ASTRA GROUP BÜYÜKŞEHİR BASKET’TE KAN DİĞİŞİMİ

featured

ASTRA GROUP BÜYÜKŞEHİR BASKET’TE KAN DİĞİŞİMİ

Astra Group Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı yeni Koçu Selçuk Ernak için Ormanpark’ta bir imza töreni düzenledi. Törende konuşan Koç Ernak, “Sakarya Türk sporuna kattığı değerler ve heyecanlı spor izleyicisi ile bir spor şehri. Bizim buradaki hedefimiz bu spor şehrini Basketbol Süper Ligi’ne ve Avrupa’ya taşımaktır” dedi.

ORMAN PARK’TA İMZA ŞOV

Astra Group Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı yeni Koç Selçuk Ernak için Ormanpark’ta bir imza töreni düzenledi. İmza törenine Sakarya Büyükşehir Basket’in ilk Başkanı ve şu anda Onursal Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Orhan Bayraktar, Basketbol Şube Başkanı Akif Köse, Genel Menajer Kutluhan Yavrucuk, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Yönetim ve Koç Selçuk Ernak açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“ KAN DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİYORDU “

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Sakarya Büyükşehir Basket Onursal Başkanı Akgün Altuğ yaptı. Altuğ konuşmasında “ Bugüne kadar yaptığımız toplantılarda bir kan değişikliğinin takımın menfaatine ve yararına olacağını düşündük ve yaptığımız çalışmalar ve görüşmeler neticesinde Burak hocamızla karşılıklı görüşerek yollarımızı ayırdık ve yolumuza Türkiye basketbol’unda çok ciddi çalışmaları olan gerçekten Türkiye basketbol’unda isim yapmış bir hocayla devam etmek istedik. Şu anda yanımda değerli hocamız Selçuk Ermak var. Kendisiyle görüşmeler yaptığımız itibariyle hedeflerimizin buluştuğunu söyleye bilirim. Kendisinin hedefi aslında bu ligde olmak değil tabi ki süper ligde Avrupa heyecanını yaşayan bir takıma koçluk yapmak. Bizde aynı hedefte olduğumuz için kendisiyle bir anlaşma yaptık ve bugün bu anlaşma gereği sözleşmemizi imzalayacağız. Şehrimize hayırlı olsun. Her iki tarafa hem Kulübümüze,  hem hocamıza bu sözleşme bu antlaşma hayırlı olsun. İnşallah kaldığımız yerden devam edeceğiz ve sezon başında hatta bu takımı kurduğumuzun en başında hedeflediğimiz hedefe doğru ilerleyeceğiz yani süper lige çıkacağız. Hepinize katılımınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Hocamda birkaç şey söylesin, Akif başkanda söylesin ondan sonra sizden sorular alalım.” Dedi.

“ TEKLİFE HAYIR DİYEMEDİM

Ünlerle bu işi yapmış bir şehir dolayısıyla buradaki idari heyecan, idari iştah bu takımı süper lige çıkarmak Avrupa kupalarına çıkarmak için bizim hepimizin saygı duyması gerektiği ve bir antrenörün de kendi, adıma konuşayım ben,de amaçlarımın içine koyabileceğim bu yarışmadan mesleki zevk alabileceğim. Çok kaliteli bir oluşum. Bu sebepler benim için bu teklife hayır denemez hale getirdi. Bizim kademeli amaçlarımız var. Öncelikle şuanda takımımızı alıp bir üst lige çıkarmamız lazım süper lige çıkarmamız lazım. Bu takımın başka bir amacı hiçbir zaman düşünülmedi. Benim içinde aksi kabul edilebilir bir şey değil. Lige çıktıktan sonrası için hayallerimiz var. Bu hayalleri gerçekleştirecek planlarımız var. Ben bundan önce çalıştığım kulüplerde çok uzun süreler çalıştım. Son iki kulüpte 10 ar sene yani iki kulüpte 20 sene geçirdim. Buraya gelirken de bundan farklı bir düşüncem olmadı umarım uzun seneler bu değerli yönetimle güzel şekilde basketbol başarılarını beraber yaşarız. Hep beraber buna şahit oluruz. Geldiğiniz için teşekkür ederim.

“ CİDDİ HEDEFLERİMİZ VAR “

Hoş geldiniz. Diyerek başlayayım. Bildiğiniz üzere ciddi bir hedefimiz var. Süper ligle ilgili süper lige çıktıktan sonraki hedefimiz ilk 8’e kalmak yani Avrupa kupası hedefimiz var. Mevcut olan hocamızla maalesef bu hedefimizde ulaşamayacağımızı düşündük. Dolayısıyla Selçuk hocamızla anlaştık. Tekrar hoş geldiniz hocam. Bu arada genel menajer olarak sayın Kutlukhan Yavrucuk beyi tanıştırmak istiyorum. Astra grup bünyesinde ve artık bizle beraber Kutluhan beye de hoş geldiniz diyorum.

“ HEDEFİMİZ SÜPER LİG “

 

Evet sezona başlarken bir hedefimiz vardı. Bu şehre, Büyükşehir Belediye Başkanımıza süper lig sözü vererek başlamıştık sezona arkadaşlarla kurduğumuz. Kadromuzu da ona göre kurduk hocamızı ona göre belirledik. Sezonun başında da güzel bir uyum yakaladık ve başarıda elde ettik aslında bir nebze sonra o uyum kayboldu hocayla sporcular arasında başarısız sonuçları görünce de hedeften sapmamak adına bir kan değişikliği ihtiyacı hasıl oldu ve hocamla bu kanı hocamla yakalayacağımızı düşünerek böyle bir karar aldık. Umut ediyorum hayırlısına ulaşırız. Hedefimiz süper lig ve buna da ulaşacağız inşallah sonrada orda kalıcı olmak elbette ki o kalıcı olmak maksadıyla zaten Selçuk hocamla yollarımız kesişti inşallah ta başarılı bir sonuç elde edeceğiz. Teşekkür ediyoruz.

BÜYÜKŞEHİR BASKET’İN RAKİBİ SAMSUN

Öte yandan Astra Group Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı, TBL 26. hafta programı kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü’nü konuk edecek. 4 Mart Cumartesi günü Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak zorlu mücadele saat 17.30’da başlayacak. Yeni Koç Selçuk Ernak’ta Samsun maçıyla takımının başında ilk karşılaşmasına çıkacak.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!