaryum’dan start alacağız. Bu etapta Antalya’dan çıkıp Burdur’a da giriyoruz. 1100 metrelik zirveleri göreceğiz ve yarışlar için de önemli bir etap bu. Yarışın finişi yine Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda olacak. “

Tour of Antalya Proje Direktörü A.Haluk Özsevim: “Tour of Antalya’ya 80 başvuru vardı ve yarışacak takımları belirlemek için titiz bir çalışma yaptık”

“Bizler ekip olarak keyifli bir heyecan içindeyiz. 8 yıl önce bir çam ağacının altında bu projeyi hayal etmiştik. 7 yıl önce de hayalimizi hayata geçirdik. Tour of Antalya bir yarış değil bir projedir. Bizim önemli bir hedeflerimiz vardı. İlk hedefimiz Antalya ve Türkiye’nin bisiklet destinasyonu olmasına katkı sağlamaktı. İkincisi spora destek ve üçüncüsü ise tanıtıma katkı sağlamaktı. BHM Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut bu projemizi sahiplendi. Kısa sürede Tour of Antalya büyük bir aile oldu. Bu yarışla özel sektör ve devlet iş birliğinin en büyük örneğini sergiliyoruz. Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortağı Yıldıray Karaer, Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul ve Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol’a ayrıca teşekkür ediyoruz. 2 bin kişilik bir ordu ile yarın startımızı vereceğiz. Bisiklet Turizmi Derneği’nin araştırmasına göre bisiklet takımları Antalya’da kamp yapmaya başladı. Yarışımız artık talep gören bir yarış haline geldi. Tour of Antalya’ya 80 başvuru vardı ve yarışacak takımları belirlemek için titiz bir çalışma yaptık. 7 yıl önceki heyecanı taşımaya devam ediyoruz. Bu büyük ailenin parçası olmaktan onur duyuyorum. 100 yıldır bisiklet yarışı yapan ülke ve şehirler var. Ancak biz beşinci yılımızda çok iyi bir noktaya geldik. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Yarışın onursal konuğu Gianni Bugno

Farklı yarış türlerinde başarı elde eden şampiyon bisikletçi Gianni Bugno, Tour of Antalya’nın onur konuğu oldu. Bugno, 1991 ve 1992 yıllarında üst üste iki kez Dünya Yol Bisiklet Şampiyonluğuna sahip. Kariyerinde birçok başarıya imza atan ve dünyaca ünlü yarışlarda adından sıkça bahsettiren Bugno, 98 yılı yol sezonunun ardından emekliye ayrıldı.

Tour Of Antalya powered by AKRA’ya beşinci yılında World Tour takımları geliyor!

Üst düzey standartları ve takım kalitesi ile dünya bisikletinde kısa sürede markalaşan “Tour of Antalya” bisiklet yarışı, cenneti andıran doğası, eşsiz tarihi, iklimi ve birbirinden güzel etapları ile “TOUR OF HEAVEN” olarak tanımlanan yarışa 2 World Tour takımı, 9 Pro Takımı, 14 Kıta Takımı katılacak.

Tour of Antalya powered by AKRA 2024’e katılan takımların kadroları belli oldu

Geçtiğimiz yıl yıkıcı deprem felaketi nedeni ile starta birkaç gün kala iptal edilen Tour Of Antalya uluslararası bisiklet turu dünyaca ünlü pedalları ağırlamaya hazırlanıyor.

World Tour Takımları: Bahrain Victorious (Bahreyn), Alpecin- Deceuninck (Belçika)

Pro Takımları: Uno-X Mobility (Norveç), Q36.5 Pro Cycling Team (İsviçre), VF Group-Bardiani CSF – Faizanè (İtalya), Tudor Pro Cycling Team (İsviçre), Team Polti-Kometa (İtalya), Corratec Vini Fantini (İtalya), Bingoal WB (Belçika), TDT-Unibet (Hollanda), Team Novo Nordisk (Amerika Birleşik Devletleri)

Kıta Takımları: Terengganu Cycling Team (Malezya), China Glory – Mentech Continental Cycling Team (Çin Halk Cumhuriyeti), Beykoz Belediye Spor Türkiye (Türkiye), Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Adria Mobil (Slovenya), Kinan Racing Team (Japonya), Tashkent City Professional Cycling Team (Özbekistan), Tarteletto-Isorex (Belçika), Sabgal / Anicolor (Portekiz), Konya Büyükşehir Belediye Spor (Türkiye), Team Vorarlberg (Avusturya), Bike Aid (Almanya), Sakarya BB Pro Team (Türkiye), REMBE Pro Cycling Team Sauerland (Almanya)

UCI World Tour sıralamasında 6. sırada olan Bahrain Victorious ile 8. sırada yer alan Belçikalı   Alpecin-Deceuninck takımlarının katılımı, bu yıl beşinci yılını kutlayan Tour Of Antalya powered by AKRA yarışının yol bisikleti yarışları arasında marka değerinin yükselmesinin de göstergesi oldu.

İtalya, Belçika, Yeni Zelanda, Büyük Britanya gibi dünya bisikletinin önemli ülkelerinin katıldığı Tour of Antalya powered by AKRA 2024’e Türkiye’den ilk kez 4 Kıta Takımı’nın katılması da Tour of Antalya’nın Türk bisikleti için en önemli organizasyonlardan biri olduğunu gösteriyor. İki yıl önce Tour of Antalya’ya katılım sağlayan Sakarya BB Pro Team, Spor Toto Cycling Team takımlarının yanı sıra bu yıl kurulan Beykoz Belediye Spor Türkiye ve Konya Büyükşehir Belediye Spor Tour of Antalya’ya katılarak hem kendi aralarında hem uluslararası rakipleriyle kıyasıya rekabet edecek.

Antalya’nın simge noktalarında gerçekleşecek yarışın etap programı ise şu şekilde olacak:

Dünyaca ünlü bisikletçiler Antalya’nın cennet yollarında birbirinden güzel 4 etapta 601,7 km pedal basacak. Tour of Antalya’nın Kraliçe Etabı; 3.264 irtifa kazanımı ve son 7,5km’de ortalama %8,7 eğim ve 644mt tırmanış finişi ile 3. etap olan Kemer-Tahtalı etabı olacak. Milyonlarca kişi, dünyaca ünlü pedalların ritmi ile Antalya’nın eşsiz tarihini, doğasını ve kültürünü keşfedecek…

  1. Etap Side-Antalya (8 Şubat, Perşembe) 137,7 km
  2. Etap Demre-Antalya (9 Şubat, Cuma) 141,9 km
  3. Etap Kemer-Tahtalı (10 Şubat, Cumartesi) 136,7 km
  4. Etap Antalya-Antalya OSB-Antalya (11 Şubat, Pazar) 185,4 km

Tour of Antalya Lider Formaları

AKRA Hotel sponsorluğunda olacak Genel Klasman forması, Tour of Antalya’nın kurumsal rengi olan Magenta renkte olacak. Magenta forma, yarışın en güçlü sporcusu tarafından giyilecek.

En iyi sprinterlerin giyeceği sarı formaya Diana Travel sponsorluk yapacak. Antalya güneşinden ilham alınarak üretilen sarı forma, sprint kapıları arasındaki mücadelenin en iyisi tarafından giyilecek.

Corendon Airlines sponsorluğunda turuncu forma ise Antalya’nın ait olduğu coğrafyanın en önemli simgesi olan portakal ağacı meyvesini hatırlatacak. Turuncu formayı taşıyan sporcu, “Dağların Kralı” olarak anılacak.

Fraport TAV Antalya Havalimanı sponsorluğunda “Yeşil bir gelecek için” mottosundan ilham alınarak hazırlanan yeşil forma, “Beyond Antalya” teması ile beklentilerin üzerinde bir deneyim sunuyor.

Tour of Antalya kapsamında organize edilen “Farkındalık Sürüşü” bu sene “Yeşil bir gelecek için hep birlikte ormanlarımızı koruyalım” mottosu ile gerçekleştirilecek

Akdeniz Reklamcılar Derneği (ARD) başta olmak üzere Antalya’daki sivil toplum örgütlerinin desteklediği Farkındalık Sürüşü’nün 2024 yılındaki teması; geçtiğimiz yıllarda ardı ardına yaşanan yangınlar ile tahrip olan ormanlara dikkat çekecek. “Yeşil bir gelecek için hep birlikte ormanlarımızı koruyalım” mottosu ile organize edilen “Farkındalık Sürüşü” Tour of Antalya’nın son gününde 11 Şubat 2024 Pazar günü saat 13.30’da start alacak. Antalya Müzesi önünden başlayacak olan Tour of Antalya Farkındalık Sürüşü, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Geçtiğimiz senelerde Antalyalıların büyük ilgi gösterdiği “Farkındalık Sürüşü”ne Gençlik ve Spor Bakanı, Antalya Valisi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Muratpaşa Belediye Başkanı, Antalya’daki kişi, kurum ve kuruluşlar katılmıştı.

Tour of Antalya powered by AKRA uluslararası bisiklet yarışı 2024 yılında “Yeşil bir gelecek için hep birlikte ormanlarımızı koruyalım” diyecek dünyaca ünlü bisikletçiler, “Yeşil bir gelecek” için pedal çevirecek…

Otomotiv sektörünün en çevreci markası Toyota, Hybrid araçları ile Tour of Antalya’nın “Yeşil bir Gelecek” vizyonuna destek olacak

Doğa dostu girişimleri ve geliştirdiği araçlar sayesinde dünyanın en çevreci otomobil markası TOYOTA, “2050 Çevre Vizyonu” ile çevre üzerinde bıraktığı etkileri azaltma konusunda geliştirdiği araçlarla Tour of Antalya powered by AKRA’nın “Yeşil Bir Gelecek” vizyonunu destekleyecek.

2022 yılında da Tour of Antalya’nın “İklim Değişikliği” temasına destek olan TOTOYA, parkur içinde sporcuları takip edecek otomobillerin hepsi, çevreci teknolojisiyle akıllı tasarıma sahip TOYOTA HYBRID modeller olacak. HYBRID modellerinin çevreci özellikleri ile yarışla ilgili karbon ayak izi ciddi oranda düşürülecek.

Kupanın hikayesi…

Antalya’nın büyüleyici güzellikleriyle masmavi denizine eşlik eden altın sarısı kumsalları ve yemyeşil doğasının üzerinde yükselen göz kamaştırıcı güneşiyle büyük bir düşü gerçeğe dönüştürdü. En büyük hayalleri denizin sonsuz yansımasına kucak açıp, konuklarını içten bir “Merhaba” ile karşılayan bu büyüleyici şehirde, inandıkları düşün peşin koşan “pedalların efendileri”, bu büyüleyici kupayı almak için mücadele edecek.

Tour of Antalya powered by AKRA’ya güçlü kurum ve markalardan büyük destek

Dünyaca ünlü bisiklet takımlarını ve bisikletçilerine 2018 yılından bu yana ev sahipliği yapan TOUR OF ANTALYA powered by AKRA, bisiklet sporunun gelişimi ve bisiklet turizmi için itici güç olurken Antalya ve Türkiye’nin tanıtımı için de değer yaratıyor.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, TGA-Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Antalya Ticaret Odası, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Antalya Tanıtım Vakfı, Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Akdeniz Reklamcılar Derneği’nin yanı sıra Antalya merkezli kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Tour of Antalya 2024; AKRA Hotels isim sponsorluğunda; Corendon Airlines, Fraport TAV Antalya Havalimanı, Diana Travel co-sponsorluğunda, Grand Park Lara Otel, Paloma Hotels, Regnum Carya, Shimano, Salcano, Toyota Hybrid, Zemzem Grup, Ceysu, Yaşam Hastanesi, Antalya Aquarium ve Olympos Teleferik’in sponsorluğunda düzenlenecek.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!