BİRİNCİ AMATÖR’DE İKİNCİ YARIYA BAŞLARKEN

featured

BİRİNCİ AMATÖR’DE  İKİNCİ YARIYA BAŞLARKEN

HAZIRLAYAN : Ümit Selman

İlk yarıda şu ana kadar geçen 11 Hafta müsabakaları sonunda gruplarında zirveye oynayan ve düşme hattında mücadele eden takımlarımızın ikinci yarıya başlarken analizini yaptık. 1. amatör Küme beyaz grupta Hendek Gençlik açık ara liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Bu takıma en yakın ekip ise 21 Puanlı Kızılkayaspor. Yeşil grupta işler karıştı. Bu grupta Karasu Aziiyespor 24 Puanla lider, takipçileri ise hız kesmedi ve sarı lacivertli ekibi 23’er Puanlı iki takım Geyvespor, ve Akyazı Akınspor takip etmeye devam ediyorlar. Siyah grupta ise 28 Puanlı Sapanca Kurtköyspor ile yine 28 Puanlı Aşağı Kirazcaspor ilk ikiyi averajla paylaşırlarken bu iki takımın hemen ardında 26 Puanlı Harmanlıkspor üçüncü sırada bulunuyor.Birinci Amatör Küme kırmızı grupta da Karasu Kültür Gençlik 27 Puanda kaldı ama yine averajla lider. İkinci sıradaki Akartepespor da yarışı bırakmadı liderin averajla hemen ardında ikinci sırada takibini sürdürüyor.Hacıkışlaspor ise 24 Puanla üçüncü sırada kaldı

BEYAZ GRUPTA HENDEK GENÇLİK RAHAT

Birinci Amatör Küme Beyaz grupta ilk yarının son haftasına gelindiğinde zirvede Hendek Gençlik 26 Puanla liderliğin keyfini sürdürüyor. Düşme hattında  düşmesi kesinleşen Eskibedilspor’un ardından düşme potasına en yakın takım 7 Puanlı Sakarya Karadenizspor 11. sırada, 10 Puanlı takım Taşburunspor 10. sırada,  12 Puanlı takım Taşkısığıspor 9. Sırada ve 16 Puanlı takım Kuzulukspor da 8. Sırada tehlike çemberinin içinden yavaş yavaş sıyrılmaya başladı görüntüsü verdi.

YEŞİL GRUPTA KAZAN KAYNIYOR

Birinci Amatör Küme Yeşil grupta zirve mücadelesinde adaylar çoğaldı. Geçtiğimiz hafta oynanan müsabakalarda alınan sonuçlara göre Karasu Aziziyespor’la takipçileri üç takım arasında fark bir puana inerken, ilk yarının son haftasında alınan neticelere göre işler değişti. Geyvespor, Karaaptiler Akınspor ve Akyazı Akınspor 20’şer puanla ilk yarının son haftasına iddialı girdiler. Ama Karaaptiler Akınspor Vakıfspor’la berabere kalınca işler değişti ve Karasu Aziziyespor 24 Puanda kalırken, Akyazı Akınspor 23 Puanla ikinci sıraya yerleşti. Geyvespor da yine 23 Puanla ve averajla üçüncü sırada  yer alıyor.  Yeşil grupta düşme hattı ise netliğini korumaya devam ediyor. Vakıfspor henüz puanla tanışmadı son sırada yer alıyor. Bu takımın üzerinde de 7 Puanlı Yazlıkspor 10. sırada, yine 7 Puanlı Yenikent Fıratspor averajla 10. Sırada ve 9 Puanlı Hayrettinspor da 9. Sırada bulunuyor.

SİYAH GRUPTA ADAYLAR NEFES NEFESE

Birinci Amatör Küme siyah grupta Sapanca Kurtköyspor 7 Karşılaşmasından da üç puanla ayrıldı ve grubunda 28 Puanla liderliğini sürdürüyor. Bu takımı yine 28 Puanlı Aşağı Kirazcaspor averajla ikinci sırada ısrarla takip etmeye devam ediyor. Üçüncü sıradaki Harmanrlıkspor ise 26 Puanla bu iki takımın ardında yarıştan kopmak istemiyor. Siyah grupta düşme hattında Çınarlık Gençlik 3 Puanla puan cetvelinin dibine demir atmış durumda. Nuriosmaniyespor 4 Puana sahip ve 11. sırada tehlike çemberinin içerisinde yer almaya devam ediyor. Gölkentspor 7 Puanla 10. Sırada ve 10 Puanlı Kuzuluk Ersoyspor da 9. Sırada düşme natının içerisinde mücadele etmeye devam ediyorlar.

KIRMIZI GRUPTA İYLER KARIŞMAYA BAŞLADI

Birinci Amatör Küme kırmızı grupta da Karasu Kültür Gençlik duraklayınca  grubunda 27 Puanla liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Bu takımı 27  puanlı  Akartepespor averajla ikinci sırada ve Hacıkışlaspor da 24 Puanla ve ısrarla bu iki takımı takip etmeye devam ediyorlar. Bu grupta da düşme hattında Shçekspor düştü gibi. 1 Puana sahip Shçekspor bir türlü kendine gelemedi. Bu takımın üzerinde ise iki 7 Puanlı takım Küçücek Beldespor ve Çaybaşı Fuadiyespor yer alıyorlar. 9. Sırada ise 10 Puanlı Altınderespor bulunuyor.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!