Bu şehrin Profosyenelleri yazı dizimizin konuğu bu gün İlhan var

featured

Bu şehrin Profosyenelleri yazı dizimizin konuğu

bu gün  İlhan var

Bu gün bu şehrin profosyenneleri yazı dizisine Sakaryaspor alt yapısında yetişen 1979 doğumlu kuşak oyuncular içinde  yer alan İlhan Varı anlatmaya çalışacağız.  Akihisarda Yılmaz Vuralı yardımcılığını yapan İlhan varın futbol karnesi için de bayağı iyi takımlar var. Örneğin Bursaspor, Örneğin Malatyaspor gibi takımların formasını giyen İlhan varın futbolu Bozüyük’te noktaladığına vurgu yapıp ,isterseniz onu anlatmaya başlayalım.

SAKARYASPOR YILLARI

1979 Doğumlu  İlhan varın Yeşil Siyah yıllarında takım arkadaşları arasında Mustafa Sert ,Hasan Tuncel ,Cengiz reis ,Mahmut Hanefi   ve Talip Toprak’ın ismi geçer. İlhan Varı çalıştıran teknik adamlık arasında Ercan Zorlu ,Recai Çaloğlu,Timur Şahinel ve  Yenal Kacıra var. İlhan Var  1980 yılına kadar Yeşil siyahlı süreçte  alt yapının bütün yaş gruplarında forma giyer.

TÜFEKCİ İLE BULUŞTU

İlhan Varın  6-8 numaralı formalarla ortaya koyduğu göze hoş gelen futbolu onu  İlyas Tüfekçi zamanındaki Sakaryaspor üst yapısı ile buluşturur. Uzaktan attığı gollerle iz bırakan İlhan  Var  Sakaryasporda yaklaşık beş maçta forma giyer.

BURSAYA UZANAN YILLAR

Sakaryaspor alt yapısında beraber olduğu Mustafa Sert 2000 yılında Denizlispora giderken İlhan varın futbol yolculuğu  önce Kırklarelispor sonra Bursasporla kesişir. Yeşil Beyazlı ekipte iki sezon oynayan  İlhan var daha sonra sırasıyla iki yıl Malatyaspor,bir yıl Altay, iki yıl Orduspor, bir yıl tekrar Malatyaspor , bir yıl Diyarbakırspor, bir yıl Manisaspor derken 209 da Malatyayla üçüncü kez birliktelik yaşar. Burada devre arasında Vana kiralık giden İlhan var  2010 da Urfaya ,devre arasında Urfayla mukavelesini fes eden ilhan Var,Bözüyükspora gelir ve burada futbola nokta koyar.

TEKNİK ADAMLIK YILLARI

2010 yılında futbola Bozüyük’te nokta koyan ,Sakaryaspordan sonra , Kırklareli, Bursaspor, Malatyaspor,Diyarbakıspor Manisaspor ,Orduspor ,Altay ,Urfaspor formalarını  giyerek dışardaki futbo karnesini dolduran İlhan var  2012 de teknik adamlık çantasını sırtına yükler ve yola çıkar. 2012 Elazığspor,2013 Mersin Alta yapısı, Karabuk, Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Gaziantepspor ve son olarak Yılmaz Vural’la beraber Akhisarda yardımcı antrenör olarak görev yapar. İlhan varın teknik adamlık kariyerinde 2015-2016 yılları arasında Sakaryasporda Mustafa Sertle beraber yaşadığı tek adamlık kariyeri de yer alır.

Foto 1 İlhan Var Sakaryaspor alt yapısında bütün yaş gruplarında oynadı

Foto 2 İlhan Var futbolu bıraktıktan sonra bir ara Sakaryasporda bMustafa Sertle beraber birinci adamlık yaptı.

Foto 3 Çeşitli takımlarda ikinci damlık yapan İlhan Var son olarak Akhisarda  Yılmaz Vuralın yardımcılığını yaşadı

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!