BİRİNCİ AMATÖR KÜMEDE ZİRVE ATEŞİ YÜKSELİYOR

featured

BİRİNCİ AMATÖR KÜMEDE ZİRVE ATEŞİ YÜKSELİYOR

HAZIRLAYAN : Sırrı ŞANLI

Sakarya Birinci Amatör Kümede geçen 17 Hafta sonunda gerek zirvede mücadele eden ve gerekse düşme potasından kurtulmaya çalışan takımlar arasındaki mücadele ligin bitimine 5 Hafta kala heyecanını daha da arttırdı. Birinci Amatör küme beyaz grupta zirve tamam, düşme hattındaki takımların mücadelesi ise devam ediyor. Bu grupta Hendek Gençlik şampiyonluğa doğru giderken, lig başında küme düşen Eskibedilsporla birlikte düşecek diğer iki takım da aşağı yukarı belirlenmeye başladı. Yeşil Grupta zirve mücadelesinde ise ortaklar çoğaldı. Hendek Dereköyspor, Karasu Aziziyespor, Akyazı Akmınspor ve Geyvespor birer puan arayla sıralanıyorlar. Siyah Grupta ise Sapanca Kurtköyspor emin adımlarla ilerlerken, Aşağı Kirazcaspor da bu takımı ısrarla takip etmeye devam ediyor. Birinci Amatör Küme kırmızı grupta ise Akartepespor aldığı liderliği 6 Puan farkla sürdürürken şampiyonluğa da bir yerde göz kırpmaya başladı. Ligin başından beri zirvede duran Karasu Kültür Gençlik ise son zamanlarda aldığı kötü sonuçlarla nerede ise yarıştan kopma durumuna geldi.

 

BEYAZ GRUPTA İŞLEM TAMAM GİBİ

Birinci amatör küme beyaz grupta Hendek Gençlik 42 Puanla açık ara liderliğini sürdürürken bu takımın şampiyonluk yolunda bir engeli kalmamış gibi görünüyor. Siyah beyazlılara en yakın rakip ise 33 Puanlı Hanlıköyspor ile 32 Puanlı Yuvalıderespor takımları. Beyaz grupta düşme hattında yer alan takımlardan 11. Sıradaki Sakarya Karadenizspor’un 11, 10. Sıradaki Taşburunspor’un 14 Puanı var ama bu iki takıma en yakın rakip te 22 Puanlı Taşkısığıspor.

GEÇEN HAFTA TOPLU SONUÇLAR

Yuvalıderespor : 5   Yıldırımspor : 1

Taşkısığıköyüspor : 0  Hanlıköyspor : 1

Hacımercanspor : 3  Kızılkayaspor : 1

Sakarya Karadenizspor : 1  Şeyhvarmazspor : 3

Hendek Gençlikspor : 5  Kuzulukspor : 0

18.HAFTA MAÇLARI

Kuzulukspor – Sakarya Karadenizspor

Şeyhvarmazspor – Hacımercanspor

Taşburunspor – Yuvalıderespor

Hanlıköyspor – Yıldırımspor

Taşkısığıköyüspor – Hendek Gençlikspor

 

YEŞİL GRUPTA İŞLER KARIŞMAYA BAŞLADI

Yeşil Grupta zirve mücadelesinde ise ortaklar çoğaldı. Hendek Dereköyspor, Karasu Aziziyespor, Akyazı Akmınspor ve Geyvespor birer puan arayla sıralanıyorlar.Hendek Dereköyspor 37 Puanla lider. Bu takımı 36 Puanlı Karasu Aziziyespor ikinci sırada, 35 Puanlı Akyazı Akınspor üçüncü sırada ve 34 Puanlı ve geçtiğimiz hafta evinde sürpriz bir yenilgi alan 34 Puanlı Geyvespor izliyorlar. Yeşil grupta düşme hattında da işler karıştı. Geçen hafta alınan sonuçlardan sonra düşmesi nerede ise kesinleşen 4 Puanlı Vakıfspor’un ardından Yazlıkspor geçtiğimiz hafta deplasmanda aldığı üç puanla puanını 11’e yükseltirken, Yenikent Fıratspor puanını 14’e çıkarttı ve 10. Sırada yer aldı. Yine geçen haftayı galibiyetle kapatan Hayrettinspor’da 16 Puanla 9. Sırada yer aldı.

GEÇEN HAFTA TOPLU SONUÇLAR

Karasu Aziziyespor : 1  Asarifiyespor : 1

Hendek Dereköyspor : 1  Karaaptiler Akınspor : 0

Orman Gençlikspor : 0  Akyazı Akınspor : 0

Akçayspor : 0  Hayreddinspor : 4

Yenikentf Iratspor : 3  Vakıfspor  ; 0

Geyvespor : 0  Yazlıkspor : 1

  1. HAFTA MAÇLARI

geyvespor – ormangençlikspor

Akyazı akınspor – hendek dereköyspor

Karaaptiler akınspor – karasu aziziyespor

asarifiyespor – yenikent fıratspor

vakıfspor – akçayspor

yazlıkspor – hayreddinspor

 

SİYAH GRUPTA ZİRVEYE İKİ ADAY KALDI

Birinci Amatör Küme siyah grupta sirve mücadelesi iki adaya kaldı. Sapanca Kurtköyspor aldığı seri galibiyetlerle dolu dizgin giderken, Aşağı Kirazcaspor da bu takımı 2 Puan farkla ısrarla takip etmeye devam ediyor. Sapanca Kurtköyspor 46 Puanla lider durumda, Aşağı Kirazcaspor ise 44 Puanla ikinci sırada bulunuyor. Bu iki takıma en yakın ekip ise 34 Puanlı Harmanlıkspor. Siyah grupta düşme hattı ise büyük bir çekişmeye dönüştü. Son sıradaki Çınarlık Gençlik 12 Puana sahip, bu takımın üzerinde iki 14 Puanlı üç takım Kuzuluk Ersoyspor ve Gölkentspor ve Çaykışlaspor yer alıyorlar. Nuriosmaniyespor ise 16 Puanla 8. Sırada tehlike çemberinin içerisinde yer almaya devam ediyor. Bu grupta düşme hattını son hafta oynanacak karşılaşmalarda alınacak sonuçlar belirleyecek gibi görünüyor.

GEÇEN HAFTA TOPLU SONUÇLAR

Harmanlıkspor : 1 Büyükdere Şahinspor : 1

Hızırtepe Yeniözenspor : 0  Aşağı Kirazcaspor : 2

Kuzuluk Ersoyspor : 1 Akyazıgücüspor : 1

Nuriosmaniyespor : 0  Gölkentspor : 1

Sapanca Kurtköyspor : 5  Çınarlık Gençlikspor : 2

Çamlıca Beldespor : 3  Çaykışlaspor : 1

  1. HAFTA MAÇLARI

Çaykışlaspor – Gölkentspor

Çınarlık Gençlikspor – Nuriosmaniyespor

Büyükdere Şahinspor – Sapanca Kurtköyspor

Aşağı Kirazcaspor – Harmanlıkspor

Akyazıgücüspor – Hızırtepe Yeniözenspor

Çamlıca Beldespor – Kuzuluk Ersoyspor

 

KIRMIZI GRUPTA AKARTEPESPOR ARAYI AÇIYOR

Birinci Amatör Küme kırmızı grupta ise Akartepespor aldığı liderliği 6 Puan farkla sürdürürken şampiyonluğa da bir yerde göz kırpmaya başladı. Ligin başından beri zirvede duran Karasu Kültür Gençlik ise son zamanlarda aldığı kötü sonuçlarla nerede ise yarıştan kopma durumuna geldi. Kırmızı grupta düşme potasında ise heyecan haftalar geçtikçe artıyor. Shçekspor 5 Puanlı bu grubun puan cetvelinin dibinde yer almaya devam ederken, Küçücek Beldespor 7 Puanla 11. sırada, 10 Puanlı Çaybaşı Fuadiyespor da geçtiğimiz hafta evinde aldığı sürpriz yenilgi ile 10. Sırada kaldı. Çaybaşı Fuadiye’den Erenler’de 3 Puanı kapan Altınderespor da puanını 13’e çıkartarak 9. Sıraya yükseldi. Bu gruptaki düşme hattında yer alan takımların mücadelesi birkaç hafta daha süreceğe benziyor.

GEÇEN HAFTA TOPLU SONUÇLAR

Harbişspor : 1  Sakarya Tekspor : 4

Çaybaşı Fuadiyespor : 1  Altınderespor : 2

Hacıkışlaspor : 1  Karaçamspor : 0

Karapürçekspor : 3  Küçücek Beldespor : 0

Akartepespor : 6  Kocaali Sahilspor : 1

Sakarya Shçekspor : 0  Karasu Kültürgençlik : 1

  1. HAFTA MAÇLARI

Sakarya Tekspor – Karaçamspor

Altınderespor – Hacıkışlaspor

Karasu Kültürgençlikspor – Çaybaşı Fuadiyespor

Kocaali Sahilspor – Sakarya Shçekspor

Küçücek Beldespor – Akartepespor

Harbişspor – Karapürçekspor

 

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!