Bitime dört kala…

featured

Bitime dört kala…

Evet Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde (BAL), bu hafta il derbisinde gülen taraf ev sahibi ekibimiz Karasuspor oldu ama bu derbi kolay geçmedi.

Sarı-Kırmızılı ekibimiz, zor da olsa Sapanca Gençlikspor’u 1-0 yendi. Beni üzen tek şey, maçın 90 artılarında yaşanan nahoş olaylardı. Keşke yaşanmasaydı ama maalesef bu futbolda, her statta tribünlerde yaşanıyor böyle olaylar.

En güzeli tabii ki yaşanmaması ama maalesef doğasında var futbolun. Kısacası çıkan olayları asla kabul edemiyorum. Oysa maç öncesi iki takım yöneticileri ne kadar da güzel kenetlenmişti. Hoş sohbetler edip birbirlerine şans dilerlerken, sahaya yağan taşlar, bu güzel görüntülerin üzerine düşer gibiydi.

Şu bir gerçek ki, her iki takımında kazanmak zorunda olduğu bir maçtı. Adı üstünde tam bir il derbisiydi. Tabi maç sonunda gülen taraf Sarı-Kırmızılı ekibimiz oldu. Sahada mücadele eden her iki takımımızın futbolcularının iyi niyetinden asla şüphe duymadım. Mücadeleleri sadece kazanmak adına oldu.

Zaten maçın genelinde de saha içinde bir sıkıntı yoktu. Ne olduysa 90+3’te oldu. Ne diyelim, tribünü engelleyemiyorsun işte. O sinkafları, o küfürleri nasıl engelleyebilirsin ki?

Gelelim maça; her iki takımda, söylediğim gibi maçı mutlaka kazanması gerektiğini biliyordu. Özellikle Ligde kalmak için son kozlarını oynayan Sapanca Gençlikspor için çok daha önemli bir maçtı. Maç başladığında ise golü bulanın kazanacağı anlaşılmıştı. Öyle de oldu.

İlk yarısı sessiz geçilen maçın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Karasuspor’du. Kazanılan bir duran top organizasyonunda da Özgür’ün kullandığı frikikte kaleciden dönen topu çok iyi takip eden Ünal, Karasuspor’u öne geçirdi.

48nci dakikada gelen bu golün ardından da birçok pozisyon bulan Karasuspor, fırsatları değerlendiremezken, dönem dönem toparlanan Sapanca Gençlikspor, dengeyi kurup pozisyon üretti. Nitekim onlar da golü bulamadı.

Pozisyonlar cömertçe harcandıkça son bölümde ortam iyice gerilmeye başladı. 90+3’te de Berkan’a yapılan faulde rakip takımdan Yavuz rakibine kafa atınca kırmızıyı gördü.

İşte bu kırmızı, ortamı daha da gerdi. İstenmeyen, nahoş olaylar yaşanmaya başladı. Sahaya yağan taşlar ve çakmaklar bir polis memurumuzun yaralanmasına sebep oldu.

Futbol, taraftar ile birlikte seyredilen, güzel bir şov oyunudur. Böyle güzellikleri yaşamak yerine tatsızlıkların çıkması, ister-istemez inanıyorum ki her iki kulüp yöneticilerini derinden üzmüştür.

Son olarak Karasuspor Kulüp Başkanı Hasan Özkan’dan biraz bahsetmek istiyorum. Sezon başından bu yana Başkan Hasan Özkan’ın, genç yönetimiyle birlikte verdiği mücadeleyi biliyorum. Çektikleri onca sıkıntıya rağmen takımı buralara getirmeleri, büyük bir özveriyle mücadeleyi sürdürmeleri taktir edilmelidir.

Kolay değil hem maddi olarak savaş vereceksin, hem de manevi olarak yıpranacaksın. Ortada bir başarı varsa bu sadece futbolcuların değil yönetimin de başarısıdır. Bitime dört hafta kala ben Karasuspor’u başarılı buluyorum. Yeter mi, tabi ki yetmez.

İlçemiz Karasu, sporu ve futbolu çok seviyor. Hem sahil kentiyiz, hem de Sanayi Bölgesiyiz. Limanı ve büyük yatırımları ile üçüncü ligi kaldırabilecek güçteyiz ama maalesef bu değeri bilecek yatırımcılar ‘Tık’ bile demiyor.

Gazi Metal dışında, tek bir yatırımcı yok. Yine de ben umudumu yitirmedim. İnşallah ilçemize gelecek olan yeni yatırımcılar Karasuspor’u kulak ardı yapmazlar. Şen ve esen kalın.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!