Basketbol Süper Ligi İçin Son Adım:78-65

featured

Basketbol Süper Ligi İçin Son Adım

Büyükşehir Basket, seride 2-0 önde olduğu playoff çeyrek finallerinin 3. maçında Gediz’i rahat bir skorla saf dışı bıraktı. Maçı 78-65 kazanan dev adamlar, Basketbol Süper Ligi için son seride Tofaş’la eşleşti.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Profesyonel Basketbol Takımı, Basketbol 1. Ligi çeyrek final playoff serisinin 3. maçında Gediz Üniversitesi ile karşılaştı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Sakarya seyircisinin ilgisi yoğun oldu. Mücadeleye seride 2-0 önde olmasının verdiği avantaj ile çıkan Büyükşehir, taraftarının da güçlü desteğiyle Gediz’i saf dışı bıraktı ve yarı final vizesini aldı. Büyükşehir Basketbol Takımı Basketbol Süper Ligi için son seride Tofaş’la eşleşti.

Seriyi 3-0 Kazandık

Büyükşehir Basket, mücadelenin ilk çeyreğinde istediği oyunu parkeye yansıtamadı ve 2. periyoda 23-27 geride başladı. İlk yarının sonuna kadar hücumlardan istediği sonuçla dönemeyen Büyükşehir, ilk yarı sonunda öne geçemedi ve soyunma odasına 38-43 geride girdi. Maçın 3. çeyreği ile birlikte bambaşka bir oyun ortaya koyan Büyükşehir Basket, dış atışlarda olumlu bir istatistik yakaladı ve son periyoda 56-54 önde girdi. Mücadelenin son dakikalarında oyun disiplininden tamamen kopan rakibine üst üste gelen sayılarla cevap veren Sakarya temsilcisi farkı daha da açtı. Büyükşehir Basketbol Takımı playoff çeyrek final serisinin 3. maçını 78-65 kazanarak Gediz’i elemiş oldu.

Süper Lige Yükseleceğiz

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte salonda büyük bir coşku yaşandı. Zorlu maçı değerlendiren Büyükşehir Basketbol Takımı Kaptanı Can Akın, “Buraya 2-0’ın avantajı ile geldik. Deplasmanda kazandığımız bu avantajı kendi evimizde kullanmamız gerekiyordu. İlk yarıda biraz stres yaptık açıkçası. Daha sonra öne geçip skoru korumayı bildik. Rakibimiz Tofaş oldu. Çok iyi bir takım. Bizim için çok zor geçecek. Ancak taraftarımızın desteğiyle inşallah Basketbol Süper Ligi’ne yükseleceğiz” diye konuştu.

Galibiyetin Tadını Çıkaracağız

Skora ciddi katkı sağlayan Büyükşehir’li oyunculardan Kerem Özkan ise duygularını şu cümlelerle anlattı; “Skor hiç önemli değil. Bizim için yediğimiz sayı önemli. Çünkü ilk yarı biraz tutuktuk. Açıkçası biraz gergindik. Ama 2. yarı çok iyi bir savunma yaparak, net bir galibiyet aldık. Zaten bu başarıyı hak ediyorduk. Bu gece bu galibiyetin tadını çıkaracağız. Ardından Tofaş serisine hazırlanacağız.”

Takım Olarak Büyük Mücadele Verdik

Sean Evans ise yarı final vizesini almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Aslında ilk yarıda biraz tutuktuk ve istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Tüm takım arkadaşlarım büyük bir mücadele ortaya koydular. Çok yoğun çalıştık ve bu galibiyeti hak ettik. Bu arada bir şey daha ifade etmek istiyorum: salonu dolduran taraftarımız inanılmazdı. Taraftarlarımıza bu büyük desteklerinden ötürü teşekkür etmek istiyorum. Onlara minnettarız” ifadelerini kullandı.

 

BSK (1) BSK (2) BSK (3) BSK (4) BSK (5) BSK (6) BSK (7) IMG_7192 IMG_7193 IMG_7199 IMG_7200 IMG_7201 IMG_7202 IMG_7207 IMG_7228

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!