Bu şehrin profosyenelleri Talihsiz Ercan Zorlu

featured

Bu şehrin profosyenelleri

Talihsiz Ercan Zorlu

Bu gün size bu şehrin önemli orta saha oyuncularından birini 1955 doğumlu Ercan Zorluyu analtacağım. Talihsiz gecen sakatlık sürecinin ardından Ercan Zorlunun futbolla daha fazla haşır neşir olmadan ,sahalardan erken kopuşuna tanık olan biri olarak onun adına o sürecte çok üzüldüğümü itiraf etmeliyim. 1971- 72 yıllarında Sakaryaspor bahcesinden içeriye giren Ercan Zorlunun  anılar cantasında yer olan futbol hikayesine bira z biz katkı verirken o içini döktü biz yazdık.

17 YAŞINDA  ÜST YAPIYA ÇIKTI

Ercan Zorlunun alt yapıdaki gelişim sürecinde attığı gözle görülür sağlam futbol adımlarını Ayhan Elmaştaş (GS) görür. Cavit Doğunun futbol hamuru ile yoğrulan Ercan Zorlu Sakaryasporun Trabzonla şampiyonluk yarışı içinde olduğu sezonda üst yapıyla idmanlara çıkar.  Bu sürecte GS dan Sakaryaspora gelen Ayhanın dikkatini çeken Ercan Zorluya daha o gün GS için teklif yapılır. Sakaryasporun Trabzonla çekişip kaybettiği şampiyonluk yarışının ardından Ercan Zorlu kalan maçlarda Sakaryaspor formasını 17 yaşında sırtına geçirir.

1974  DE PROFOSYENEL OLDU

Ercan Zorlu yeşil Siyahlı renkler içinde  gösterdiği çıkışla 1974 de profosyenel imza ile taclandırılır.  Sakaryasporun Necdet Nişle berabere TFF 1 lişgine çıktığı 1981 sezonunda  şohretlerden oluşan kadro içinde orta sahada tam 31 maç oynayan Ercan Zorluya o günlerde FB talip olur. Ne varki zamanın  yönetimi bu transfer için onay vermez.

ESKİŞEHİRDE SAKATLANDI

Ercan Zorlunun 1981 de  göze girdiği futbol hayatında TFF 1 ligine çıktıkları 1982 sezonunda Eskişehirsporla oynananmaçta futboluna büyük darbe indiren sakatlık devreye girer. Ayağı dönen Ercan Zorlunun yaşadığı talihsizlik sakatlık sonucu ,FB nin talip olduğu günlerde onun transferine onay vermeyenlerde bu sakatlıkta büyük hüzün yaşadıkları rivayet olunur.

ZORLU FUTBOLUMUN KARŞILIĞINI ALAMADIM

Ercan Zorlu  Futboldan  kazanamayan,futbolda olması gereken yerde olamamanın verdiği hüznü ,bize bu roprtajı verirken  de yaşadı. Zorlu,futboldan kazanamayan,oynadığının karşılığını alamayan biriyim. Şans ayağıma geldi ama , yukarıdada belirttiğim gibi ,yönetimin bu transfere sıçak bakmaması sonucu bu şans geriye tepti. N eyapalım,kader deyip bir kenara çekilelim. Nasip bu kadarmış.  Evet Ercan Zorlu zarif ,göze hemen batan orta saha oyuncusu olarak tarihde yerini ,futboldan istediğini alamayan bir değer olarak anılır hala bu şehirde.

CANAKKALE MACERASI

Sakaryasporda geçirdiği talihsiz sakatlık sonrası futbola soğuyan Ercan Zorlunun bir ısrar sonucu gittiği Canakkale yolculuğu ,Sakaryaspor dışındaki  futbol yolculuğudur. N eyazıkki  Sakaryasporda yaşadığı talihsiz sakatlık ,Zorlunun peşini  Canakkaledede bırakmaz. Buradaa tekrar eski sakatlığı nukseden,dizi ikinci kez dönen Ercan Zorlu bneden buraya kadar der ve 12 yıllık futbol yaşamına  nokta koyar. Hatır gönül transfer olarak İzmit Sekaspora dost ricasıyla giden Ercan Zorlu burada  çok fazla süre almadan profosyenel futbol geçmişine nokta koyar.

TEKNİK ADAMLIK DOSYASI

Futboldan koptukdan sonra Ercan Zorlu önce H.Y. Özende daha sonra Harmanlıksporda antrenörlük günlerine merhaba der. HYÖ zensporu Adem Erbayla beraber Süper lige çıkartan Ercan Zorlu 2003 yıllarında  Sapanca Gençlikte Zafer Göncülerin yardımcılığını yapar.

İKİ TAKIMI BALA ÇIKARDI

Ercan Zorlunun teknik adamlık defteri içinde iki önemli şampiyonluk var. Zorlu önce Adapazarısporu Bal ligine çıkartan adam oldu. O tarihte Adapazarı yönetiminin takımı Hikmet sevime teslim etmesinin ardından Kocaalisporun yolunu tutan Ercan Zorlu ,Adapazarısporda yaşadığı şampiyonluk çoşkusunu Kocaalidede yaşadı ve Kocaalisporu Bala çıkartan teknik adam etiketini cantasına koyarak Sakaryaya döndü.

ALT YAPIDA GECEN 10 YIL

Ercan Zorlunun teknik adamlık kariyerinde,alt yapıya  yeşil siyah hizmet yılı yaklaşık on yıl çivarında seyrediyor. Ercan Zorlu diyorki Sakaryasporda görev yaptığım yıllarda ,her çalıştırdığım yaş grubunda başarılı oldu. Zorlu,bu sürecte hiç ikinci olmadan hep şampiyon olduğunu teknik adamlık anı defterinden çıkartıp bizim vede spor kamuoyunun önüne koydu. Sonramı ne oldu? Bazen onu Sakaryada amatör takımlarda görev yaparken gördük ama şuan Nejat Ersin Futbol okulunda geleceğin gençlerine teknik adam olarak biligilerini aktarmaya başladığını  belirterek Ercan Zorlunun Yeşil Siyah defterini kapatıyoruz.

Foto  1 Ercan Zorlu Sakaryasporun 1 lige çıktığı yıl  zamanın önemli oyuncuları arasında yeşil siyah

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!