“Bu sistem patlamaya hazır el bombası”

featured

“Bu sistem patlamaya hazır el bombası”
İftarda buluşan Sakaryaspor efsanelerinden çarpıcı açıklamalar

Sakaryaspor’un efsane isimleri iftar yemeğinde bir araya geldi. İstanbul Ataköy’de bulunan Köroğlu Gurme Pide’de gerçekleştirilen yemeğe seksenli yılların efsane kadrolarında yer alan Nezihi Tosuncuk, Turgay Poyraz, Mustafa Özbey, Neşet Muharrem, Adem Tandoğan ve Sinan Panta’nın yanı sıra foto muhabiri …… ve iş insanı Muhammet Hayır katıldı.
İftarın ardından Boğaz’a geçen Sakaryaspor’un efsaneleri burada hem Sakaryaspor hem de Türk futbolu üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundular.

Sakaryaspor’un Türk futbolundaki yeri

Koyu sohbet Sakaryaspor’un Türk futboluna katkılarını hatırlatarak başladı.
Hafızalara kazınmış birçok ismin Sakaryaspor kökenli olduğunu ifade eden Kostik Mustafa lakaplı Mustafa Özbey, “Süper Lig’de olmasına rağmen Sakaryaspor’da kaç tane Sakaryasporlu futbolcu oynuyordu ? En az 4-5 tane. Oğuz Çetin, Sezai abi, Nejat Ersin, Turhan Sofuoğlu, Recep Çetin, Kostik Mustafa, Sinan Panta, Hakan Şükür, İlker Yağcıoğlu, Aykut Kocaman, Engin İpekoğlu, Bülent Uygun… Bugün Sakaryaspor ikinci ligde. Şimdi kaçtane Sakaryalı kaç tane futbolcu var, yok” dedi.
Turgay Poyraz ise “Verimli toprakta güllerin arasından iki tane lale çıkabilir değil mi, Sakaryaspor eğer bu verimli toprak meselesini yakalarsa yine iyi oyuncular çıkarabilir. Aynı şeye dönmek için şehrin takımı olmak zorunda, belediye başkanının takımı değil. Böyle sistemi hak etmiyor Sakaryaspor” derken Mustafa Özbey, “Niye kulüpler yasası çıkarılmak zorunda kalınıyor. Niye kulüpler batıyor? Batan bir tane iş adamı gördün mü?” sorusunu sordu.

Bu döviz kurlarıyla mümkün değil

Bir dönem Beşiktaş ve Fenerbahçe’de de forma giyen Nezihi Tosuncuk ise takımlardaki oyuncu sirkülasyonuna dikkat çekti. Tosuncuk, “Klasik bir takım kadrosu yok artık. Her sene değişiyor. Eskiden bir Fenerbahçe’yi, bir Galatasaray’ı, bir Beşiktaş’ı, bir Trabzonspor’u , bir Göztepe’yi sayabiliryordun ama şimdi takımlar her sene değişiyor, 10 – 15 tane oyuncu geliyor. Burada kaybeden Türk futbolu oluyor” dedi.
Nezihi Tosuncuk’un bu ifadelerine Turgay Poyraz, “Bu sistem patlamaya hazır el bombası gibidir, akşama sabaha patlayacaktır” şeklinde karşılık verirken Nezihi Tosuncuk sözlerine şu şekilde devam etti, “Bundan sonra bu döviz kurlarıyla Türk futbolunun çok daha iyi yerlere gelmesi mümkün değil. Herkes mutlaka özüne dönmek zorunda.”

Sakarya dünyada ilk ve tek

Nezihi Tosuncuk’un , ‘Artık herkes özüne dönmeli’ sözlerine destek veren Mustafa Özbey ise Sakaryaspor’un gol kralı çıkarmadaki başarısına da dikkat çekti. Özbey, “Ulusal liglerde 5 gol kralı çıkaran dünyada Sakarya’dan başka il yok. Ogün Altıparmak, Büyük Aykut, Küçük Aykut, Hakan Şükür ve Bülent Uygun, varsa göstersinler. Trabzonspor dahil buna” dedi.

Yöneticiler ‘yanlış yaptım’ demiyor

Kötü yönetilen kulüplerin bahane üretme yarışına girdini belirten Sinan Panta ise “Malatyaspor başkanının açıklamasına bak, ‘İmamoğlu ile fotoğraf çekildik ondan dolayı federasyon bizi cezalandırdı’ diyor. Bahanelere bak, ülkenin bahaneleri siyaset, ‘Ben ödemelerimi gününde yapamadım ya da transferi yanlış yaptım’ demiyor. İmamoğlu Sakarya’ya da gelebilir, başka biri de gelebilir. Bahanesi bu mu olmalı bir kulüp başkanının” dedi.

Amatör liglerde neler oluyor

Mustafa Özbey ise amatör liglere ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Özbey şunları söyledi, “Türk futbolu alttan yukarıya değişmeli. Amatör Sporlar Konfederasyonu’nda filiz lisans bile paraylaysa, BAL Liginde 100 bin – 250 bin liradan söz ediliyorsa, süper amatör kümelerde 50 bin – 100 bin liradan bahsediliyorsa burası amatör küme değildir. Yani yalan söylüyorlar, milleti kandırıyorlar.”

Futbolu iş adamları değil futbolun emekçileri yönetmeli

Futbolu futbolun içinden gelen insanların yönetmesi gerektiğini ifade eden Turgay Poyraz ise “Nihat Özdemir’in futbolun başında ne işi var? Niye bir Rıza Çalımbay, Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman, Ali Gültiken gibi isimlerin TFF başkanı olmasında ne sakınca var? Bir tarafta iş adamları TFF’ye başkan oluyor öbür taraftan da futbolun gerçek emekçileri de olmuyor. Böylece yönetim futbolu elinde tutmak istiyor. Bilgililer yetkisiz, yetkililer bilgisiz” ifadelerini kullandı.
Poyraz’ın bu sözlerine üzerine Bayer Münih örneği veren Neşet Muharrem ise, ”Bayer Münih salak mı? Bütün eski futbolcuları yönetim kurulunda. Neden? Çünkü işini biliyorlar. Sonra çalmak yok, şu menajer, o menajer falan diye bir şey yok. O zaman orada her işi doğru düzgün gider” dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!