Büyükşehir Uşak’tan galibiyetle dönüyor

Büyükşehir Uşak’tan galibiyetle dönüyor

Büyükşehir Basket, Tahincioğlu BSL’nin 5. haftasında deplasmanda karşılaştığı Muratbey Uşak Sportif’i 69-81 mağlup etti. Büyükşehir’de Moustapha Fall attığı 22 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

 

Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 5. Haftasında Muratbey Uşak Sportif ile karşılaştı. Uşak Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Lazeric Jones, Doğukan Şanlı, Metecan Birsen, Nathan Boothe ve Moustapha Fall ilk 5’iyle çıkan Büyükşehir, ilk 5 dakikayı 10-14, çeyreği de 21-24 önde tamamladı.

 

İlk yarı 37-41

Büyükşehir, maçın 2. çeyreğine hızlı başladı ve Nikola Jankovic’in bulduğu basketlerle farkı 7 sayıya çıkararak Uşak Sportif’e erken bir mola aldırdı. Çeyreğin kalan süresinde de rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Büyükşehir, devreye 37-41 önde gitti. Nathan Boothe ve Moustapha Fall ilk yarı sonunda çift haneli sayılar üreten isimler oldu.

 

Maç sonucu 69-81

Büyükşehir Basket, mücadelenin 3. çeyreğine durgun başladı ve çeyreğin bitimine 7.25 dakika kala skor 41-41’e geldi. Skor üstünlüğünü tekrardan eline geçiren Büyükşehir, farkı çift hanelere kadar çıkardı ve son periyoda 50-60 önde girdi. Son periyotta da etkili oyununu sürdüren Büyükşehir Basket, mücadeleyi 12 sayı farkla 69-81 galip tamamladı. Büyükşehir’de Moustapha Fall 22 sayı, Nathan Boothe 18 sayı, Calvin Harris 11 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

 

Çok kıymetli galibiyet

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Selçuk Ernak, “Prensip olarak içeriden dışarıya doğru oyun kurmaya çalışıyoruz. Bizim için önemli olan daha çok unsuru oyunun içine sokabilmek. Bunu da bugün başardığımızı düşünüyorum. Eksik bir takımla oynanamamıza rağmen sahaya koyduğumuz tüm oyunculardan verim aldık. Deplasman maçında bu çok önemli. İlk yarıda önde bitirmemize rağmen istediğimiz savunmayı yapamamıştık. İkinci yarı istediğimize daha yakın bir savunma oldu. Bu da işimizi kolaylaştırdı. Bizim için çok kıymetli bir galibiyet” dedi.

 

Şenlik havasında geçiyor

Ernak, “Çok zor bir fikstür bizi bekliyor. Aslına bakarsanız yeni çıkmış bir takım için her fikstür zorludur. Düşük bütçeli bir takım için fikstür nasıl kolay olabilir ki? Bizim için her maç zor. Biz maç maç gidiyoruz. Şu an Beşiktaş maçından başka bir konsantrasyonumuz yok. Daha sonra Darüşşafaya’yı düşünmeye başlayacağız. Sakarya’daki maçlarımız çok keyifli oluyor. Tribünlerimiz doluyor. Hatta yer sıkıntısı çekiliyor. Bu bizim için büyük bir gurur. Çok büyük bir destek. Umarım bu iki maçı da şenlik havasında oynarız. Güzel bir basketbol izlettiririz” diye konuştu.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!