Bedensel Engelliler Masa Tenisi Şampiyonası Başladı

Bedensel Engelliler Masa Tenisi Şampiyonası Başladı

Türkiye Bedensel Engelliler Masa Tenisi Şampiyonası, Serdivan’da bulunan Sakarya Spor Salonunda başladı.

İki gün sürecek şampiyonaya İstanbul, Samsun, Ankara, Karaman, Eskişehir, Şırnak, Isparta, Kırklareli, Adana, Antalya, İzmir ve ilimiz takımlarından 66 sporcu katılıyor. Sakarya’dan Masa Tenisi İhtisas Kulübü iki bayan sporcusu ile, Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü de 9 erkek sporcusu ile şampiyonada ilimizi temsil ediyorlar.

Müsabakaların açılış töreninde bir konuşma yapan Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk “Masa tenisi branşı, federasyonumuzun en önemli branşlarından bir tanesi. Özellikle 2016 Rio paralimpik oyunlarında büyük başarılar beklediğimiz branşlarımızdan bir tanesi.  Şu anda 2016 paralimpik oyunlarında çeşitli spor dallarından kesinleşmiş 28 kota almış durumdayız. Bu sayının 40’ın üzerine çıkacağını düşünüyoruz. Umuyorum ki masa tenisi branşında 2016 oyunlarında madalya kazanacağız” diye konuştu.

Türkiye Bedensel Engelliler Masa Tenisi Şampiyonası müsabakalarını Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Serdivan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüdayi Kaynar ve ASKF Başkanı Yaşar Zımba birlikte takip ettiler.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!