Büyüksün Büyükşehir şampiyonluk kupasını evine aldı

featured

Büyüksün Büyükşehir  şampiyonluk kupasını evine aldı

Büyüksün Büyükşehir 72-59

U18 Gençler liginde pota altından çıkan şampiyonun adı Büyükşehir ( A ) oldu. Lig aşamasında ve Playof aşamasında rakibi olan Antsporu üç maç tadada yenme başarısı gösteren Büyükşehir Belediyespor U 18 Gençlerde dışarıda ilimizi temsil eden takım olma başarısına uzandı 72-59. Büyükşehir ( B) de organizasyonda son maçta Erenler Güneşi 100-58 yenerek ilk maçtaki 89-63 lük yenilginin rövanşını sayı farkı ile alarak üçüncülük kupasına uzandı. HABER NAZIM AKTÜRK

ANTSPOR İKİ PERİYOTTA ÖNDE KOŞTU

Salon Atatürk

Hakemler Ali Köseoğlu,Hakan Geray

Büyükşehir Belediyespor: Uğuralp ( Aybars) Batuhan , Taha ( Uğuralp) Yusuf, ( Sinan ) Batuhan

Coach Önder Kaya

Antspor :Agah, Eren,Özgür, ( Anıl) Deniz, Efe , ( Bilgehan)

İlk periyot 21-11 Antspor önde

İkinci Periyot 18-11 Büyükşehir

Üçüncüperiyot 20-8 Büyükşehir

Dördüncüperiyot 23-19 Büyükşehir

Maç sonucu Büyükşehir 72-59 kazandı

Şampiyonun belli olacağı, resmiyet kazanacağı akşamda, Antspor ilk pota altı mücadelesinde ,20 sayı farkla 87-67 yenildiği Büyükşehir karşısında karşılaşamaya coşkulu başladı. İlk 10 dakikayı 21-11 önde bitiren Antspor ikinci 10 dakikada önde koşarken Büyükşehir belediyenin son anlardaki üçlükleri, baskısı Antsporun farkı açma inadını kırdı. Bu periyotta Antspor 11sayı üretirken, Büyükşehir Belediye 18 sayı üreterek farkı 32-29 ile üç sayıya düşürdü.

BÜYÜKŞEHİR ARAYI ACIYOR

Final akşamının üçüncü ve dördüncü periyotunda Büyükşehir Belediye pota altında üstünlük kurdu. Üçüncü periyotu 20-8 önde kapatan Büyükşehir belediye maçta 49 -40 öne geçti. Son periyottaki çekişmede rakibine yakalanmayan Büyükşehir Belediye son periyottaki çekişmeden de 23-22 önde çıkarak maçı da 72-59 kazanarak şampiyonluk kupasını evine taşıdı.

FİNALİDE KLASMAN HAKEMLERİ YÖNETTİ

Sakarya basketbolunde U14 lerden sonra ,Genç erkeklerde U 18 lerinde şampiyonu belli oldu. Gelişimden sonra ikinci şampiyonun adı Büyükşehir belediye oldu. Basketbolde hakem komitesi U 18lerdeki Antspor Büyükşehir Belediyesporun final niteliği maçlarında hakemlik adına elindeki en önemli silahları sahaya salona sürdü. Sakaryanın Basketbolde en yüksek rütbeli iki hakeminden biri olan A klasman hakemi  Ali Köseoğlu ile B klasmanda düdük çalan Hakan Geray her iki maçta da birlikte düdük çaldılar. Her iki hakemde başarılı yönetimleriyle finalleri temiz geçmesi adına alkış aldılar.

FİNAL AKŞAMININ YILDIZI BAŞKAN YÜCE OLDU

Basketbolde U 18 ler finalde protokolde yoğundu. Finale basketbol severlerde ilgi gösterirken Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ,Büyükşehir Spor kulübü Başkanı Cevat ekşi, GSİM Nevzat İnanc ve GSİM Spor Şube müdürü Özgür Aygün Basketteki final akşamının Protokolde yer alan konuklarıydı. Final akşamının son anlarında salona gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Playofa kalan tüm takımlara kupalarını bizzat vererek akşamın yıldızı oldu. Başkan Yüce yanında GSİM Nevzat İnanç ve Basketbol il temsilcisi Mehmet Güzeldalla beraber Playofa kalan takımlara kupalarını verdiler.

ANTSPORUN SALON SİTEMİ

Final akşamının kupa töreninde Büyükşehire kaybederek ikincilikte kalan antsporun teknik heyetinin salon konusunda istekleri ile ilgili sitemi vardı. Antspor Teknik sorumluları Cevat yaralı ve eşi Seray yaralı ,GSİM den Salonda çalışma konusunda gerekli desteği alamadıkların a vurgu yaparak ,çalışmaları adına Salondan yararlanma konusunda kendilerine el verilmesi isteğini Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce  ve GSİM Nevzat İnancın önüne koydular.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!