Büyük destek

featured

Büyük destek

Sakarya spora  yeni sezonda yapılacak büyük destek konusunda geçmiş te de duyduğumuz bir yardım sal proje için düğmeye basılmış. Büyükşehir eliyle Sakaryaspora yapılması düşünülen yeni destek için Başkan Zeki Toçoğlu  bu  hamlenin içini şöyle doldurmuş, 100 er bin lira verecek 100 iş adamı. Buna benzer bir düşüncenin daha öncede seslendirildiğini bilen biri olarak bu kez Zeki Başkanın komutasında bu girişimin olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum. En azından düşünmek istiyorum.  Bu arada Sakaryasporun dışa açılan transfer perdesi içinde gezen isimlerde orta çıkmaya başladı. Öyle sanıyorum ki bu hafta içinde bu konuda daha ciddi adımlar atılacak.

BİZİ ÖNEMSEYEN HERKESE SELAM OLSUN

Görünmez kaza, beklenmeyen olay, düşünülmeyen bir gelişme bizimde kapımızı çaldı. Hayatın sürpriz ama gerçeği olan bir kaza sonrası  kendimi önce Karasu Devlet hastanesinde ,sonrada  Yenikent Korucuk araştırma hastanesinde buldum. Allaha şükürki, beyin kanaması ,iç kanama olmadı. Kafamdaki darbeden sonra açılan kafama dikişler atıldı. Gerekil bulgulardan sonra rapor temiz çıktı ve Allah beni sevenlerime, dostlarıma bağışladı. Bu süreçte Medyanın bir çoğunun beni kale alması, dostlarımın kapımı çalması açılarımı bir nebze olsun unutturan duygusal yaklaşımdı. Beni önemseyen üzüntüsünü mesaj ve Telefon yoluyla  ,evime gelip beni ziyaret eden dostlara selam olsun. Bu gibi günlerde insan dostlarını ,dost bildiklerini çok ama çok arıyor.

İKİ FARKLI SEVİNÇ

Sakaryaspor 3 ligin futbol mezarlığından kurtuldu, sevindik. Büyükşehir Basketbol takımı  potada Süper ligi gördü, sevindik.  Birden sporun iki önemli dalında bizde şehre konan sevinç le sarsıldık. Son yıllarda yaşanmamış  spordaki bu yükselişte Basketbolde Dolar  ,Euro ,Futbolda Türk Tl si birlikte dans edecekler.  Bana göre Basketbolun başındakiler zenginler kulübü üyeleri gibiler. Zenginliğin olduğu yerde sıkıntı olur mu?  Olmaz diye düşünüyorum. Futboldada Sakarya sporun başında için gibi Avukat Başkan var. Eh gari kardeş kardeş çözerler sorunlarını. EEE birde arkalarında Büyük  Patron var. Kısacası bu resmin içinde iki tarafta fazla sıkıntı cekmez gari.  Sorunsuz Basketbol ve futbolla dolu sezon da  iki kulvarda sevinme arzumu ramazan paketi içinde ilgili olanlara postalıyorum.

ZAFER VE FİKRETTE KALMIŞ

Gecen hafta içinde iç transferde bir ara yaşı kemale ermiş, futbolda son demlerini yaşayan Zafer Aydoğdu gecen sezon içinde attığı kafa gollerine güvenerek azda olsa mırın kırın etmiş haberleri gazetelerin bazılarına yansımıştı. Çok geçmeden Zafer Başkan İsmail Gürses’le imza şovunda görüldü. Yönetimin kalacaklar listesine koyduğu Fikret’te kalmış. Eh iyi olmuş. En azından takımın temelleri fazla sarsılmamış oluyor bu uygulamayla. İsmail Başkana tavsiyem  bu gün burada olan oyuncu grubu Sakaryaspordan iyisini bulamaz. Beni şu istiyor bu istiyor diyerek piyasa yapmak isteyenlere fazla kulak kabartma. Bak işine  Sakaryasporun menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yap. Artık bu konuda  sen tecrübeli  Başkanlığa terfi ettin dememe kalmadı, iç transferde   verilen paraların 300 ile 350 bin tl arasında dolaştığı kulağıma üflenice valla ne yalan söyleyeyim  birden afalladım. Eğer doğruysa  ?

HARBİŞ VE  KARABÜKSPOR

Harbişsspor U 16 larda Karabük’te  ilk deneyiminde bir yenilgi,bir beraberlik aldı . Berabere kalsaydı üç takım grup birinciliği için penaltılara kalacaktı ama  Harbiş penaltı kaçırınca bu olasılıkta ortadan kalktı ve temsilcimiz evine döndü. Biz orada yaşanan saha içine fazla bakmayacağız, biz Karabükspor yönetiminin Harbiş kafilesine gösterdiği misafirliği anlatmaya çalışacağız dilimizin döndüğünce. Sarı Siyahlı  ekipin Başkanı Mahir Özbakan anlattı biz dinledik. Nazım Hocam biz alt yapı tesislerinde kalacağımızı dünürken , A takımın  tesisinde ağırlanınca şaşırdık kaldık. Onlar ne yediyse ,onlara ne hazırlandıysa bizede o  hazırlandı. Bizden önce tam 20 yıl evvel burada İskandarun ağırlanmış. Biz bir Amatör takım olarak bu tesislerde kalan ilk takımmışız. Bize gösterilen ilgi gururumuzu okşadı dedi. Sporda  büyüklük ,sporda sevginin temellerinde büyüklerin küçüklere göstereceği sevgiden ,şevkatten gecer. Karabüksporu  gösterdiği bu jetsen dolayı kutluyoruz. Ha unutmadan, Harbiş Başkanı Mahir Özbakan  bizim sofra aracılığı ile  Karabükspor yönetimine ,orada çalışanlara ,kendilerine gösterilen ilgiden dolayı çok teşekkür etti.

 

GAZİ  METAL  VE SPOR

Gazi Metal Karasuda  yıldızı parlayan, Karasu ekonomisine canlılık katması beklenen önemli bir kurum. Karasu ve Sakarya ile her konuda bütünleşmeye başlayan Gazi Metal  spora verdiği hizmetlerle de ön plana çıkmaya başladı.  Bu sene Balda önemli bir sınav verecek İlçenin marka değeri yüksek takımı  Karasuspora  yönetici olarak, idari yönetim halkasından ,aynı zamanda eski Futbol Hakemi olan Gani Erdoğanı  vererek Karasuspora yakınlaştı. Gazi metal aynı zamanda geliri eğitime giden Olgunlar futbol turnuvasınada bu sene sponsor oldu. Sakarya ekonomisine yaptığı katkının içinden sporada el veren Gazi Metal yönetimini kutlarız. Umarız  spora uzanan Gazi metal eli fazla hırpalanmaz. Spora hizmet veren kurumlardan alınan destekler  sıkıcı olmadan yol almalı.

AYRIMCILIK RAJONA TERS

Bizim Sakaryanın Spor sayfasına bakıyorum . Bir habere gözüm takıldı. Şampiyonluk primi için bazı futbolcuların primler hesaplarına yatırılırken, bazı genç oyuncuların paraları yatırılmamış. Bu bir ayrımcılık resmidir. Altında ne yatarsa yatsın ,takım içindeki prim pastasında emeği olanlara yapılacak ödemeler  aynı anda verilirse , başarının lezzeti  birlikte paylaşırsa o başarı taclanır. Aksi takdirde yapılacak uygulamalar bu işin spordaki raconuna ters düşer.

ERENLER ZAFERİ

Alt yapı liglerinde U 13 lerde Erenlerspor finalde bu şehrin marka değeri en yüksek futbol adresi olan Sakaryaspor U 13 lerini eleyip Türkiye şampiyonasına gitmeyi başarmış. Penaltılar sonun dada olsa  Erenler sporun alt yapısının bu başarısının içinde çok şey gizlidir. Erenlersporun  futboldaki alt yapı yürüyüşü, her yaş grubundaki yarışmacı  hale gelmesi  ilk kez olmuyor. Bu başarının içine Sakaryaspor gibi favori bir takıma kafa tutmalarını  aslında çok fazla abartılmamalı. Ne den mi? Erenler spor alt yapıda  en az Sakaryaspor kadar, hatta onlardan bile daha iyi ,daha fazla azimli çalışıyorlar. Sakaryaspor karşısında elde edilen bu başarı  azimli ,inançlı çalışmanın karşılığıdır. Bize göre bu başarı onların futbol hikayesinin içindeki  ufak bir ayrıntıdır. Çünkü onlar son yıllarda alt yapıda bu tür başarılara alıştılar. Biz onlardan daha fazlasını bekliyoruz. Bizi Konyaya finallere kadar taşıyan düşüncenin oralarda hep olmasa da ,oralardan uzaklaşmamasını bekliyoruz.

İLLEDE HEMŞERİM OLSUN

Sakarya Hakemliğinde yıl sonu klasman hikâyeleri etrafa yayılmaya başlandı. Hakem tekliflerinden sonra Ulusala teklif edilecek adına  tercih kantarı ön plana çıktı. Özellikle Bal liginde olupta yukarıya çıkacaklar arasındaki yarış daha renkli hale geldi. Burada Levent Gümüşlere  aldığı maç sayısın la orantılı olarak iyide puanlar getirdiği  kulağımıza fısıldandı. Ama gelin görün ki onunla aynı kulvarda koşan ,Sakarya da hemen hemen bir çok maçı olaylı biten Muhammed Ömür’e ,İHK nin ağır topu  bir kardeş tarafından el verilmiş bu konuda. Altın da da Hemşerilik ayağı yatıyormuş. Kim mi bu kardeş? Beyin jimnastiği yapın bulursunuz. Kardeşler hemşericilikle falan iyi hakem olunmaz.  Sizin tercihinize mazhar olan kardeşi bizde çok seyrettik. Ona kaldıysa Sakarya hakemliğinin yükselişi  ,vay halinize . Sakarya hakemliği adına kim daha iyi ise, onu koyun tercih kantarına ki, güvenilir olun. Haftaya Dernek İHK arasındaki sözde barışın içindeki samimiyet hikâyesini test edeceğim.

KARASUDAN DOĞRU ADIM

Bu sene Balda ilimizi temsil edecek olan Karasuspor Başkan Hasan Özkan önderliğinde transferde doğru adımlar atmaya başladı. Tecrübeli İsakın takımda kalması hem saha içinde hem saha dışında Sarı Kırmızılı ekibe katkı sunacaktır. Orhan ve Mert’inde kalması  Karasuspor adına  olumlu transfer hamlesidir. Özetle Karasuspor gecen yılki Bala çıkış başarısındaki oyuncu grubunla yola devam ederek kadro dokusunu bozmamış olacak. Ha bu iç transfer hamlesi üstüne konacak nokta dış transfer hamleleri de çok önemli. Bitmedi Karasuspor Teknik adam konusunda atacağı adımda önemlidir. Duydum ki Sakarya dan bazı isimleri listelerine almışlar. Biri uçuk para istemiş, diğer ikisi ( İsim vermiyorum)  için ben diyorum ki sizin elinizde  A diplomalı  safkan Karasulu ,sizin evin futbol mutfağını iyi bilen  Köksal Ok var. Teknik adam ararken neden yanı başınızda duran değerleri görmek istenmez ki. Köksal Ok peşinde olduğunuz Teknik adama la ,veya kafanızdan gecen teknik adamlardan bana göre çok daha iyidir. Ama yinede siz bilirsiniz diyerek bu konunun üstünü örtüyorum. Sonuçta bu işin planlamasını siz biliyorsunuz.  Efendim bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!