Basketbolda önemli toplantı

featured

              Basketbolda önemli toplantı

Alpay Alev açıkladı

Basketbol Federasyonu Sakarya İl temsilcisi Alpay Alev, Basketbol İl hakem kurulu hakem atama sorumlusu Mehmet M. Güzeldal, hakem eğitmeni Çağrı Muti göreve gelişlerinin 5. Yılı nedeni ile basın açıklamalarında bulundular. Alpay Alev yaptığı açıklamalarda 5 yıllık görevlerini Sakarya Basketbolunda Altın Yıllar olarak değerlendi,  halen devam eden 2015-2016 sezonunun toplam 520 müsabaka ile bitirileceğini söyledi. Alpay Alev’in açıklamaları şöyle;

 2015-2016 SAKARYA BASKETBOL SEZONU DEĞERLENDİRMESİ

“2011 Aralık İtibariyle göreve gelen Sakarya Basketbol İl Temsilciliği aradan geçen 5 sezonda ulaşılması zor olan bir çok ulusal ve uluslararası organizasyonlar başta olmak üzere  , hakem ve antrenör kursları düzenledi, Okul ve Kulüp takımlarındaki artış doğal olarak müsabaka sayılarındaki artışa da sebep oldu, Eski emekçilerin isimlerinin verildiği turnuvalar ve bir çok eski il temsilcisi , hakem ve antrenöre verilen onur plaketleri Sakarya Basketbolunun yükselen çıtasının önemli göstergeleri oldu.

Üç eski Ulusal Hakem Alpay Alev , Mehmet Memiş Güzeldal ,Çağrı Muti ve eski masa görevlisi Barış Işık’tan oluşan İl Temsilciliği ve İl Hakem kurulu ekibi Gençlik Spor İl Müdürlüğünün de destekleri sayesinde Sakarya Basketbolunda  altın yıllar yaşadı.

TBF tarafından organizasyon başarı plaketi , Amatör Spor Kulüpleri derneği tarafından Başarılı İl Temsilciliği gibi ödülleri de alan ekibimiz, Basın mensuplarımıza düzenlemiş olduğu program ile de takdir gördü.

Ekibin Unutulmaz değerlere vermiş olduğu plaketler  , başarılı sporculara da verilerek sporcuların teşvik edilmesi sağlandı.

Klasman Hakemlerinin sayısındaki artış ve kendi kategorilerinde liglerde en çok müsabakaya giden Sakarya Bölgesi hakemleri olarak dikkat çekti.

3 Yıl arka arkaya düzenlenen Uluslararası U16 Turnuvası ve içerisinde düzenlenen Fiba Hakem Kliniği ise Avrupa’da sayılı organizasyonların başında geldi .

Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası gibi en iyi Altyapı Şampiyonasına ev sahipliği yapan ilimiz 3×3 Türkiye turları ile de adından söz ettirdi.

Okul Sporları Temsilciliği ve Tertip Kurulu ekibi ile de koordineli çalışan İl Temsilciliğimiz Okul maçlarında da azami önem ve dikkati göstererek taraflı tarafsız herkesin dikkatini çekmiştir.

Türkiye Kupası gibi çok önemli iki organizasyonun arka arkaya iki yıl ev sahipliği yaparak ulaşılması güç bir organizasyon becerisini gösterdik.

2015-2016 BASKETBOL  SEZONU ORGANİZASYONLARI

-TBL Erkekler 1.Lig Sakarya Bşb, Erkekler Bölgesel Lig Sakarya Bşb Gelişim,  4 Klasman Hakemi , toplamda 40 Faal hakem,  3  Teknik Komiserimiz TBF Temsil ediyor (Alpay Alev, Mehmet M. Güzeldal, Çağrı Muti),  Her kategoride  ( Genç –Yıldız-Küçük-Minik Erkekler ve kızlar kategorileri) müsabaka, Üniversite Sporları 2.Lige Yükselme Basketbol Grubu ev sahipliği, Şehit Cem –Dilay Kerman Ligi, Ulusal Hakem Atilla Ferah Ligi,  TBF Genç Erkekler Bölge Şampiyonası Ev sahipliği,  TB2L Yükselme Grubuna Ev sahipliği( 15-17 Mayıs) ,  3X3 Türkiye Turu Sokak Basketbolu Ev sahipliği( 28-29 Mayıs), Olgunlar Basketbol Turnuvası, -23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Juniorlar Turnuvası,   Eski Ulusal Hakem , Eski İl Temsilcileri,  ve Basketbol Emekçilerine Onur Plaketleri,  Amatör Futbolcular Derneğinden Yılın En Başarılı İl Temsilcisi Ödülü,  Aday Hakem Kursu ( Eylül-2016)

MÜSABAKA SAYILARI :

Tüm Kategoriler Yerel Ligler : 211, Tüm Kategoriler Okul Müsabakaları : 157, Juniorlar Turnuvası  : 21,

Olgunlar Turnuvası  24, Genç Erkekler Bölge Şampiyonası : 15, Üniversiteler Turnuvası : 26, 3×3 Sokak Basketbolu : 60, TB2L Finaller: 6

 

ALPAY ALEV (1) ALPAY ALEV (2)

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!