Bu sefer olmadı

featured

Bu sefer olmadı

Mersine  Rüstemler çıkışı  sorunlu giden futbolcu kafilemiz  ,dönüşte sezon başı hayallerimizi ceplerine koyup dönemediler. Yıllardı playoflar da genelde başarılı olan yeşil siyah futbol gemisi bu sefer Mersinde denizden çıkıp karaya varamadı. Mahirle öne geçip umutlandığımız futbol akşamının devamı gelemeyince, kaybettik. Gerçekçi olalım, kaybettiğimiz Afyon takımı bizden daha iyi takım.  Sezon başından beri içsel sorunları hep dalgalı olan bir takımın futbol mutfağından geleceğe umut taşımak istedik istemesine de , olmadı. Bu Sakaryasporun  direk çıkması gerekirdi, çıkamadı. İçinde dalgalanmalar buna gerekçe olarak, oyuncu grubunun son zamanlarda paraya dayalı eylemleri , Rüstemlerdeki yönetim odasında ağırlanabilir.Ondan sonrası içinse bir değerlendirme yapmak gerekirse ,bu takımın bu haliyle buralara kadar yürümesi bile, başarı olarak bir kenara konmalı. Sonunda hüzün olan bir futbol hikayesini ne kadar anlatırsak anlatalım. Kazanan sevinir ,kaybeden üzülür.  Şimdi bu yaşanan dramatik sonun ardından futbol mutfağımızda geleceği soru işaretleriyle dolu  bir Sakaryaspor kaldı. Bize de bundan sonrası için yaşananları yazmak kaldı. Başarıyı yazmak kolayda , başarısızlığı ,içinde sıkıntısı daha bol olan süreci yazmak o kadar kolay olmıyacakta, ne yapalım bu bizim işimiz.

MAC SONU

Medyaya akıyorum , ne demişler diye. İnternet medyasında karşıma çıkan değerlendirmelerin içinde ilk gözüme çarpan , Taraftarın hayalleri yıkıldı. Büyük hüsran. Bir başka İnternet Medyasına doğru gidiyorum. Sportif 54  de önemli bir düşünce ağında Büyükşehir Belediye Başkanının imzası var. Sakaryasporun büyüklüğüne aklı yetmeyenler kaybetmiştir. Bu önemli bir iddia , önemli bir düşünce . Ben bu düşüncenin içini ,Zeki başkanın ne demek istediği ile ilgili görüşlerimi haftaya saklamak istiyorum.

BULUTLARIN ÜSTÜNDE

Bu  hafta bizim sofraya hüzün düştü. Gecen hafta içinde Bizim Sakaryanın en önemli kalemlerinden Ferruh Bulutu yitirdik. Hüznümüzün , üzüntümüzün içini doldurup rahatlamak çok zor. Düne kadar  göz göze olduğunuz  ,sportif ve de gazetecilik anlamında çok şeyler paylaştığınız bir dostun ebediyete gidişini kelimeler içinde ağırlamak çok zor. Umarım sevgili Ferruh şimdi bulutların içinden bize el sallıyordur. Bir gün veya daha sonra bizimde çıkacağımız ahiret yolculuğuna o bizden önce çıktı. Hayat böyle bir şey işte, bir varmış , bir yokmuş. Bulut yok artık ama, bu şehirde gazetecilik ve de insanlık adına bıraktıkları hep konuşulacak. Yattığın yer nurlarla ,yattığın yer çiçeklerle dolu olsun.  Nejdet abiden sonra Ferruh Bulutun aramızdan ayrılışı Bizim Sakarya ailesinin yaşadığı ikinci dramatik ölüm oldu. Bu vesileyle her iki sinede bir kez daha Allahtan rahmet dileyerek onları yattıkları yerde rahat  bırakalım.

KÖTÜLÜK

Batuhan Mersine giden futbol kafilesinde yoktu. Gümüşhane maçında istem dışı olsa da , sonunda kahrolsa da, gördüğü kırmızı kart buna engel oldu. Batuhan’ın futbolda önümüze koyduğu futbol resmi çiziklerle dolu. Tekrar neden buralarda kaldığı konusunda çekilecek film vallahi billahi bir saatte bitmez. Bu yüzdende Batuhan’ın son yaptığı için destan yazmalımda, yine de bir kelam edelim. Bir insanın kendine yaptığı ,yapacağı bir kötülüğü hiç kimse yapamaz. Yaşanan kötülüklerde insan önce kendi önünde duran aynaya bi bakacak. Batuhan kötülük örneği için bizim futbol dünyamızda başı çeker.

SPOR EĞLENCE ,SPOR TİYATRO

Geçenlerde yorumlarını ve de analizlerini beğendiğim Cem  Dizdarı izliyorum. Bizim ülkemizin futbol içeriğini anlatırken ne dedi biliyor musunuz? Bizim futbol dünyamızda her şey kazanmak adına kurgulanmış. Bu nedenle de ülke futbolunda gelişim bir türlü devreye giremiyor diye bir tesbitte bulundu. Dizdar ayrıca futbolumuzun içinde bu düşüncenin tetiklediği olaylardada, çirkin futbol dışı olayların gelişimi içinde Cem Dizdar şunları söyledi. Futbol bir eğlence , futbol bir tiyatro gibi oyun. Maalesef bu oyunun gelişmesine   illa ben kazanayım tutkusu engel oluyor. Cem Dizdar Türkiyedeki seyreden sayısının düşüklüğü altın dada bu ben çilliğin önemli rol oynadığına dikkat çekiyor. Bizde bir takım ya şampiyonluğa oynayacak ,yada düşmemeye . Bu iki alternatifte şampiyonluktan uzaklaşan takımla ,düşmesi kesinleşmiş takımların maçlarında siz hiç tribünleri dolu gördünüzmü? Ama Almanyada ,ama İspanyada,ama İlgilterede bu tribün resmine rastlayamazsınız. Orada neticeye değil ,oynanan futbolla ,orada insanlar ne olursa olsun taraftarı olduğu takımı izliyor. Kısacası onlar oyun alanı içinde oynanan oyunu seyrediyorlar.

İHK DEN İSABETLİ HAMLE

Sakaryada günün İHK sini oldum olalı içime sindiremedim. Ayrımcı yanları eni onlardan uzaklaştıran en önemli yanları. Vizyonsuz diye nitelediğim Ercan Yıldırım komutasındaki İHK nin Bölgesel lig için klasmana teklif ettiği , belirlediği isimleri genelde başarılı buldum. Tayfun Güz, Uğur Muslu ve  Aytekin Atebekin ( Bölgesel orta) Bilal İnci, Cem Harman, H.Can Yılmaz, Halit Musaoğlu, Önder Demir, Sinan Bilgin gibi isimleri sıkça izlediğim için İHK nin tesitlerini yerinde bulduğumu söyleyebiliyorum. Gözlemciler konusunda aynı düşüncede değilim. Cemal Akkaya denilen hakemlik vizyonu olmayan, fiziki görünüm olarak, albenisi olmayan bu kardeş hep listede, neden ? Başka yazılacak gözlemcimi yok?. Bana göre teklif edilen dört isim içinde Hakemlikte TFF 2 ligi görmüş , hakemlik vizyonu Cemal Akkaya’dandı ,Ahmet Alemdar dan da Özkan Kavaldan da çok üstlerde olan Yasin Subaşı Bölgesel ligte gözlemci olarak Sakarya’yı çok daha iyi temsil eder. NOT Yeni teklif edilenlerden Bilal İnci ile Bayan hakemimiz ursada koşamadılar ve yolun başında klasman dışı kaldılar.

BASIN TRİBÜNÜ

Eski stad da kritik maçlarda bizim tribün istila edilirdi. Kadını , kızı, futbolcu eşleri, emniyet güçleri ile iç içe olurduk. Kısacası huzurlu maç seyredip kendi aramızda bile tartışamadan maç seyrederdik. Yeni Atatürk stadında bu dertler biter dedik ama ne gezer. Bizim tribünün olduğu yerin altına ve de sağına soluna biletli seyirci alınıyor. Yer sorunu ortaya çıkınca hemen gözler bizim tribüne yöneliyor. Konum itibarıyla basın tribünü yanlış yere inşa edilmiş. Kalabalık günlerde bizim tribünü özel korumalar yetmedi, emniyet güçleri korumak zorunda kalıyor. Kısacası yeni Atatürk stadın dada rahat değiliz. Efendim bu haftalık enden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!