Bölgesel Amatör ( Bal Ligi) 11 Grupta Kalaycı Sakarya derbisini kazandı

featured

Bölgesel Amatör ( Bal Ligi) 11 Grupta Kalaycı Sakarya derbisini kazandı

Vefa lidere kafa tuttu

Bölgesel Amatör ligde 9 hafta maçları içinden ilginç sonuçlar çıktı. Sakarya Derbisinde Kalaycı evinde Serdivan engelini son dakikalarda bulduğu gollerle aşarken, bir diğer Sakar derbisinde Hendek Dereköyspor  Hacıkışlada kendi evinde Kazımpasa Birlik tek golle yenmeyi başardı. Hendeksporise grubun sonuncusu Modafeni farklı yenerek kalan haftalara moral taşıdı. Lider KÇ Sinop İstanbul derbisinde Vefa önünde ilk kez puan kaybı yaşarken, Çorlu Bilecik’e fark atarak moral buldu.

KÇ SİNOP TEKLEDİ

Bölgesel Amatör ligde 11 grupta yoluna yenilgisiz devam eden lider KÇ Sinop gecen hafta İstanbul derbisinde tekledi. Lider grupta kendine en yakın rakip olan Vefa önünde gol kaydına Muaffak olamayınca  derbinin kazananı olmadı 0-0  Lider bu beraberlikle puanını 25 çıkartıp zirvedeki yerini fazla hırpalamazken, Vefa aldığı bir puana rağmen 18 puanla grupta iki basamak gerileyerek dördüncülüğe indi.

KALAYCI YUKARIYA TIRMANDI

Kalaycıspor Tekirdağda aldığı farklı yenilginin hasarını Sakarya derbisinde azda olsa onardı. Kalaycıdaki  zorlu oyunda ev sahibi Kalaycıspor Serdivan direncini maçın sonlarına doğru attığı gollerle kırdı. 88 de Tuğrul cem ,90+7 de Özgür attı Kalaycı zorlu derbiyi 2-0 kazanarak Vefanın berabere kaldığı haftada grupta 19 puanla ikinciliğe yükseldi. Serdivan ise bu yenilgi ile 8 puanda kalarak  düşmemek adına verilen mücadelede büyük yara aldı.

HENDEK GALİBİYETİ HATIRLADI

Sakaryanın baldaki beş temsilcisi içinde yukarısı için favori gösterilen ekibi Hendekspor  iki hafta aradan sonra üç puanı bir arada grup sonuncusu Modafen önünde gördü. Hendekte bir  ara 1-1 gören oyunda Hendekspor üç puana Umit Kozun hatriçk yaptığı karşılaşmada 4-1 le alırken diğer Hendek golünde Umut Karatesin imzası vardı. Konuk Modafenin tek golünü ise Samet kaydetti. Bu sonuçla Hendekspor  puanını 14 çıkartarak şimdilik düşme potasının iki puan üstünde kendine yer buldu.

HEN.DEREKÖY ÇIKIŞTA

Hendek Dereköy Serdivanspordan sonra evinde ikinci Sakarya derbisini kazanarak puanını 12 yükselterek Balda kalmak adına Hendeksporun peşine takıldı. Hacı kışladaki mücadelede Hendek Dereköy Kazımpaşa Birlik önünde ,golcüsü Ömer taşkının 5 dakikada attığı  golle maçı 1-0 kazanarak  altı puanlık maçın içinden istediğini almayı başardı. Bu sonuçla H. Dereköy 12 puana yükselirken Kazımpaşa Birlik 6 puanda kaldı. Hacıkışlada ilk yarısı H. Dereköyün üstün olduğu oyunda ikinci yarıda kazımpaşa birlik maça hâkim oldu. Beraberliğe çok yaklaştığı anlarda H. Dereköy kalecisi Erkut mutlak pozisyonları önleyerek takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

GRUPUN DİĞER TAKIMLARINA BAKIŞ

Çorlu bir hafta evvel Kazımpaşa Birlikle berabere kalarak hayal kırıklığı yaşadığı haftanın ardından evinde Bileçiksporu 5-0 gibi farklı bir sonuçla yenerek puanını 19 çıkardı. Bu sonuçla Trakya temsilcisi Vefa ile berabere kalarak ilk kez puan kaybı yaşayan lider KÇ Sinop’a biraz daha yaklaştı. Grubun son haftalardaki çıkışta olan takımı Tekirdağspor ,Trakya’nın bir diğer temsilcisi olan Çerkezköy Doğanspora 2-1 yenilerek önemlibir üç puan kaybı yaşadı. İstanbul derbisinde Bahcelievler 1918 Bayburdu 3-0 yenerek İstanbul’dan düşecek takım olmamak adına moral buldu.

9 HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI

KÇ. Sinop- Vefa 0-0

Kalaycı-Serdivan 2-0

Hen.Dereköy-Kazımpaşa B 1-0

Hendekspor-Modafen 4-1

Çorlu-Bileçik 5-0

Bahcelievler-1918 Bayburt 3-0

Çerkezköy-Tekirdağ 2-1

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!