ÇOK PARA, VASAT FUTBOL

featured

ÇOK PARA, VASAT FUTBOL

Sakaryaspor’un ilk yarısını başlık özetliyor. Bu kadar durağan ve beş topu arka arkaya arasında dolaştıramayan bir takım kurmak için bu kadar çok para harcamaya gerek var mıydı? Kaldı ki ‘’bu kadar çok’’ dediğimiz miktardan Sakaryaspor taraftarının henüz haberi yok. Üst liglerden bunca oyuncu alındı bunların yıllık toplam maliyeti nedir, aylık ücretleri nedir bilen yok. Sakaryaspor’un daha önce bu gibi transferlerden sonra karnı çok ağrıdı, halsiz kaldı, kapanmanın eşiğine geldi.  Bu noktada kulüp yönetiminin yaptığı harcamaları kamuoyuna daha düzenli ve daha şeffaf bir şekilde açıklaması vicdanların rahatlığı adına önemlidir.

Bu bağlamda dernek tüzüğünün ilgili maddesine göre denetim kuruluna önemli bir görev düşmektedir.

Madde 45 :

Denetim Kurulu, Kulübün iç denetim organı olup, bu sıfatla ;

a)Tüzükte gösterilen amaç ve amacın gerçekleştirilmesi için sürdüreceği belirtilen çalışma konuları doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediğini; defter, hesap ve kayıtların, mevzuata ve Kulüp tüzüğüne uygun olarak tutulup tutulmadığını, tüzükte tespit edilen esas, usul ve bütçeye uygun yapılıp yapılmadığını inceler ve bir yılı geçmeyen aralıklarla denetler ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde Yönetim Kurulu’na ve Genel Kurula sunar.

b)Denetim sonuçlarını üç ayda bir, bir rapor halinde Yönetim Kurulu’na ve Yüksek Divan Genel Kurulu’na bildirir.

 

Sayın Gürses ve ekibi Mayıs ayından beri görevdedir. Bu dokuz ay gibi bir süreye denk düşmektedir. Bu durumda denetim kurulunca Ocak ayına kadar en az üç tane rapor düzenlemiş olması ve bu raporların Sakaryaspor camiası ile paylaşılması gerekmektedir. Maalesef şu ana kadar böyle bir adım atılmamıştır. Sakaryasporlular, ‘’Diriliş Yılı’’ adı altında tekrar bir borç batağına düşmek istememektedir. Hele ki olası sportif başarısızlık sonrası yönetim kurulunun yenilenmesi talebi gündeme geleceği için, bu dönemin varsa yapılmış borçları, bu yönetim kurulu tarafından derhal kapatılmalıdır.

Devre arasında transfer sezonu tekrar açıldığı için bu elzem konuların gündeme gelmesi gerektiğine inanıyorum. Süper Lig, 1. Lig seviyesindeki futbolcu isimlerinin medyada dolaşmaya başlamasıyla birlikte hem olası ekonomik açık hem de üst lig sporcularının 3. Ligde istenilen performansı gösterememesi bakımından bu tercihlerin doğru olmayacağına inanıyorum.

Sezon başında Murat Hacıoğlu, Ferhat Yazgan, Talha Mayhoş, Erçağ Evirgen, Enes Ata gibi futbolculardan çok daha fazlasını beklerken, vasat bir görüntüyle karşılaştık. Şu acı soruyu sormak istiyorum: Bu isimlerin yerine 3. Ligden potansiyeli olan genç oyuncular transfer edilseydi Sakaryaspor ne kaybederdi?

Yoksa futbolcu ihraç etmek gibi başka olası imkânlara da ulaşır mıydı? Mesela bu gerilla liginde Fahri Tatan mı ortasahayı taşır, Özgür Kedikli mi?

Bu bağlamda ısrarla golcü arayışına çıkan Sakaryaspor’un yanlış bir teşhisle yanlış organı tedaviye kalktığını söylemeliyim. Sakaryaspor’un gol problemi yaşadığı doğru ama burada ikinci bir soru geliyor akla: Pozisyon oluyor da forvet mi atamıyor?

Hayır. Sakaryaspor pozisyon üretemiyor, rakibi boğacak, onu daraltacak o dominant pas oyununu, hızlı çıkışları, patlayıcı anları bir türlü sahaya yayamıyor. Bu da halsiz ortasaha oyunundan kaynaklanıyor. Takımı ileriye taşıyacak, hem dikine çıkışlarıyla hem bitirici paslarıyla gol pozisyonu üretecek orta saha oyuncularımızın olmaması golcü problemi yanılsaması yaratıyor. Orta saha oyun temposunu artıramayan Sakaryaspor’da iki tane Mümin Aysever de olsa gol problemi çözülmez.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!