BU SEZON KARASUSPOR

BU SEZON KARASUSPOR

Sakarya amatörünün köklü kulüplerinden Karasuspor bu sezon süper ligde oldukça başarılı bir görüntü çiziyor.Belki de normal lig sonunda kulüp tarihinin rekoru kırılacak ama bu yazının konusu saha skorları değil. Çünkü maç sonuçları gelip geçicidir,bugün yener yarın yenilirsin. Bir kulüp için daha önemli olan kalıcı ve devamlılığı sağlayan faaliyetlerdir ki sarı kırmızılı takım bu konuda oldukça önemli adımlar atmış durumda.

Yaz aylarında Mehmet Akbaş başkanlığında oldukça genç ve geniş tabanlı bir yönetim kuruldu. Gençtiler ama epey olgun,uzun vadeli, kulübün geleceğini kurtaracak adımlar atmaya başladılar. Öncelikle takımın bir metrekarelik bile bir adresi yoktu ve bir spor tesisi kiralanarak kulübün merkezi oluşturuldu. Önünde sentetik saha olan bu tesislerin başlangıcında Karasuspor Store var. Kulübün türlü ürünleri bir mağaza konsepti içerisinde satılmaya başlandı.

Antrenör,malzeme,sağlık bölümlerinin yanı sıra idari bölümler ve lokalin de yer aldığı tesisin en üst katında sporcuların kaldığı bölüm var ki geçmiş yıllarda Karasuspor açısından futbolcuların konaklama durumu hem bir sorun hem de pahalı bir kalemdi. Bu sorun şimdi başarıyla giderilmiş durumda.

En önemlisi büyük bir altyapı hamlesi başlamış durumda. Sezon başından bu yana çeşitli yaş gruplarında onlarca genç bilimsel,teknik ve fiziksel eğitim alıyorlar. Bu konuda daha önce ilçede altyapı konusunda kendini ispatlamış üç hoca bir araya geldiler ve özellikle hafta sonlarında tüm gün eğitim veriyorlar. Altyapının başında Karasu’nun önemli spor değerlerinden ,Fenerbahçeli Mahmut Hanefi Erdoğdu var. Kendisinin varlığı aynı zamanda marka değerinin, ilginin artmasını da sağlıyor.

Açıkçası benim Karasuspor açısından en fazla önemsediğim yatırım bu oldu. Çünkü amatör takımlarının sürekliliğinin ve kurtuluşunun altyapıdan geçtiğine hep inandım. 2005-06 sezonunda yöneticilik yaparken birinci amatörde şampiyon olan takımımız (ki o tarihten itibaren takım bir daha birinci amatöre hiç dönmedi) tümüyle altyapıdan oluşuyordu ve o zamanki seyirci rekorları hala kırılamadı. O nesilden yetişen Orhan,Mert,Mustafa,Onur vb. oyuncular senelerce takıma hizmet ettiler. Sonraki yıllarda Hasan Ekşioğlu döneminde büyük bir altyapı hamlesi vardı.Bir sezonda tüm altyapı kategorilerinde ve A takım düzeyinde 104 maç oynandı(ki o dönemde de kulübün içindeydim ve bu maçların listesi bende var.) Sadece bir yılda ikinci lig düzeyinde profesyonel oyuncu çıktı altyapıdan. Şimdi ise daha geniş kapsamlı, daha kurumsal bir altyapı hamlesi var ve birkaç yıl içinde bunun meyveleri oldukça fazla sayıda görülecek.

Akbaş yönetimi takım aracından saha içi düzenine ,takım havasından yönetim birlikteliğine önemli adımlar atmış durumda. Bu hafta itibariyle jimnastik şubesi de faaliyete geçmiş durumda ki bu da ilçede bir ilk. Şu anda 60 civarında miniğin müracaatı var ve bu ilginin faaliyetler ilerledikçe artacağından eminim.

Karasuspor’un bir de pilot takım projesi var. Özellikle altyapıdan gelen oyuncuların tecrübe kazanması için gerekli bir adım bu.

Bir söz de taraftarların genç kesimine…Kuşkusuz bu takım Sakarya’nın en fazla seyirci toplayan takımlarından biri. Hatta ilçedeki tüm takımların seyirci sayısı Karasuspor’un yarısı etmiyor.Fakat taraftarlar da artık takımın iyi gidişine iyi katkı sunmalı. Bu sezon taraftarların en rahat edeceği durum söz konusu .Çünkü takım tüm maçlarını rahat kazanıyor.Bu durumdan keyif almak,eğlenceli bir zaman geçirmek varken rakiple uğraşmak,hatta sataşmak yakışmıyor. Taraftarların bir arada durması için illa bir düşman olması gerekmiyor. Amatör futbola insanlar zaman,para veriyorlar.Bir de düşman kazanmak mı gerek?

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!