Bisikletçiler Demokrasi Meydanında

featured

Bisikletçiler Demokrasi Meydanında

15 Temmuz Şehitleri Anısına Bisiklet Turu Projesi’ için Konya’dan gelen bisiklet ekibi, Demokrasi Meydanındaki Bisiklet etkinliğine katıldı.

15 Temmuz Şehitleri Anısına yapılan Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Mehmeran takımı gösterisi yapıldı . Etkinlikte Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü kısa bir konuşma yaparak, 15 Temmuz Şehitlerini yad ettiler.

Konuşmaların ardından Etkinliğe katılanlara çekilişle bisiklet hediye edildi. Bisikletleri , Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ve diğer yöneticiler takdim etti.

15 Temmuz Şehitleri Anısına Konya’dan gelen bisikletçiler, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün kabrini ziyaret etiler.  Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün kabrinde Kuran-ı Kerim tilaveti ve taziyelerin ardından program sona erdi.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak,  Spor Faaliyetlerimizdeki en önemli  paydaşlarımızdan olan İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün de destekleri ile ilimizde bisiklet adına önemli faaliyetleri hayata geçirdik.  Geçtiğimiz yıl boyunca şehir merkezi ve  ilçelerimizde  10 bine yakın vatandaşımızın katılımı ile  bisiklet turları düzenleyerek, bisikletin hem ulaşım aracı olarak kullanılmasının özendirilmesine hem de ilçelerimizdeki performanslara göre bisiklete olan ilgi seviyesinin  ölçülmesine imkan sağlamış olduk. “ dedi.

Çelikel ; “Bisikletin ulaşım aracı olarak yoğun bir şekilde kullanılması, bu branşta en önemli hedefimiz.Ayrıca ülkemizde ilk kez düzenlenecek olan 2020 Dünya Dağ Bisikleti Kupasının , Büyükşehir Belediyemizin himayesinde ilimizde yapılacak olması , sadece ilimiz için değil , ülkemiz açısından da çok önemli bir organizasyon olacaktır.  Tüm bu çalışmalarla birlikte ilimiz inşallah bisikletin merkezi haline gelecek.  Demokrasi meydanındaki önemli ve bir o kadar da anlamlı olan bu faaliyetin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı , İl Sağlık Müdürlüğümüze ve Halk Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum “ şeklinde konuştu.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!