Birinci Amatör kümede lig sonu 9 takım düşecek ,dört takım direk süper ligi görecek

featured

Birinci Amatör kümede lig sonu 9 takım düşecek ,dört takım direk süper ligi görecek

Kurudere namağlup koşuyor

Birinci Amatör küme klasman gruplarına  ,verilen aradan sonra bir göz atmak istiyoruz. Önce istersenin sezon başı planlaması ile yola çıkalım. Biri 11 ,diğerleri 10 lı gruplardan oluşan klasman liginden sezon sonu 9 takım bir alt lige düşecek. Gruplarında bir olan takımlar direk Süper lige çıkarken ,gruplarda ilk dört içinde yer alan 3 takım,toplamda 12 takım playofa kalacaklar. Daha sonra ise 12 takım iki grupa ayrılarak Süper Amatör kümeye çıkma yarışı içinde olacaklar.  Bu kısa değerlendirmenin ardından grupların kaldığı yerde bıraktığı futbol izlerini sürerek bundan sonrası için  grupların tek tek futbol röntgenini çekerek sizleride bir kezdaha amatör heyecanı yaşamanıza katkı sunmak istiyoruz.

KIZILCIK AVANTAJLI ( A GRUPU )

Klasman ligi A grupunda Kızılcıkspor  bir olup Süper lige çıkmaya daha yakın. 36 Puanlı Kızılcıksporu 31 puanlı Kuzuluk,29 puanlı Kaynarca takip ediyor. A grupunda Playofa yakın olan takımları takip eden takımlar içinde 22 puanlı Kazımpaşa ile 20 puanlı As Kuzulukta yer alıyorlar. Bu sıralamadan ilk dört takım içinde bir olan dışında kalan üç takım Süper Amatör küme şansını Playoflarda deniyecekler. A grupunda Fırtına GTB 6 puanla düşmeye aday ilk takım olarak gözüküyor. Düşeçek iki takımdan biri olmamak adına Çarka Sanayi (10) HYÖzen (10) Acı elmalık (11 ) puanla sıralanıyorlar.

SAKARYA ÇARKMI? TEKSPORMU ?( B GRUPU )

B Grupunda iki takım arasında bir olmak adına büyük bir çekişme var. 33 Puanlı Sakarya çark ,32 Puanlı Sakarya Tekspor grupta bir olmaya en yakın iki aday. Onları 27 Puanla Çamlıca  takip ediyor. Tekspor veya sakarya çarktan biri Süper ligi görürse Playof için Çamlıca   ,Limandere ve Yıldırım devreye girebilir. B grupunda Turna göl ,lige katılmadığından düşecek iki takımdan biri olmak adına Küçüçek belde 6 puanla lige vedaya en yakın ikinci takım olarak gözüküyor. Yukarıda 16 şar puanlı Akyazıgücüve 32 Evler var.

C GRUPUNDA İLK BİR SAVAŞI ÇOK ADAYLI

C grupunda Süper ligi direk gören takım olmak adına 6 takımın ismi geçiyor. Karapürcek ve Kocaalispor 27 puanla kafa kafaya yarışın içindeler. Sakarya A da Futbol ( 26) Atılgan Ve SHCK ( 25 ) puanla nefes nefes süren bir olma yarışı içindeler. Bu takımların Playofa kalan takım olmak adınada verecekleri bir başka mücadelede yarışın içinde yer alacak. Düşme hattına gelince 11 takımlı C B grupundan üç takım bir alt kümeye düşecek. Düşmeye aday üç takım için Akyazı Camispor ( 12) Hasanbey ,Söğütlü ( 10 )  ,Kızılkaya ( 8 ) puanla düşemeye aday üç takım içinde yer alıyorlar.

KURUDERE NAMALUP LİDER ( D GRUPU )

D grupunda Kurudere 13 maçta topladığı 39 puanla ,namağlup ünvanınıda cebine koyarak Süper lige koşuyor. Peşinde en yakın takipçisi 28 Puanlı Sakarya Caddesi var. İlk üç için Sakarya caddesinden sonra 1890 Reşadiye ,Akyazı Akın  ve Taşkısığıspor 23 puanla kol kola sıralanmış durumdar. D grupundan düşme hattı içinde Yuvalak kafadan düştüğü için düşecek ikinci takım olmamak adına Akartepe 11, Maltepe 6 ve Beşköprü 2 puanla sıralanıyorlar.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!