BÖLGESEL LİG NİSAN’DA BAŞLIYOR

featured

Futbol Federasyonu kesin kararını verdi. BAL tamam, sırada Süperler ve Kadınlar var

BÖLGESEL LİG NİSAN’DA BAŞLIYOR

Toplam 263 kulübün yer aldığı Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde (BAL) 2020-2021 Futbol sezonunun kesin olarak başlatılmasına karar verilirken, başlama tarihi olarak da  Nisan i olarak belirlendi.

İSTANBUL’DAN KURTULALIM!

Önceki gün 81 ildeki ASKF başkanlarını toplantıya çağıran Türkiye Futbol Federasyonu, gelişmeleri masaya yatırdı. Gerek Cumhurbaşkanlığının ve gerekse Gençlik Spor Bakanlığının BAL maçlarının oynanması yönünde görüş bildirmesi sonucu, TFF de BAL maçlarının kesin olarak başlatılmasına karar verdi. Bu konuda oy birliği ile karar alınırken, asıl meselenin testlerin nasıl, ne şekilde ve kim tarafından yapılacağı ile grup belirmeleri ile düşme kalkmalarda tıkanıklık yaşandı. Çünkü İstanbul takımlarının yıllardır bir hegomanya yürüttüğünü belirten ASKF başkanları, bu seneki grupları buna göre ayırmak gerektiğini hatırlattılar.

YETKİ YİNE DÜŞMEZ’DE

TFF de topu Amatör İşler Kurulu’na, dolayısıyla aynı zamanda TFF Başkan Vekili ve İcra Kurulu üyesi olan Ali Düşmez’e bıraktı. Düşmez de kendilerine bağlı 81 ASKF Başkanı ile yaptığı görüşmede, maç öncesinde uygulanacak testler ile onların sonuçlarının ve devamının kim tarafından nerede ve nasıl yapılacağı konularında fikir alışverişinde bulunuldu ancak somut bir sonuç alınamadı. Düşmez de konuyu TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu ile TFF Sağlık Kurulana aktaracağı, bu konuda Sağlık Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığından destek isteneceği öğrenildi. Kaldı ki Sağlık Bakanlığı da BAL maçlarının oynanabileceğini söyledi

HAFTA İÇİ HAFTA SONU!

Bir diğer sorun ise maçların hangi statüde oynanacağıydı. Bu konuda tam bir mutabakat sağlandı ve BAL maçlarının Temmuz ayına kadar tamamen bitirilmesine karar verildi. Bu durumda da BAL maçları çift devreli lig usulü ama hafta arası hafta sonu şeklinde HIZLANDIRILMIŞ olarak oynatılacak. Haziran ayına kadar tüm BAL maçları tamamlanacak. Grup birincilerinin Play Off maçları ise Temmuz ayında tamamen bitirilmiş olacak. Bu arada normal BAL maçlarının kaç grupta oynatılması hususunda ise BÖLGESEL olmasına karar verildi. Buna göre de 7 Sakarya takımı, 2+2+3 şeklinde ve Sakarya, Düzce, Bolu ve Bilecek takımları şeklinde oluşturulması düşünülüyor.

TESTLER BEDAVA MI OLACAK?

ASKF Başkanı Yaşar Zımba, “Burada dikkat edilecek konu, ne ligden düşme ne ligden çıkma. Geçen seneki statü de olur yeni bir statü de. Burada mesele, testlerin kim tarafından nerede ve nasıl yapılacağı. Daha önemlisi hafta hafta bunların doğru bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması, hasta oyuncuların hiçbir şekilde oynatılmamasını sağlamaktır. Bir de bu testler nerede yapılacak? Mesela sağlık ocaklarından mı alınacak, özel veya devlet hastanelerinden mi? Kişi başına ve test başına Kaç paraya? Eğer ki profesyonel liglerdeki fiyatlarla BAL’dan istenirse mümkün değil bu karşılanamaz. İşte bu çözülmeye çalışılıyor. Ayrıca Süper Amatör Liginin de başlatılmasına çalışıyoruz. Kadınlar ve U19 Elit ligine ise TFF karar verecek” dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!