Bu Şehrin Profesyonelleri ( 1) Teksaslı Erol Hızal

Bu Şehrin Profesyonelleri ( 1)

Teksaslı Erol Hızal

Bu şehrin profesyonelleri yazı dizimizde yeşil siyah renklerle birlikte ,Sakaryalı oluta dışarıda profesyonel olan zamanın futbolcuları ile yarenlik etme şansınız olacak. Nazım Aktürk farkıyla okuyup ,geçmişe yolculuk yapacağınız bu yazı dizisine  Erol Hızalla başlıyoruz. Sakaryasporda kaptanlığa kadar yükselmiş. Erol Hızal kimdir ? Nerelerde oynamıştır?  Ne zaman futbolu bırakmıştır. İşte size Erol Hızalın futboldaki yaşam kesitinden başlıklar. HAZIRLAYAN -ARAŞTIRAN NAZIM AKTÜRK

TEKSASLI EROL

Yıldırımspor yeni cami takımıdır. Gençlerinde teksas ruhu vardır. Sakarya’nın futbolunda önemli bir yeri olan Erol Hızalda Teksaslıların takımı diye anılan Yıldırımsporda futbola merhaba dedi. 1948 Doğumlu Erol Hızalın 1963-64 de başlayan futbol serüveninde antrenörü Rahmetli Ekrem Karaberberdir. Erol Hızal futbolla haşır neşil olduğu gençlik yıllarında askere gidene kadar ( 1968 yılına kadar) semtinin takımı Yıldırımsporda futbol kitabını okumaya  devam eder.

ASKERLİK DÖNÜŞÜ SAKARYASPOR

Erol Hızal 1970  de vatan borcunu tamamlar memleketine döner. Daha askerlik anılarını yaşama fırsatı bulamadan Ekrem Karaberberin tavsiyesiyle soluğu Sakaryasporda alır.  Erol Hızal aralıksız yaklaşık altı yıl yeşil siyahlı formayı giyer.  Erol Hızal o yılların içinden bir sezonu alır önümüze koyar. 1973 -74 sezonunda Trabzon’la yaşanan  şampiyonluk mücadelesi Erol Hızalın yeşil Siyah anıları arasında çok önemli bir yer tutar.  Erol Hızalla beraber başlıyoruz Bülent Giz önderliğinde, o süreçteki oyuncu grubunu  saymaya. Kalede Tamer, Savunmanın sağında Erdal, Solunda Haluk ( Bursaspor) Yalovalı İbrahim ,Sarı İhsan. Orta saha ,Fuat-Erol Hızal- Ayhan ( GS) İler Üçlü Yaşar ( FB) Bora ,Baykul ( Bursaspor)

ELAZIĞ YOLCULUĞU

Sakaryasporda Kaptanlık mertebesine kadar yükselen Erol Hızal -1975-1976  sezonu sonrası yeşil Siyahlı renklerden ayrılır. Yolu Elâzığ’a uzanan Erol Hızal burada bir yıl oynadıktan sonra tekrar geriye döner. Nereye mi? Tatbiki Sakaryaspora. Yeşil Siyahlı formayla geriye dönüşte bir sezon birliktelik yaşayan Erol Hızal 1978 sezonu sonu profesyonel futbol yaşamına nokta koyar.

TEKNİK ADAMLIK KARİYERİ

Erol Hızal 1963 de Yıldırımsporda başlayıp 1978 de Sakaryasporda nokta koyduğu futboldan sonra bir süre teknik adam olarak sahalarda yer aldı. Sahadan kulübeye terfi eden Erol Hızal ,doğup büyüdüğü, futbola başladığı tek amatör takım olan  Yıldırımsporda Dört yıl teknik adamlık yaptıktan sonra saha içinden sonra saha dışından da kopar ve futbolun seyredeni olarak hayatına devam eder.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!