Avanta puanlar.

featured

Avanta puanlar.

Aslında biraz kaba oldu yazımın başlığı ama gerçek bu.

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü ilçemiz Karasu’nun futbol mabedi olan Atatürk Stadına iki maç oynanacak diye gittik. Zaten işimiz de bu. İlk maç Süper Amatör Ligin A Grubunun zirvesinde yer alan Karasu Güvenspor ile Hendekspor arasındaydı. Tam bir derbi niteliğinde olan bu karşılaşma, aynı puanda olan her iki takım açısından da büyük önem taşıyordu.

Beklendiği gibi, maç tam bir derbi havasında geçti. 90 Dakika karşılıklı ataklar ile birbirlerine üstünlük sağlamak isteyen futbolcular, soğuk havada içimizi ısıttılar.

Kendilerini tartarak, futbol kalitesinden ödün vermeden mücadele eden her iki takımın oyuncularını da kutluyorum.

Maçın ilk yarım saati tipik bir beraberlik havasında geçerken, sessizliği 36ncı dakikada gelen penaltı kararı bozdu. Orta hakem Burak Olcar, Karasu Güvenspor lehine penaltı kararına hükmetmişti Bana göre de penaltıydı ve atışı kullanan Serkan, topu Hendekspor ağlarına yollayıverdi. Skor, ev sahibi ekibin lehine 1-0 şeklinde değişmişti.

Bu golün şokunu çabuk atlatan konuk ekip Hendekspor, 2 dakika sonra kaptan Zafer’in ayağından eşitliği sağladı.

İlk 45 dakika bu skor ile biterken, ikinci devreye hızlı başlayan taraf Hendekspor’du. Birçok pozisyon bulan konuk ekip golü göremeyince Karasu Güven kendine geldi. Bu kez oyunda dengeyi sağlayan Karasu temsilcisi pozisyon üretmeye başlamıştı. Nitekim 78nci dakikada sahneye çıkan Caner takımına üç puanı getiren golü attı. Maçı 2-1 kazanan Karasu Güven, bu skor ile birlikte ikinci sıradaki yerini korumuş oldu.

Bu skora rağmen ligin bitimine 3 hafta kala her iki takım da Play-Off oynamayı garantilemiş gibi gözüküyor.

Gelelim aynı gün oynanması gereken Karasu Yalı-Hendek Boğaz maçına. Lige tutunmaya çalışan Yalı’nın bu randevusundan çıkacak skoru çok merak ediyordum ki ilk şoku yaşadık.

Hem Karasu Yalıspor’lu futbolcular, hem de maçın hakemleri sahada hazırdılar ama rakip takım ortalarda yoktu. Sonra da beklenen oldu ve hakem maçı iptal etti. Böylece Karasu Yalıspor haftayı 3-0 hükmen galip kapatmıştı.

İşte bu nedenle yazımın başlığını ‘Avanta puan’ diye attım. Yine de olsun, sonuçta bu durumun suçlusu Karasu Yalıspor değil, maça çıkmayan Hendek Boğazspor’dur.

Karasu Yalı’nın bir sonraki hafta yapması gereken maç Hendek Gençlikspor’la. Yani bir kez daha 3-0 hükmen galip gelecek.

‘Avanta puan’ derken gelelim Pazar gününe. Çünkü aynı durumu o gün de yaşadık. Maçın adresi aynı ama ligi farklıydı. Kısacası Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Karasuspor’u izlemek için gitmiştim Karasu Atatürk Stadına.

Rakip son sırada bulunan ve Lige havlu atan Derincespor’du. Bekleme süresinin ardından olan oldu ve Derincespor ortalarda olmayınca Karasuspor sahadan 3-0 hükmen galip ayrıldı.

“Önemli olan puanın nereden geldiği değil, gelip-gelmediğidir’ diyerek baktık önümüze. Şimdi son 6 haftaya girdik ve matematiksel olarak şu anda bize yakın olan Adapazarıspor ile aramızdaki farkı korumamız gerekiyor. Puan farkı 8 ama kalan maçlarımız önemli rakiplerle. Yani her an her şey olabilir.

Bu hafta Bursa’da Kestel Belediyespor’a konuk olacağız. Sonra iki hafta üst üste iç sahada Sapanca Gençlikspor ve Bursa Zaferspor ile karşılaşacağız. Ardından ligde şampiyonluk mücadelesi veren Gebze deplasmanına gideceğiz. Daha sonra yine şampiyon olmak isteyen Maltepespor’u ağırlayacağız. Son maçımız ise Lig’de kalmak için çırpınan İstanbul/Kartal Bulvarspor ile deplasmanda olacak.

Kısacası her ne kadar zor gözükse de, Ligde kalma yolunda rahatlamamız, alınacak üç galibiyete bağlı. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!