Bu sene şampiyonluk senesi olacak

featured

Bu sene şampiyonluk senesi olacak

Büyükşehir Basketbol Takımı Koçu Burak Bıyıktay, Kaptan Kerem Gönlüm ve Amerikalı C. Jackson Cumartesi günü, Atatürk Kapalı Spor Salonunda, saat 17.30’da karşılaşacakları Düzce Belediye maçı ve sezonun 2. yarısına ilişkin hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundular. Koç Bıyıktay, “Bu takım iki senedir üst ligin kapısından dönüyor. Fakat bu sene inşallah şampiyonluk senesi olacak” dedi.

Önemli olan Play-Off’lar

Ligde şu ana kadar iki maç kaybettiklerini ve bunun işin doğasında olduğunu söyleyen Koç Burak Bıyıktay, “17 haftalık süreçte en büyük sıkıntılarımız yaşanan sakatlıklar oldu. Özellikle Amerikalı oyuncumuz Calvin J. Harris 6 tane maçta oynayamadı. Şu anda onu hazırlamaya çalışıyoruz. Genel olarak baktığımızda ligde istediğimiz konumdayız. Ligin geri kalanında da ilk 17 maçtaki başarıyı göstermek istiyoruz. Ancak başından beri söylediğimiz gibi işin önemli olan kısmı Play-Off müsabakaları. Kendimizi en iyi sıralamayla oraya atmak istiyoruz. Bu takım bir üst lige çıkmak için kuruldu. Herkes bunun bilincinde. Ben Sakarya halkının ve taraftarın ilgisinin her geçen maç artarak devam etmesini umut ediyorum. Bu takım iki senedir üst ligin kapısından dönüyor. Fakat bu sene inşallah şampiyonluk senesi olacak” şeklinde konuştu. Takıma takviye düşünülmediğini söyleyen Bıyıktay, daha önce anlaşılan oyuncu Lazeric Jones’un ise 22 Ocak’ta takıma katılacağını ifade etti.

İyi durumdayız

Sezon başından beri takım olarak iki hedefe kilitlendiklerini ve bunların üst lige çıkmak ve Federasyon Kupası’nı almak olduğunu söyleyen takım kaptanı Kerem Gönlüm, “Şu ana kadar iki maç kaybettik. Böyle sonuçlar olabiliyor. Fakat asla bu tarz mağlubiyetler bizi esas hedefimizden koparmıyor. Gayet iyi durumdayız, iyi çalışıyoruz. İnşallah ligin ikinci yarısında da aynı performansı gösterip, ligi lider bitirerek Play-Off aşamasına o şekilde girmek istiyoruz. Bu takımın kuruluş amacı üst lige çıkmak. Bizde üzerimize düşen sorumluluğun gereğini şu ana kadar yerine getirdik. Ligi lider bitirirsek Play-Off’larda ilk iki maçı sahamızda oynamamız bize büyük bir avantaj getirecektir. Çünkü evimizde gerçekten taraftarımız bizi hiç yalnız bırakmadı. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Şimdi onların desteklerine daha çok ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Aynı ciddiyetle devam

Düzce Belediye maçına hazır olduklarını ifade eden tecrübeli oyuncu Gönlüm, “Düzce belki sıralamada aşağılarda ve güç olarak bize denk bir takım değil fakat bu bir spor. Sahada her şeyinizi vermediğiniz zaman herkes herkesi yenebiliyor. Bu nedenle biz aynı ciddiyetle ikinci yarıya da başlamak istiyoruz. Buraya gelirken bir misyonum olduğunu biliyordum. Yaşım ilerlemesine rağmen basketbol gücümün düştüğünü düşünmüyorum. Bunu fark edersem ya da birilerinden duyarsam basketbolu bırakırım. Hiçbir zaman kendime laf söyletmem. Burada bir dahaki seneyi de kapsayan kontratım bulunuyor. Allah’ın izniyle seneye üst lige çıkarsak geleceğim ile ilgili kararı da vereceğim. Buradan Belediye Başkanımız ve yönetim kurulumuza da teşekkür etmek istiyorum. Bize çok iyi destek veriyorlar. Şu anda her şey yolunda. İnşallah, Allah sonunda bizi muvaffak eyler” diye konuştu.

Misyonum; en iyisini yapmak

Takımın Amerikalı Pivotu Charles Jackson; “Geçen hafta oynadığımız zor maçın ardından güzelce dinlendik. Antrenmanlarımız güzel gidiyor. Düzce maçına hazırız. Bizler takım olarak sürekli daha sıkı çalışıp kendimizi geliştirecek ve sahada kendimizi en iyi şekilde göstereceğiz” dedi. Jackson, takımın sayı ve ribaunt lideri olması ile ilgili olarak ise; “Özellikle ribauntlarda sürekli agresif ve aktif olmaya çalışıyorum. Yapabileceğimin en iyisini yapmak benim misyonum. Play-Off’lara kadar maçlarımızı kazanıp orada da en iyi şekilde mücadele etmek istiyoruz. Takımımın her maçı kazanmasına katkıda bulunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!