Canınız sağ olsun.

featured

Canınız sağ olsun.

Sakaryasporun Osman Özdemirle yakaladığı futbol havası onuncu maçta beraberliğe takıldı. Hoş kazansaydı ,onda onda yapsaydı direk TFF 2 ligine çıkmak yinede çok zordu. En azından hayal dünyasından uyanıp önümüze bakma zamanı geldi. Osman Özdemirden öncesi Sakaryaspor teknik anlamda ,yönetimsel anlamda o kadar çok saçma işler yaptıki ,o açılan hasarı dokuz maçlık seri bile onaramadı. Biz bu saatten sonra önümüze bakalım. Biz bu saatten sonra playofta olası rakibimize göre futbol planı üzerinden çalışmaya başlayalım. Bayrampaşa maçı sonrası ortaya saçılan futbol manzarası için birileri bana bir tiyo verdi. Nazım Hocam ben şahsen Playofta Bayrampaşa ile eşleşmek istemem  dedi.

HAYALDİ GECEK OLDU (HAKEM EVİ)

Sakarya Hakemliğine kendine ait bir yuva kazandırma projesi Özgür Başkana ve onunla beraber çalışan yönetime nasip oldu. Sakarya Hakemliğinin Atatürk stadının altında yaşama gecen  Dernek yapılaşma macerası sırasında geçmiş Başkanlardan Muzaffer Sertinde buna benzer bir projesi vardı. Benimde Dernek Sekreteri olarak görev yaptığım yönetime zamanın Belediye Başkanı Ünal Ozan ( Rahmetli)  seçimi kazansaydı Hakem Derneği için,Hakem camiasına  Ticaret Lisesinin oradan bir yer verme sözü vardı. Seçilemeyince  bu proje rafa kalktmıştı. Özgür Aygün bu günün Belediye Başkanı ile olan iyi diyologları sayesinde Hakemlere kendilerine ait sıçak bir Hakem yuvası kazandırdı.  Bunu başaran Özgür Aygünü ,buna el veren Sakaryaya sporda tesisleşme adına önemli hamleler yapan Zeki Başkanı  kutlamak bizim işimiz olsun. Bizim hayalimizdi ,Özgür Aygün bu hayali yaşama geçiren Başkan ünvanını aldı Hakem evine taşıdı.

SUCLU AYAĞA KALK

Akyazı Akınsporun, Akyazı futbolunu alt yapı anlamında , Merkeze kafa tutar hale getirmesine kısa süre önce alkış göndermiştim. İlcelerin alt yapıda ses veren görüntüsünün cazibesine bakarak  alkışladığım Akyazı Akınsporun, Türkiye şampiyonası ilk turunda ilk maçı kazanıp, ikinci maçı yitirirken çıkan olaylarda tam 8 oyuncusunun kırmızı görmesi,  Sakaryanın imajını sarsmıştır. Bir idda daha ,usulsuz oyuncu oynatılması yolundaki ithamlarda, Akyazı Akının bedenine asılmış bir sarkık apelet olarak   dolaşıyor. Yazık çok yazık. Akyazı Akınlı dostların bu yapılanlardan ötürü Sakaryadan özür borcu vardır. Kim suclu ,kim sucsuz . Bu saatten sonra bunu sorgulamak neye yarar. Bu işin alt yapısı ,eğitimi çok önemli. Futbolda başarıya değil  ,eğitime prim verilirse şayet ,bu işin içinden iyi nesil futbolcular çıkar.

SÜS BEBEKLERİ (ESKİ HAKEMLER HİKAYESİ)

Her canlı genç doğar. Kimse yaşlı doğmaz. Onu yaşlı yapan açımasız yıllardır. Bu sürecte  bazı değerler vardır, yaptıkları işin içinde, verdikleri olumlu resimler eşliğinde bağlı bulundukları çamia içinde yaşlanırken DUAYEN ünvanı  alırlar. Bu ünvanı her önüne gelene vermezler. A.Kadir Aypek ,Reşit Çeker  bu ilde bu ünvanı hakemlikte ,yönetiçilikte en iyi şekilde içra ederek  yaşamlarının içine taşıdılar.. Hele hele A.Kadir Aypek yıllarca MHK üyeliği yaparak hizmet çıtasını daha yukarıya çeken Sakaryalı olarak Türkiyede ün yaptı. İşte bu duayenler   Hakem Evi açılışının içinde kurdele kesiminde unutuldular. Unutanlar gün gelir unutulur .Bu dünya kimseye baki kalmıyor. A.Kadir Aypekin  bana yaptığı açıklama içindeki serzenişe katılıyorum. Biz gel deyince gelen ,git deyince giden süs bebekleri değiliz.Evet   Onlar SÜS Bebeği değiller.  Siz günün hakem yönetiçileri ,o gün Siyaset fırtınasının esiri olup ,onları unutacaksınız ,sonrada yeri geldiğinde onların önünde el pence durup  onlardan Hakemlik adına bir şeyler isteyeceksiniz. Bana göre açılış içindeki bu manzara Hakem Evinin resmine yakışmadı. Kırılan kalpler kolay onarılmıyor.

HARMANLIK CIVIL CIVIL

Bir süreliğine alt yapıda sendeleyen Harmmanlıkspor  yeniden ayaklandı. U 19 larda ipi göğüsleyen Yeşil Beyazlı ekipin futbol bahcesi yeni tesisleri ile birlikte şenlendi. Büyükşehirin Spora katkı atağında, Harmanlıkspora kazandırdığı Sentetik tesiste ,yarınların gençleri daha iyi çalışma ile Teyfik tetik Adem Bozan önderliğinde yarınlara yürüyorlar. İyi tesis ,iyi imkanlar işini seven Teknik adamlarla bütünleşinceo kulupün futbol  kapısı içine başarıda giriyor.  Yeşil Beyazlı ekpin yeni futbol kapısı Cumartesi Pazar  cıvıl cıvıl. Ggençlere iyi spor yapması için  sporun yükselen değer olmasına katkı veren Büyükşehir projesinide bu vesileyle  hayırlar eşliğinde ödüllendirmek gerek.

ASKF KRİZİ İYİ YÖNETTİ

Playofda  Karasuda yaşanan olaylar sonrası ASKF nin dolayısı ile İl Tertip Kurulunun krizi yönetmek adına attığı adımların içinden sağlıklı çoçuk doğdu. Akyazıdaki maç bitimi olaylar nedeniyle ev sahibi takımın sahasını kapatan düşünce Karasudaki olaylardan sonra As Akyazı ve Karasunun oynayacağı iki maçıda tarafsız sahaya alması ,iki takım arasında ki dostluk köprüsü atılmasınada el vermiştir. Akli selim düşünceye akli selim yaklaşma bu olsa gerek. Bitmedi  Karasu Kocaali maçlarına deplasman yasağı konulmasıda olası olayların önüne de set çekmiştir. Daha maçlar oynanmadan bu yaklaşım adil değil diyenlere karşı cevabımız hazır,olaylar çıktıktan sonra alınan önlemler dahamı iyi. Kısacası Kulupler Birliği Başkanı Hüseyin Bozunda el verdiği bu son uygulama için ben şu tesbiti yapıyorum,ASKF Playof başlarken çıkan yangının önünü ,çıkması muhtemel çatışmaların önünü,aldığı önlemler eşliğinde  krizin önünü akılcıl hamleler eşliğinde kesmiştir.

DOBİNGLİ ATLETİZİM BAŞARILARI

Ateletizimde Uluslar arası arenada devşirme sporcularla elde ettğimiz başarılar kürsüye taşındı ama, madalyalar kısa süre geriye alınmış. Sebeb başarının içinde Dobink( Yani Yasaklı madde ) çıkmış. Yürüyüş yaparken Radyo Sport  proğramında Ulusal medyadaki önemli değerimiz Sabri  Uganın  ( 4 Nisan Salı günki)proğramına aldığı konuktan öğrendim bunları. 2002 den bu yana Atletizimde tüm kazanılan başarıların içinde Dobink çıkmış. Özetle dışarıdan ithal ettiğimiz başarılarında boyaları cabuk döküldü. Bu iktidarın spordaki yükselişide Ekonomide olduğu gibi Hormonlu. Ak yöneticiler son Dobink olayı için bakın ne demişler ,tam refandum öncesi bu açıklama yapılırmı? Buyrun buradan yakın.

BEN BU FİLMİ ÇOK SYRETTİM

Sakaryasporun kasasısı bu sezonu kurtarmak adına  yaklaşık iki trilyon paraya  ihtiyacı varmış. Büyük şehir Başkanı ( Şehril Emir) bu konuda şehrin İş adamlarının devreye girmesini istemiş. Yönetim ne iş yapar? Bu şehrin Şehri Emiri kim? Sakaryasporun her başı sıkıştığında bizim Zeki Başkanın bu yoldan devreye girdiğini görür ve dinleriz. Bu filmi seyrede seyrede büyüdük ,geliştik. Ha  Zeki Başkan bu çömertliği her önüne gelene göstermediğini biliriz.Bazen birilerine parayı ben bulaçaksam siz ne iş yaparsınız dediğide duyulmuştur bu şekilde. Allahı var bizim Başkan İsmail Gürsese gösterdiği cömertliği Selahattin Aydına bile göstermedi. Bu gün Yeşil Siyah futbol gemisine uzatılan imkan paketi geçmiş son üç yıldaki Başkanlara uzatılsaydı Sakaryaspor belkide şu an birinci ligteydi. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar . Haftaya buluşmak dileği ile sizlere HAYIRLI REFARANDUMLAR diliyorum. Umarım Türkiyenin geleceği için hayırlısı ile sağ duyu kazanır.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!