BMX World Cup Sakarya’da fırtına estirdi: “Dünya bizi izledi ve izlemeye devam edecek”

featured

BMX World Cup Sakarya’da fırtına estirdi: “Dünya bizi izledi ve izlemeye devam edecek”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde BMX Racing World Cup yarışları Sakarya’da bisiklet fırtınası estirdi. Yoğun yağış altında pedal çeviren dünya yıldızları, 110 ülkeden sporseverlerin izlediği 1. ve 2. etapların sonunda podyumda ödüllerini aldı. Dünyanın bisiklet başkenti olma iddiasını güçlendirdiklerini vurgulayan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’yı dünya izledi ve izlemeye devam edecek. İki önemli unvanla birlikte dünyanın bisiklet başkenti olmayı hedefliyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi Sakarya sizin eviniz, dünyayı misafir ederiz” dedi.

 

Bisiklet Dostu Şehir unvanlı Sakarya’da hafta sonu bisiklet şöleni yaşandı. Dünyanın en heyecanlı bisiklet yarışı olan UCI BMX Racing World Cup Series 1-2 yarışlarına ev sahipliği yapan Sakarya’da dünyanın en iyi bisikletçileri yarıştı. Büyük heyecana sahne olan dünya kupasının ilk 2 etabı Sakarya’da gerçekleştirildi.

 

25 ülkeden 232 sporcu, Sakarya etaplarında podyuma çıkabilmek için yağışlı havada pedal çevirerek kendi sınırlarını zorladı. Avrupa’nın en kapsamlı tesisi olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde start verilen yarışları Sakarya’dan, Türkiye genelinden ve dünyadan yüzlerce sporseverler ilgiyle takip etti. Dünyanın en heyecanlı yarışı olarak bilinen BMX Racing yarışı ayrıca 110 ülkede canlı yayınla ekranlara taşındı.

 

Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonları

Sakarya’nın adını dünya sahnesine yeniden çıkardığı yarışlarda 25 ülkeden 232 sporcu pedal çevirdi. 23 yaş altı erkekler, 23 yaş altı kadınlar, elit erkekler ve elit kadınlar olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışlarda dünya, avrupa ve olimpiyat şampiyonları kıyasıya mücadele etti.

 

3 gün boyunca büyük heyecan

Açılış gecesi, ilk ve ikinci etap yarışlarıyla beraber üç gün süren Dünya Kupası heyecanında Büyükşehir Belediyesi toplam 70 adet bisikleti çekilişle dağıttı. Elite erkekler kategorisinde bitiş çizgisini Fransız sporcu Joris Daudet birinci sırada geçti. İlk etabın galibi olan Fransız sporcu Romain Mahieu ikinci olurken Avusturalyalı İzaac Kennedy yarışı üçüncü tamamladı.

 

Elite kadınlar kategorisinde ise ilk etabı kazanan Olimpiyat Şampiyonu Bethany Shriever sürprize izin vermedi ve ikinci etabı da birinci sırada geçti. İkinci sırayı Amerikalı sporcu Alisa Willoughby alırken 27 şampiyonluğu bulunan Hollandalı sporcu Laura Smulders ise yarışı üçüncü sırada bitirdi.

 

Kazananlar değişmedi

23 yaş altı erkekler kategorisinde ilk etabı birinci bitiren Yeni Zelendalı sporcu Rico Bearman, ikinci etapta da bitiş çizgisini birinci sırada geçti. Fransız sporcu Hugo Marszalek ikinci olurken; Britanyalı sporcu Callum Russell ise üçüncü oldu. 23 yaş altı kadınlar

kategorisinde ise Fransız sporcu Tessa Martinez ilk etaptan sonra ikinci etabı da birinci sırada geçen isim oldu. İtalyan sporcu Francesca Cingolani ikinci olurken Amerikalı sporcu Mckenzie Gayheart ise üçüncülüğe yerleşti.

 

“Dünyanın bisiklet başkenti olmayı hedefliyoruz”

Kazananlara ödüllerini takdim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, hedeflerinin dünyanın bisiklet başkenti olduğunu vurgulayarak, “Sakarya Bike Fest’e önce MTB dağ bisikleti, sonra Tour Of yol bisikleti ve son olarak BMX dünya kupası ile devam ettik. Programlar kapsamında dünyanın en heyecan verici bisiklet yarışlarına ev sahipliği yapmaktan onur duyduk. Şehrimizde bisiklet fırtınası her geçen gün büyüyor ve kapsamı genişliyor. Dünya Bisiklet Şehri ve Avrupa Spor Şehri unvanlarıyla birlikte attığımız önemli adımlar dünyanın bisiklet başkenti olma iddiamızı da hamdolsun güçlendiriyor. Bu süreçte Sakarya’yı dünya izledi ve 110 ülkeden canlı yayınlar yapıldı ve izlemeye de devam edecek. Enerjimiz yüksek ve bisiklet alanında hizmetlerimiz hız kesmiyor. Biz her zaman diyoruz ki Sakarya sizin eviniz, dünyayı misafir ederiz” ifadelerini kullandı.

 

MTB, Tour Of ve son olarak BMX

Sakarya’da etkinlikler, konserler, çekilişler ve birbirinden güzel programlara ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Sakarya Bike Fest kapsamında MTB (dağ bisikleti) ile başlayan heyecan, Sakarya’nın sembol cadde ve sokaklarından geçen Tour Of (yol bisikleti) serisiyle devam etti ve heyecan en heyecan verici yarış olan BMX Racing World Cup ile devam etti. Dünyanın en prestijli yarışlarına ev sahibi olan Sakarya’da nefes kesen festival, 11-12 Haziran Cumartesi ve Pazar günü yine aynı pistte start alacak BMX Europa (cross) Cup 9 ve 10’uncu Turu ile son bulacak

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!