“Avrupa Spor Şehri Sakarya’da sporun tüm alanlarına desteklerimiz sürecek”

featured

“Avrupa Spor Şehri Sakarya’da sporun tüm alanlarına desteklerimiz sürecek”

Hakem ve Gözlemciler 2022-2023 sezonunu gerçekleştirilen törenle açtı. Sakarya’nın sporda marka şehir olduğunu ifade eden Başkan Yüce, 29 branşta 5 bin sporcuya eğitim sunduklarını, Bisiklet Şehri unvanının ardından Avrupa Spor Şehri unvanını da Sakarya’ya kazandırdıklarını söyledi. Yüce, sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Hakem ve Gözlemciler Derneği’nin sezon açılış programına katıldı. Programda Başkan Yüce’nin yanı sıra MHK 2. Bölge Sorumlusu Aytekin Durmaz, TFF Sakarya Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Gürkan Tekneci, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi, İl Hakem Kurulu Başkanı Özgür Aygün, Süper Lig hakemi Atilla Karaoğlan, hakem ve gözlemciler yer aldı. Yüce, buluşmada sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

150 hakem ve gözlemci sezonu açtı

Sakarya Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Gürkan Tekneci, 150 hakem ve gözlemci ile 2022-2023 sezonunu açtıklarını ifade ederken İl Hakem Kurulu Başkanı Özgür Aygün, destekleri dolayısıyla Başkan Yüce’ye teşekkür etti. ASKF Başkanı Yaşar Zımba ise Sakarya’nın sporda altın çağını yaşadığını belirterek, Sakarya’yı sporda marka şehir yaptığı için Başkan Yüce’yle teşekkürlerini paylaştı.

 

MHK 2. Bölge Sorumlusu Aytekin Durmaz, yeni sezonun hakemlere ve camiaya hayırlı olmasını temenni ederek, “Gençlerin enerjisine ve gayretine ihtiyacımız var. Hakem evi Türkiye’de ilk ve önder nitelikte. 30 yıldır bu camiadayım ve burayı gezdim, gördüm ve hayran kaldım. Böyle bir tesisi kazandırdığı ve Sakarya’da sporu yaşattığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür ederim” dedi.

 

 

29 branşta 5 bin sporcu

Sakarya’nın sporda yeniliklerin ve ilklerin şehri olduğunu söyleyen Yüce, 2022-2023 sezonunun hakem ve gözlemciler için hayırlı olmasını temenni etti. Bisiklet Dostu Şehir unvanı ile Sakarya’nın ismini dünyaya duyurduğunu belirten Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak sadece bisiklette değil; bütün spor branşlarına destek olmaya devam ediyoruz. Futbol, güreş, hentbol, dövüş sporları gibi 29 farklı branşta mücadele eden 5 bin sporcumuzun ve antrenörlerimizin her zaman yanındayız. Elimizden geleni yapıyor, altyapılarımızı da buna göre dizayn ediyoruz. Kurumumuzun sahip olduğu tüm spor tesislerini sporcularımız için seferber ediyoruz” dedi.

 

2023 Avrupa Spor Şehri Sakarya

2023 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanını da Aralık ayında alacaklarını dile getiren Başkan Yüce, “Bu unvan ile Sakarya’mızın spor altyapısının daha da geliştirilmesine katkı sağlayacağına inancımız tamdır” diyerek Sakarya’nın Türkiye’de “2023 Avrupa Spor Şehri” unvanına layık görülen tek şehir olduğunu sözlerine ekledi.

 

Yüce spor şehri Sakarya hedefleri doğrultusunda hentbol, halter, judo, atletizm, kick boks, yüzme, güreş ve karate gibi çeşitli branşlarda Türkiye Şampiyonaları olmak üzere 40’a yakın ulusal düzeyde spor organizasyonun yanı sıra bisiklette dünyanın önemli yarışlarına ev sahipliği yaptıklarını da dile getirdi

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!