Avukat kaleci

featured

Bu şehrin profosyenelleri yazı dizimize bu gün Sakaryasporda hem futbolcu ,hem Başkanlık yapan bir isimle devam ediyoruz
Avukat kaleci
Sakaryasporun tarihini,bu şehrin profosyenellerini anlatan yazı dizimizin sonuna doğru gelirken ,tam yazıya nokta koyarken ,Yeşil Siyahlı ekipte sporculuk yılları az ama tarihine yönetici olarak damga vurmuş ,hem sporcu hem de Başkan ünvanlı Avukat Sabri Küçük çıktı karşımıza . Sabri Küçük Yeşil Siyah Sakaryaspor tarihinde ,Sakaryasporun zor günler yaşadığı yıllarda hem kaleci, hem de teknik adam yardımcılığı yapan,çok uzun süre Sakaryasporda saha içinde futboldan sorumlu genel kaptanlık anılarıyla yüklü bir isim. Avukat Sabri Küçük Sakaryasporda hem oyuncu ,hem genel kaptan, hemde Başkanlık yaparak geçmişin yeşil Siyah futbol anıları içinde önemli bir yer kaplar. İstersenin bu ön yazıyı bu kadarla sınırlı tutup Sabri Küçüklü futbol yıllarının içine doğru yol alalım.
AMATÖR YILLAR
1952 Kazımpaşa yerlilerinden eczacı kalfası olarak yaşama merhaba diyen Sabri Küçük futbola amatör olarak Serdivansporda merhaba der. Daha sonra iki sezon İstanbul macerası olan Sabri Küçük 1972-73 yıllarında Düzce Cilimsporda forma giyer. Bu süreçte Amatör milli olan Sabri Küçük Çilimlide Apturahman Yılmaz, Yılmaz Vural,Dursun Ali Yıldız,Ferudun Hoşbay gibi Sakaryalı gençlerle beraber ter döker.
SAKARYASPOR YILLARI
Çilimlisporda Amatör milli takıma seçilen, kalecilikte aşama içine giren Sabri Küçük kendini 1974 sezonunda Sakaryasporda bulur. Sakaryasporun Trabzonla girdiği şampiyonluk yarışını kaybettiği sezonun ardından Sakaryaspora gelen Sabri Küçük, bu süreçte Lutiçli, Aykut Yiğitli, Dursun Ali Yıldızlı, Tamerli,Hiçrili( Rahmetli) , Süleyman Bölükbaşılı, Şeref Başoğluu ( Rahmetli) Recaili, Suphili, Samimli, Yalovalı İbrahimli ,Sarı İhsanlı,Kemal Çeylanlı Sakaryasporda zaman zaman forma giyer. Sabri Küçük Göztepenin Sakaryasporu ,Ertuğrul Dilekin yönettiği maçta 1-0 yendiği karşılaşmada kalede yer alan isim olarak tarihte yerini alır.
ASKERLİK VE FUTBOLA NOKTA
Avukat kaleci Sabri Küçük Sakaryasporda futbola nokta koymadan önce askere gider. Askerliğini Askeri savcı olarak yapan Sabri Küçük 1978 de futbola nokta koyar. Sonra ne olur? Sakaryasporda 4 yıllık kalecilik macerasına nokta koyan Sabri Küçük 1981 -82 sezonunda Sakaryasporun o gün ki adı 1 lig,bu gün ki adı Süper lige olan lige çıkarken Nejdet Nişin ( Rahmetli) yardımcılığını yapar.
FUTBOLCULUKTAN ÇOK YÖNETİÇİ OLARAK ŞAŞALI GÜNLER YAŞADI
Avukat Sabri Küçük Sakaryaspor yıllarını anlatırken önümüze önemli bir yeşil Siyah not koydu. Ben Sakaryasporda dört yıl kalecilik yaptım ama mutluluk anlarımın içini ,yöneticilik yıllarım kaplar diyen Sabri Küçük ,sekiz yılda dört şampiyonluk gördüm diyerek futboldaki mutluluk reçetesini bizimle paylaştı. Özetle Sabri Küçükün yeşil siyah futbol ajantasında dört yıl kalecilik, sekiz yıl yöneticilik, bir yıl teknik dam yardımcılığı yer alır. İsterseniz 8 yıllık yönetici dosyası içinde neler var,onu bir açalım. 5 Yıl genel kaptanlık. Bu süreçte hep saha içinde oldu. 1 yıl 2 Başkanlık, 1 yıl Sakaryaspor Başkanlığı, üç yıl Divan başkanlığı yılları Sabri Küçükün yeşil Siyah anıları içinde yer alır.
FUTBOL BİR SEVDANIN KAVGASIDIR
Avukat sabri Küçük futbolculuk, teknik adamlık,yönetiçlik yıllarını kapsayan yılların özetini şu sözlerle önümüze koydu. Utbol bir sevdadır. Futbol bir sevdanın kavgasıdır. Ben bu sevdayı tam 30 yıl dolu dolu yaşadım. Bu arada Avukat sabri Küçük Sakaryasporun Mebaşa verildiği sürecin içinde ismini geçmesine şu sözlerle karşılık verdi, Sakaryasporu Mebaşa ben vermedim. Bu olay o günki şartlarda siyaset üstü bir olaymış.
UEFADA İSMİM VAR
Sabri Küçük Sakaryaspor yılları içindeki önemli gelişmeleri yıllar sonra bizimle paylaşırken önemli ,onun adına gurur verici bir olayı anılarının içinden çıkartıp bizimle paylaştı. Sakaryasporda genel kaptan iken UEFA kupası maçlarında, esame listelerini dört kez imzalayan kişi benim diyen sabri Küçük , bu imzaların UEFA dosyalarında halen yer aldığını , tatlı bir anı olarak bizimle paylaştı.
SON SÖZ BU GÜNÜN SAKARYASPORUNA GİTTİ
Sabri Küçük ben artık bir futbol yorgunuyum,eskisi gibi Sakaryaspor maçlarınıda takip edemiyorum. Ancan Sabri Küçük olarak,30 yılı bu kulüp içinde gecen biri olarak yeşil Siyah gelişmelere de bakmayı ihmal etmediğini belirten Sabri Küçük ,son kongreye Büyükşehirin testeklediği adayın kazanması ile ilgili olarak bakın BŞB neler dedi. Bana göre BŞB si bu uygulamasıyla eline saatli bir bonba aldı. Umarım bu bonba ellerinde patlamaz. Sabri Küçük alıcısı olan bir sakaryasporu alıcısna vermeyip kendi testeklediği adaya vermesi,Sakaryasporu belediyeye muhtaç hale getirilmesi bana göre yanlıştı. Bana göre bu tür yatırımcılara Sakaryaspor adına el vermek gerek. Bu iş hep belediye destekli nerelere kadar gider ki? Sakaryasporun yönetimsel stratejisinde saha dışı çok önemli notu Sabri Küçükün bize uzattığı son yeşil Siyah not oldu.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!