Bisiklet Müze ve Kafe Projesi ödülün sahibi oldu

featured

Bisiklet Müze ve Kafe Projesi ödülün sahibi oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayçiçeği Bisiklet Vadisi içerisinde hayata geçirilecek Bisiklet Müze ve Kafe projesi TBB tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen Belediyeler İçin Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Yarışmasında ödülün sahibi oldu. Başkan Ekrem Yüce, ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun elinden aldı.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen Belediyeler İçin Bisikletli Ulaşım Fikir ve Proje Uygulama Proje Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı. Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, ödül alan belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen törende Büyükşehir Belediyesi’nin Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde uygulamaya alacağı Bisiklet Müze ve Kafe Projesi fikir ödülünün sahibi olurken, Başkan Ekrem Yüce ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun elinden aldı.

 

Bisiklet Şehri Sakarya

Başkan Ekrem Yüce, ödül töreninin ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Şehrimizde bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak, bisikletli ulaşımda farkındalığı arttırmak için azami bir çaba içerisindeyiz. Ekim ayı içerisinde ev sahipliği yapacağımız Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası da bizim için çok özel bir anlam ifade ediyor. Aynı zamanda Karadeniz Sınır Ötesi İş Birliği kapsamında ‘Karadeniz’de Pedal Çevirelim’ projesi ile de Avrupa Birliği’nden destek almaya hak kazandık. Bisikletli ulaşımı sadece spor ve sağlıklı yaşam için değil, turizm fırsatlarını da değerlendirmek istediğimiz bir alan olarak görüyor, özverili bir şekilde çalışma gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Bisikletli ulaşım yaygınlaşacak

Başkan Yüce, “Şehir olarak da bisikletli ulaşıma elverişli bir iklime ve coğrafi şartlara sahibiz. Bisiklet yol ağımızı da genişletmek, toplu taşıma ile bisikleti entegre etmek, akıllı bisiklet uygulamasını yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı sürdürecek, bisikletli ulaşımı teşvik edecek adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Bisiklet müzesi kurulacak

TBB tarafından fikir ödülüne layık görülen projenin detaylarını paylaşan Başkan Ekrem Yüce, “Ayçiçeği Bisiklet Vadisi içerisinde 400 metrekarelik alanda kullanıma hazır olan kafeterya binasını bisiklet temalı bir alana dönüştüreceğiz. Alan içerisinde bir de bisiklet müzesi kuracak, müzede bisikletin tarihi gelişimini ilgililerini aktaracağız. Gençler için cazibe merkezi haline getireceğimiz mekanda spor ve sağlıklı yaşam konusunda bilinç oluşturacağız.”

 

Bu mekanda her şey bisiklete dair olacak

“Bisiklet kafede bisiklet temalı bir kitaplık tasarlayacak ve içerisinde spor, sanat, tarih, dünya klasikleri gibi geniş yelpazede bir kütüphane oluşturacağız. Rol model oluşturacak ünlü sporcularla söyleşiler ve imza günleri düzenleyeceğiz. Pandemi ve sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirme seminerleri, atölye çalışmaları, model araç yapımı atölyesi,  bisiklet aksesuarları tasarım atölyesi,  bisiklet bakım ve tamir atölyesi,  bisiklet kampları ve açık hava sinema geceleri yapacağız. Ödülü tarafımıza tevdi eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Fatma Şahin’e şükranlarımı sunuyor, emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!