CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR’U (TOUR OF TURKEY) BAŞLADI

featured

CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR’U (TOUR OF TURKEY) BAŞLADI

 156.7 KİLOMETRELİK İSTANBUL – TEKİRDAĞ ETABINI  BOH-BORA HANSGROHE TAKIMINDAN SAM BENNETT KAZANDI.

 YARIN KOŞULACAK 183.3 KİLOMETRELİK TEKİRDAĞ – ECEABAT ETABINDA TURKUAZ MAYO’YU GENEL FERDİ KLASMAN BİRİNCİSİ OLAN BORA HANSGROHE TAKIMI’DAN SAM BENNETT GİYECEK.

 TÜRK MİLLİ TAKIMI’DAN FERİTCAN ŞAMLI YARINKİ TEKİRDAĞ – ECEABAT ETABINDA BEYAZ MAYO İLE PEDAL BASACAK.

 

55’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’u (Tour Of Turkey) bugün İstanbul – Tekirdağ etabı ile başladı. 156.7 kilometrelik etabı Boh- Bora Hansgrohe Takımı’ndan Sam Bennett 3 saat 32 dakika 34 saniye ile kazandı.

START VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI’NDAN

Sabah saat 11.07’de Sultanahmet’teki Ayasofya Müzesi’nin önünden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın verdiği startla 118 bisikletçi pedal basmaya başladı. Startta hastalığı nedeniyle Lotto Soudal Takımı’ndan Carl Heinz Hagen iştirak edemedi.

NOSTALJİK ANILAR TAZELENDİ

Marmara Denizi’ni çepeçevre dolaşacak olan yeni fakat 55 yıllık geleneğin ilk yıllarını hatırlatan bu NOSTALJİK yarış,  havanında güzel oluşu ile bir başka güzelliğe büründü. Ne kadar büyük bir tesadüftür ki 55 yıl önce bu rotada sporcu olarak pedal basan  Erol Küçükbakırcı bu kez Federasyon Başkanı olarak anı tazeliyordu.

STARTLA BİRLİKTE KAÇIŞDA BAŞLADI

Bisikletçiler Sultanahmet’ten, Kennedy  caddesine iner inmez kopmalar başladı. Aralarında Türk Milli Takımı’ndan Feritcan Şamlı’nın da olduğu altı kişilik grup arayı gittikçe artan bir tempo ile açmaya başladı. BBH-Burgos- BH Takım’ından Alvaro Crespo Robredo, DMP-Delko Marseille Provence Takım’ından Lucas De Rossİ NSK – Neri Sottoli Selle İtalya Ktm Takımı’ndan Lorenzo Fortunato,         RLY-Rally Uhc Cycling Takımı’ndan Emersoni Oronte ve SVB-Sport Vlaanderan-Baloise Takımı’ndan Lindsay De Vylder müthiş bir hıza ulaştı. Altı sporcu daha İstanbul dışına çıkmadan zamanı önce 3 dakika 50, sonrada 5 dakika 50 saniyeye çıkardı. Bu fark epey devam etti. Genelde düz, güneşli ancak zaman zaman rüzgarlı parkurda fark uzun süre kapanmadı. Beylikdüzü geçilirken Peloton (Ana Grup) tempoyu yükseltmeye başladı.

 

ZAMAN FARKI KAPANIYOR

Peloton’un gittikçe artan bir hızla pedal basması 44’üncü kilometre geçilirken zaman farkı da düşmeye başladı. 64’üncü kilometrede Selimpaşa kat edilirken fark 2 dakika 25 saniyeye kadar inmişti.

PELOTON’UN OLAĞANÜSTÜ HIZI

Ana Grup (Peloton) Selimpaşa sonrasında da hızını iyice yükseltti. Altılı grup birazda rüzgarın ters esmesiyle tempo kaybetmeye başladı. Değişmelerin doğru yapılmasına karşı, Peloton’un yüksek hızına bir türlü karşılık verilemedi. Fark 85’inci kilometre geçilirken 1 dakika 55 saniyeye indi.

ORGANİZASYON DÖRT DÖRTLÜĞÜNDE ÜZERİNDEYDİ

İstanbul – Tekirdağ etabında öne çıkan en önemli özelliklerden biride organizasyonun mükemmelinde üzerinde oluşu idi. Start noktasında her türlü önlem ve hazırlıklar sabahın ilk saatlerinden itibaren tamamlanmıştı. Yol boyunca istikamet levhaları, prim taklarının kurulumu, yerli ve yabancı basın mensuplarına tahsis edilen medya tırlarının içindeki herşey eksiksiz, canlı yayın TV’leri kurulu, WI-FI’ler çalışır konumda, ikram en üst seviyedeydi. Özellik yabancı basın ile UCI (Dünya Bisiklet Birliği) yetkilileri bu duruma hem alkışlı tam not verdi. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun World Tour  (Dünya Klasmanı) kategorisinde koşulmasının hakkını tam manasıyla vermiş hatta üstüne çıkmıştı. Türkiye bir kez daha gösterdi ki organizasyon “bizim işimiz “ dedirtecek kadar göğüsleri kabartmıştı.

SALCANO SPRINT PRİMİ SONUÇLARI

Etabın 92.7’inci kilometresi geride kalırken Salcano sponsorluğunda sprint primi sonuçları gerçekleşti. Prim çizgisini ilk geçen NSK-Neri Sottoli Selle Italia KTM Takımı’ndan Lorenzo Fortunato oldu. İkinci BBH- Burgos BH Takımı’ndan Alvaro Crespo Robredo oldu. Üçüncülüğü SVB-Sport Vlaanderan-Baloise Takımı’ndan Lindsay De Vylder oldu. Bu arada kapanan zaman farkı birazda olsa açıldı. Yeni zaman altılı grup ile ana grup arasında 1 dakika 43 saniyeye kadar çıktı.

İLK KEZ 1 DAKİKANIN ALTINA İNDİ

Prim kapısından sonra inişli – çıkışlı bir grafik çizen zaman farkı finişe 46 kilometre kala 46 saniyeye kadar indi. Peloton’un içinde bulunan TUR’un iddialı isimlerinden Sam Bennett ile Mark Cavendish’ın rahat bir biçimde ve dinlenerek pedal basışının ardındaki gerçek acaba etabı kazanmak için mi böylesine rahat konumdaydılar yorumunu getirdi.

TALİHSİZ KAZA

Finişe 43 kilometre kala Ana grup içinde beklenmedik bir kaza oldu. Pedal pedala gelen 5-6 sporcu düştü ve hemen medikal grup tarafından tedavileri yapıldı.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ FERİTCAN ŞAMLI’NIN

Finişe 39.8 kilometre kala gerçekleşen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri Primini Türkiye Milli Takımı’ndan Feritcan Şamlı aldı. Onu SVB- Sport Vlaanderan Baloise Takımı’ndan Lindsay De Vylder takip etti. Üçüncülüğü RLY-Rally Uhc Cycling Takımı’ndan Emerson Oronti elde etti. Böylece Feritcan yarınki Tekirdağ – Eceabat etabında Türkiye Güzellikleri kapsamındaki Kültür ve Turizm Bakanlığı sponsorluğundaki Beyaz Mayoyu giymeye hak kazandı.

PELOTON YAKALADI

Prim kapısı geçildikten sonra kaçış grubunda önemli değişiklikler oldu. Önce aralarında Feritcan Şanlı’nında bulunduğu grup kaçmak istedi, ancak Milli sporcu fazla gidemedi. Zaten etapta istediğini almış iddialı olduğu Türkiye Güzellikleri Prim kapısını birinci geçip 5 puan kazanmıştı. Şimdi Peloton’un (Ana grup) takip ettiği iki sporcu vardı önde. Bunlar SVB- Sport Vlaanderan Takımı’ndan Lindsay De Vylder ile RLY-Rally Uhc Cycling Takımı’ndan Emerson Oronte.  Onlarda daha sonra yakalanıp ana grupla birleşti. 22’inci kilometre geçilirken artık fark kapanmak üzereydi. Bisikletçiler bu kilometreye ulaşırken ortalama saatte 40 kilometrelik hız yapmış oldular.

GRUP ARTIK TEK PARÇA

Finişe 21 kilometre kala grup tek paça haline geldi. 118 sporcunun arasında İstanbul – Tekirdağ arasındaki etabı artık kim kazanacak, herkes başka bir hesap içindeydi. Sprinterlerin buraya kadar genelde düz parkurda seyir etmeleri onların şansını artıran faktörlerdi.

TIRMANIŞ PRİMİ CONTI’NIN

Turkish Airlanes sponsorluğundaki tırmanış primi finişe 12.4 kilometre kala gerçekleşti. Çizgiyi ilk geçen sporcu UAF-UAE Team Emirates Takımı’ndan Valerio Conti oldu. Onu SVB-Sport Vlaanderan-Baloise Takımı’ndan Aaron Van Poucke takip etti. Türk Milli Takımı’ndan Halil İbrahim Doğan üçüncü oldu.

ARTIK GÖZLER FİNİŞTE

Finişe 500 metre kala ana gruptan kopma olmadı. Ancak müthiş bir deneyime sahip olan Boh- Bora Hansgrohe Takımı’ndan Sam Bennett mükemmel bir finiş yaparak etabı birinci bitirdi.

YARIN 183.3 KİLOMETRELİK TEKİRDAĞ – ECEABAT ETABI KOŞULACAK

55’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’una (Tour Of Turkey) yarın koşulacak 183.3 kilometrelik Tekirdağc- Eceabat etabı ile devam edilecek. Bu etapta Turkuaz Mayoyu Genel Ferdi Klasman birincisi Boh-Bora Hansgrohe Takımı’ndan Sam Bennett giyecek.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!