Bulgaristan’dan Adapazarı’na Gençlik Değişimi Başladı

featured

Bulgaristan’dan Adapazarı’na Gençlik Değişimi Başladı

Sakarya- Bulgaristan Gençlik Değişim Programı başladı.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İL Müdürü Fatih Çelikel “Kültür Fidanlarımız , Ata Yadigarı Topraklarda” projesine ev sahipliği yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı  ve Diyanet İşleri Başkanlığıyla ortaklaşa düzenlenen “Kültür Fidanlarımız , Ata Yadigarı Topraklarda “ projesi Gençlik Değişimleri kapsamında düzenleniyor. Proje kapsamında Bulgaristan’ın Mestanlı Kasabasındaki 18 genç ilimizde konuk oldu. Daha önce de ilimiz gençleri Bulgaristan’ın Mestanlı Kasabasındaki gençlere konuk olmuşlardı.

Mestanlı Kasabasından gelen yaşları 13-18 arasında değişen gençler, Adapazarı Gençlik Merkezi’nde , Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel tanışma toplantısında bir araya geldiler. Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Mestanlı kasabasından gelen gençlerle yakından ilgilendi. Çelikel, projeye katılan görevliler ve Sportif Eğitim Uzmanı olan Yusuf Yılmaz ile birlikte gençlere çeşitli hediyeler takdim etti.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ; Gençlik ve Spor Bakanlığı  ve Diyanet İşleri Başkanlığıyla ortaklaşa düzenlenen “Kültür Fidanlarımız , Ata Yadigarı Topraklarda” projesine katılan Mestanlı kasabasındaki gençleri , ilimizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. 20 Ağustos 2017 tarihinde ilimize gelen Mestanlı’lı gençler , 26 Ağustos 2017 Pazar günü ilimizden ayrılacaklar. Bulgaristan’lı gençler, Adapazarı Gençlik Merkezi’ne gelerek proje kapsamında görevli olan ilimiz gençleri ile birlikte, çeşitli sportif, sosyal ve kültürel etkinliklere katılacak “ şeklinde konuştu.

Bulgaristan Mestanlı Kasabasından gelen gençler , proje kapsamında ilimizde Acarlar Longozu Kuş yemi etkinliği, sahil temizliği, şehit aile ve kabristanlık ziyareti, Serdivan Gençlik Merkezinde ortak kültürler ve değerler atölye çalışmaları ve sunumlar,İl Müftülüğü ziyareti, Justinyan (Beşköprü) gezisi, Sapanca Göl kenarı gezisi, deprem müzesi, Bayraktepede şehir seyri ve şehitlik ziyareti, Melek Nişancı huzur evi ziyareti, Valilik makamı ziyareti, Macera Park etkinliği, Yenikent Türbe ziyareti, sokak hayvanları barınağı ziyareti, Göynük Akşemseddin manevi şahsiyet ziyareti, Yusuf Bey Camii, Yunus Paşa Camii’ni ziyaret edecekler.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!