Bisiklet Adası’na Bakanlı Açılış

Bisiklet Adası’na Bakanlı Açılış

Bisiklet Vadisi’nde düzenlenen 30 yakın ülke, 150’yi aşkın sporcunun katıldığı Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonası Sakarya MTB Cup yarışlarının startını, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonası Sakarya MTB Cup ‘Temiz Bir Dünya İçin Pedal Çevir’ temasıyla Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde başladı.

Yarışların startını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaparken; Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel,  Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Daire Müdürleri, bisikletçiler ve çok sayıda izleyici yer aldı. Elit Kadınlar kategorisinde başlayan yarışlar büyük bir heyecana sahne oldu.

Çok güzel bir tesis

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yarışlar öncesi yaptığı açıklamada Sakarya’nın 2020 yılında şampiyonaya en güzel şekilde ev sahipliği yapacağını kaydederek şunları söyledi: “Öncelikle Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ni bugün gezdik, gördük ve ilk yarışları gerçekleştirdik. Allah hayırlı eylesin. Gerçekten bisiklet sporumuz ve bisiklet kültürünün yaygınlaşması adına çok güzel bir imkan. Katkıları ve yatırımları dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür bisiklet yatırımları ülkemizin diğer bölgelerinde de yaygınlaşır. Çünkü hem organizasyonlara ev sahipliği yapma noktasında hem de vatandaşlarımızın bisikleti daha çok kullanma noktasında bu tür yatırımlar gerçekten çok önemli.”

En güzel ev sahipliği

Bakan Kasapoğlu, “Bisiklet hayatımızın bir parçası. Hem sportif bir katkı hem de uluslararası anlamda da sportif bir organizasyon. Rekabeti artırmak için bisiklet sporcuları yetiştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda vadiler açılması gerekiyor. 2020 yılında Sakarya’nın en güzel şekilde ev sahipliği yapacağına inanıyor, şampiyona öncesinde tüm katılımcılara başarı dileklerimi iletiyorum” dedi.

Şampiyona başladı

Başkan Zeki Toçoğlu ise yaptığı değerlendirmede, “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’nun katılımlarıyla Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde Uluslararası Dağ Bisikleti Sakarya MTB Cup yarışları başladı. İnşallah projemiz hem şehrimiz bisiklet kültürünün arttırılmasına katkı sunacak hem de uluslararası şampiyonaya harika bir ev sahipliği yapmamıza olanak sunacak. Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na katılımları dolayısıya teşekkür ediyor, şampiyonada yarışan tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!