Bu ayıp yeter

featured

Bu ayıp yeter

6 Ocak Cumartesi günü, dostlar ile Ferizli Karadenizspor-Karasu Güvenspor maçına gittik Futbol oynamak için hava şartları mükemmeldi. Karasu’dan çıkıp Ferizli’nin Mahallesi olan Gölkent’e yol aldık. Eski adı Koyunağılı olan, 49 yıllık bu güzel beldenin tek kötü tarafı futbol sahasıdır herhalde. Biz de bunu oraya vardığımızda gördük. Sahaya ayak basar-basmaz “Aman Allah’ım. Nereye geldik?” diye sordum kendi kendime.

Patates tarlası desem değil, domates desem değil. Sanki Çin’deyiz. Çeltik  (pirinç) tarlası gibi. Her taraf su içinde. Sahada tek olumlu görüntü, güvenliğin üst seviye olması. Yani jandarma görevinin başında.

İyi de bu kez insanın aklına şu soru geliyor; Sahanın güvenliği tamam da, futbolcunun güvenliği ne olacak? Evet o sahada bir futbolcunun sakatlanmaması, büyük bir mucize.

Hadi bunları da geçtik, peki ya kale fileleri. Tıpkı tahmin ettiğiniz gibi. Yani delik deşik.

Bu da mesele mi? Sizlere daha komiğini söyleyeyim. Köşe gönderleri yok. Yani var da yok. Gönüllü birkaç kardeşim, kendilerine göre haklı olarak bir çözüm üretmiş. Çünkü köşe gönderi yoksa maç oynanmaz. Ne yapmış arkadaşlar. Bir fındık dalı bulmuşlar. Üzerine yerleştirmişler kırmızı bayrağı. Al sana köşe gönderi.

Şimdi gelelim asıl meseleye; Yahu arkadaş, bu sahaya maç verenler, hiç mi arayıp sormamışlar? Saha hazır mı, değil mi diye hiç mi araştırmamışlar?

Bunun sorumlusu Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu mu (SASKF), yoksa Futbol İl Temsilcisi mi bilmem ama bu ayıp herkese yeter.

Sevgili Başkan Yaşar Zımba ve Futbol İl Temsilcimiz Tezcan Demir, sizlerin bu ayıbınızı kapatan kardeşlerimize teşekkür edin ve siz siz olun asla görmediğiniz sahaya maç vermeyin.

Allah korusun ya bir futbolcu kardeşimizin başına tarifi imkansız sakatlık gelseydi. Ne yapardınız? “Allah’ın takdiri” deyip geçemezdiniz. El vicdan beyler. Maç verdiğiniz sahaları lütfen takip ediniz. Mesele maç oynansın da nerede, nasıl oynanırsa oynansın olmamalı. Kimsenin canı yanmadan, düzgün sahalarda oynansın maçlar.

Yeter. Amatör futbol zaten can çekişiyor. Birde siz can yakmayın. Sevgili Başkan Zımba ve İl Temsilcimiz Demir, bu yazıyı asla sipariş olarak görmeyin. Bizzat Gölkent Sahasına giderek yaşadığım ve gördüklerim bunlar. Diyeceksiniz ki; “Kulüpler istedi. Mecburen bizde maç vermek zorundayız.” Demeyin, yapmayın, etmeyin.

Neyse Allahtan bir sakatlık yaşanmadan maç bitti de rahatladık. Haaaa bir sözümde maçın hakemi Suat Güz’e. Mükemmelsin sevgili Güz. O penaltıyı verebilseydin daha da iyi olabilirdin. Yine de yolun açık olsun. Bence bu ilin başarılı hakemlerindensin.

Gelelim 7 Ocak Pazar gününe. Karasu Sentetik Sahada, çok güzel iki maç vardı. Biri Karasu Aziziyespor, diğeri Karasu Kültürspor’un. Ocak ayında yaşadığımız pastırma yazında seyrettiğim bu iki güzel maçı çok beğendim. Gelmeyenler gerçekten de iki mükemmel maç kaçırdılar. Her iki Karasu takımı da galip gelerek üçer puanı hanelerine yazdırdılar.

Hele Karasu Aziziyespor ile Kızılkayaspor arasındaki randevu nefisti. Son sıradaki rakibinin karşısına çok rahat çıkan Aziziye, az kalsın 1 puana razı olacaktı. 90+2 de golü buldu da, 3 puanı aldı. Karasu Kültürspor ise ilk dakikalarda attığı golün üstüne yatmaya çalışınca az kalsın üç puandan oluyordu. Kısacası Karasu Güvenspor, Karasu Aziziyespor ve Karasu Kültürspor, ilçemiz adına haftayı 9 puanla kapattı.

Haftanın tek yenilgisi deplasmanda mücadele eden Karasu Yalıspor’dan geldi. Pamukova 1968’e 2-0 mağlup olan Yalı, moral bozmadan yoluna devam etmeli. Ne diyelim, her zamanki gibi şen ve esen kalın.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!