Biz zoru severiz.

featured

Biz zoru severiz.

Geçmişe her baktığımda, aslında bizden gidenlerin hepsinin vicdan olduğunu görüyorum. Fanatizmden, nefretten başkasını görmeyenler, yani gözleri körleşenler nedeniyle, evlatlarımıza yaşamın hoş görülüğünü değil, küfür kıyametini sunmaktayız.

Son günlerde yaşadığımız Afrin olaylarının yanında tek tesellimiz olan futbol dümenini kıranlaradır sözüm. Kendi kurallarının hep doğruluğuna inananların söz sahibi taklidi yapmalarına, maç bitiminde kuru gürültü çıkarmalarınadır sözüm.

Tıpkı geçtiğimiz gün komşu ilimiz Kocaeli’nde olduğu gibi. Evet doğru anladınız. Karasuspor’un önceki gün gittiği Doğantepe Başiskele maçındaydım.

Maç sonrası yaşadıklarımı unutamam. Ligin ilk yarısının 4ncü haftasında ağırlamıştık Doğantepe’yi. Kendi saha ve seyircimiz önünde 3-0 yenilmiştik. Bu mağlubiyet ligin ilk yenilgisiydi. Buna rağmen Karasu ve Karasuspor olarak rakibimizi tebrik etmiş, alkışlayarak evine göndermiştik.

İşte bu güzel görüntülerle yaptığımız o maçın rövanşında hiç beklemediğimiz bir muameleye maruz kaldık. Aradan geçen 13 hafta sonrasında çıktığımız bu rövanşta günün favorisi ev sahibi ekip Doğantepe Başiskelespor’du. Çünkü evinde oynuyordu ve puana ihtiyacı çoktu. 90 dakikası sessiz geçilen maçın son sözünü Karasuspor söyledi. Tolga’nın uzatmalarda attığı gol, Karasuspor’u galibiyete taşımış ve ev sahibi ekibi şoka uğratmıştı.

Hakemin bitiş düdüğü ile birlikteyse kendini bilmez, kraldan çok kralcı olan rakip takım masörü Uğur Turgay çıktı sahneye. Sanki çıldırdı. 90 artılarda yedikleri golü hazmedemeyen bu şahıs, Karasuspor’lu futbolcularımıza salya sümük, galiz küfürler etmeye başladı. Yetmedi teknik sorumlumuz Mehmet Ali Honca ile yardımcısı Fikri Yılmaz’a fiziki saldırıya çalıştı. Tam bir kendini bilmezlik. Allah’tan Başiskele’nin iki genç yöneticisi duyarlı davrandı da olaylar büyümedi. Ben rakip takımın bu iki genç yöneticisini yürekten tebrik ediyorum. Taraftarını ve o kendini bilmez masörü olayların dışına ittikleri için.

Gelelim maça; Tamamen umutsuz gittim bu maça. Bir hafta önce evimizde İnegöl Kurtuluş’a kaybetmenin şoku vardı halen üzerimde. Hal böyle olunca da umutsuz olmam gayet doğaldı bu maç için. Yanılmışım. Önce ben şaşırdım sahadaki ilk 11’e, sonra da rakip futbolcular. Hem de öyle şaşırmış olacaklar ki elleri ayaklarına dolaştı.

Evet futbol olarak bizden üstün oynadılar ama ne var ki defansta cengaver gibi mücadele eden bir dörtlü bulunuyordu Karasuspor’da. Henüz 10ncu dakikada ise Volkan’ın sakatlığı baş gösterdi. Mehmet Ali hocamız zorunlu değişiklik yapmak zorunda kaldı. Bu da işimizi hayli zorlaştırdı. Defansın her iki kanadındaki genç oyuncular M.Ali ve M.Hakan mükemmel bir performans sergiledi. Kaleci Serdar ilk devre iki net pozisyonu kurtarırken, Furkan, Kaan İskender ve kaptan Özkan, kalecimizden aldıkları özgüven ile harikalar yaratıyorlardı.

Orta sahamızda Allah nazardan saklasın Ruhi müthişti (Kırmızı kart görmesi onun oyununu gölgeleyemez). Özgür, Server, Ali ve daha sonra oyuna giren H.Bilal, Ünal ile 90+7’de golümüzü atan Tolga takıma yüzde yüz katkı sağladı.

Kısacası bu oyuncular Karasuspor’a sadece üç puan almadılar, destan yazdılar. İlçemiz adına kendilerini canı gönülden kutluyorum.

Dediğim gibi maç sonrası nahoş olaylar yaşandı. Keşke hiç yaşanmasaydı ama ben Doğantepe Başiskelespor taraftarını kutluyorum. Sesleri cılızda olsa provokatör masöre uymadılar.

Bu hafta Beylerbeyispor’u ağırlayacağız. İlk maçımızda 1-0 yenilmiştik. Rövanşta karşımıza grup üçüncüsü olarak çıkacaklar. Kısacası zoru seven bir takımız. Şimdiden ‘üç puan cepte’ diye düşünüyorum. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!