Aslan Payı Gürsesin

featured

Aslan Payı Gürsesin

Başarı varya başarı insanı mutlu eder. Mutsuzluk içine ise dramatik laflarla doldurursunuz. Başarımı ,başarısızlıkmı? Türkiye bu iki hedefin içinde sadece başarı ile ilgilenir. Başarısızlık halinde konuşanlar ,yazanlar, acarlar ağızlarını yumarlar gözlerini.  Kurumsallaşmakmış,gelecekmiş  futbolun bu yüzüyle bizim evin futbolunda çok fazla durak yapılmaz. Başarı geldimi bu gun olduğu gibi bayram yapılır. Oysa Sakaryanın tarihinde buna benzer çok çoşkulu anlar ,yıllar var.  Gelelim biz bu güne. Başarısızlık gelseydi şehrin merkezine konulacak dar ağacında kim asılırdı? İsmail Gürses. Gerekceler ne olurdu? Bir ucuk paralar harcandı,iki yanlış iki teknik adan tercihi. Üç yanlış oyuncu transferleri eşliğinde Gürses Başkana bu şehir dar edilirdi. Ama dedikya başarı geldimi bunlar askıya alınır. Ve yazanlar konuşanlar şöyle deriz,gözü kara Başkan İsmail Gürses yanlışların içinden doğru teknik adam tercihi ile Diriliş yılının ilk hedefine Rüstemlere taşıyan başkan oldu. Gözü kara Başkan allem etti kallem etti  sonunda Sakaryasporu bir üst lige taşıdı. Ne me lazım kurduğu kadro bu ligin üstünde bir kadroydu. Sonunda Playof finalindende olsa Sakaryaspor yeni stada TFF 2 lig apeleti ile taşındı. Biz bu gün yaşanan başarının içinden ASLAN PAYINI İsmail Gürses Başkana uzatıyoruz.

DOĞRU HAMLELER

Sakaryaspor TFF 2 lige yükseliş sarhoşluğıundan arınıp futbolun içinde var olan geleceğe yönelmiş. Yönetimin,Osman Özdemirle yola devam kararı doğru atılmış bir teknik adam adımıdır. Sakaryasporu başarıya taşımış kadro ile fazla oynanmaması ,büyük ölcüde korunacak olması ikinci bir doğru futbol adımıdır. Kadroya katılacak oyuncu grubunun 5-6 ile sınırlı olmasıda bu gün için doğrudur. BU doğruların ,doğruluğunu daha net test etmek adına  bu konuda atılacak adımları beklemek gerek diyerek kendimi beklemeye almak istiyorum. Ancak yolun başında atılan bu adımların geçmişten ders alınarak daha temkinli vede daha doğru atıldını şimdilik buraya not olarak düşmek gerek.

BU YABANCILARA DELİ OLUYORUM

İsvicredeyken neye gıcık oldum biliyormusunuz? Yahu yayalara ayrılan yere adımımı atmaya hazırlanmamla ,suratle gelen arabanın durmasını varya, deli oluyorum be. Adamlarda yayaya,insana saygıya taktım. Yok ya ,buraları bize göre değil valla. Buranın havası beni sizi bozar. Düzen ,intizam temizlik bana göre değil dedim ve döndüm.  Sonra gelde Türkiyeden ak hikayeler dinle ,Avrupa bizi kıskanıyor. Hadi oradan be. Siz onu benim kulağıma anlatın. Onbeş yıldır her alanda çöken ,Buğdaya varana kadar her tarım ürününü dışarıdan alan ,Ekonomide tepe taklak giden Türkiyeyi kim kıskanır be.Varsa yoksa tünel, v arsa yoksa köprü. Secim zamanı geldimi ,tünelle yatıyoruz ,köprüyle kalkıyoruz. Hoş Onlarında tamamı Türk halkının sırtın dan ödeniyor ya. Büyümeye bak ,istihtam sorununa bak,issizlik sorununa bak. Tarım ülkesiyken ,oldukmu size  tüketen ,dışarıdan beslenen ülke. Bundan sonra gelsin masallar. Başkanlık gelecek Türkiye ucacak. Ben almıyayım,ben yemeyeyim yiyenlere afiyet olsun. Biz ak yalanlar senfoni orgestrasının peşine takılıp kaldıkca iç ve dış köleliğimizle çok dans ederiz. Ha unutmadan bu gidişle bu günleride mumla ararız.

VELİ VE PEKTEMEK

Veli Kavlak futbolun talihsiz işçilerinden. İki yıldır omuzundaki caresiz sakatlık nedeniyle takımına  en faydalı olacağı süreci sürekli ameliyetlarla geçirirken bir türlü eski Veli olarak sahalara dönemedi. Bu sezon bir ara iyileşir gibi oldu .BJK taşta kupa maçlarında süre alırken yeniden omuzundaki sakatlığa yakalandı. Son olarak futbolu bırakmak yerine, bir umut yine ameliyat oldu. Doktor garantisi ,üç ay sonra eski Veli olarak sahalara dönecek garantisi almış. İşim Velinin sakatlık serüvenünü yazmak değil. Onun Beşiktaş Başkanı Fikret Ormana giderek sergilediği duruş,Başkanım ben BJK gerekli şekilde faydalı olamadım. Bu sürecte benimde hatalarım oldu. Bana çok yardımcı oldunuz,bu nedenle bende alacaklarımdan ferakat ediyorum dedi. Gelde ayakta alkışlama.  Veli Kavlak bu,ya Pektemek Mustafa . Beşiktaşa geldiğinden beri sakatlıklardan belini doğrultmadı. Son transferinde 1.400 Bin EURO dan üç yıllık mukavele yaptı. Beşiktaş onun bu yükünü hafifletmek için cebinden para ödeyerek  BŞB yeye kiraladı. Mustafa Pektemekten tık yok. O alacağı paraya bakıyor. Formaliteler doğrultusunda Mustafa haklımı ,haklı. Ancak elin yabancısının yaptığına bakınca ,Mustafa Pektemekin  sergilediği tutumda değişim yok ,ben ona takıldım. Bir oyuncu aldığının karşılığını alsın tabi. Ama birazda takımın düşünürse büyür. Aynen Veli Kavlak olayında olduğu gibi.

GİDİYORLAR ,GELİYORLAR

Sakaryanın alt yapıdaki futbol bahcesinden geleceğe ışık sacan bir hab er, ne yazıkki gelmiyor. Son olarak Erenlersporun  U 19 larda Türkiye gündemini meşkul eden final resmi  dışında etrafa sacılan başka bir alt yapı heyecanı  ile karşılaşmadık. Bu sene içinde gidenler ,gittikleri gibi geri geldiler. Sıla hasreti ağır basıyor herhalde.  Bu işin espiri yüklü gerceği ni açmak gerek. Alt yapıların kalitesi artmalı. Bu işi göstermelik yapanlarla ,bu işe çiddiyet katan kulupler  her yönüyle ayrılmalı. Bana göre alt yapıya yatırım yapan takımlar ,futbolu yinetenlerce ödüllendirilmeli. Bu konuda daha kaliteli alt yapı için ASKF nin önümüzdeki sezon adına bu konuda bazı projeleri  gündemine aldığını biliyorum. Umarım Sakaryada  çöküş yaşayan Alt yapının futbol manzarası  bu proje eşliğinde daha hareketli hale gelir.

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI DEĞİL AMA..

Büyükşehir Alt yapısının Türkiye turnesinden bir galibiyet iki yenilgi çıkmış. Büyükşehirin pota altı serüveni yukarılara tırmanınca Sakaryada onların alt yapısıda önemli yaş gruplarında fazla zorlanmadan şampiyon olmaya b aşladılar. Olsunlar olsunlarda bu işin dışa açılan penceresindede ses versinler. Öyle sanıyorumki bu sezon onlar gençlerde Türkiye şampiyonasında bu gğne kadar olmayan bir başarıya imza atmışlar. Attıkları imza karşılığında karşılarına Banvit ,karşılarına Karşıyaka çıkmış. Bu iki takım Basketbolun devler arenasında gezen iki takımı,onlara yenilmelerine şimdilik kızmamak gerek. Ancak buralara gidip gelmelerden Basketbol dersi almak gerek. Eksikleri test etmek gerek. Basketbolun kalkınmasının adresi ,imkan zenginliği içinde gezen kurumu olan Büyükşehirin pota altı atılımı umarım gaz kesmez. Biz Basketbol filmi içinde geçmiştede buna benzer diziler seyrettik. Bu sefer sonu iyi biter,bu sefer Basketbolun ayak sesleri göstermelik olmaz.

KOCAELİYE ÜZÜLDÜM

Futbolda hedefe çok yaklaşıpta o hedefin dışında kalm ak futbolun en dramatik yanı. Bir çok alanda bizimle aynı kaderi paylaşan komşu Kocaelispor Altay önünde geçtiği macı penaltılara kadar taşıdı ama orada şansı yaver gitmedi. Altay beşte beş yaparken Kocaeli bir penaltıda direğe takılınca evine eli boş döndü. Penaltılar şans işi. Şans İzmir ekinin yanında gezince, Kocaelinin Antalyaya kadar uzayan TFF 2 lig umudu tehire uğradı. Kocaeli buralara kadar bizden çok daha zor şartlarda geldi. Transfer yasağı içindeki futbol tasması hala boynunda olan Kocaelispor, alt yapı oyuncu gruplarını bir yıl bünyede tutup ,sonra üst yapıya taşıyarak Baldan 3 ligi gördü. TFF 2 ligide görseydi futbolda mucizenin bizden sonraki Yeşil Siyah renki olurdu. Antalyaya akın edip geriye umut edileni alamadan dönen,bunun üzüntüsünü paylaşan Kocaelili dostların geçirdikleri futbol travması içindeki üzün tülerine Sakaryadan ,komşu kentten el vermek isterim. Umarım onlar bizim mutluluğumuzla teselli bulurlar. Seneye inşallah Körfez. Sizin bu futbol hikayesindeki Yeşil Siyah azminiz, gün gelir adresini bulur. Aldırma Körfez aldırma ,gecer, gecer bunlarda gecer .

MİNNATTARLIK ( Hayat bir define avı değildir.Hayatın kendisi definedir)

Hayatınızda bulunan her şeyin değerini bilmelisiniz.Sevdiğiniz insanlar,sağlığınız,işiniz,,sahip olduğunuz herşey için minnattar olmalısınız. Şu anda bulunduğunuz yerden hoşnut olmasanız bile ,sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan var. Asgari ücretmi alıyorsunuz ? İşsiz insanlar var. İşinizmi yok,sokakta yaşayan insanlar var. Doğru dürüst ayakkabınızmı yok? Ayağı olmayan insanlar var. Hastalıktan ,ağrılardanmı şikayetcisiniz ? Şu an ölümle penceleşen insanlar var. Beş kilo fazlanızmı var? Yirmi kilo fazlası olan insanlar var. Çocuğunuz sizi çşledenmi çıkarıyor,ödevlerinimi yapmıyor ? Çoçuğunu kaybeden insanlar var. Bu gün sorunun ne kadar büyük olursa olsun ,başka birinin daha büyğk sorunu ,daha çetin bir yolculuğu ve daha açıtan bir hikayesi vardır.( Zorluklara karşı kendini Ateşle ,Cengiz Erşahinden bir alıntıdır.)

MAKİNE İBRAHİM VE HARBİŞ

Makine İbrahim Harbişin herşeyi. Alt yapı onda .Üst yapı onda. Futbolcu planlaması onda . Maclara oyuncu taşıyan arabanın treksiyonu onda. Her tarafı Sarı siyah olmuş futbol gemisi son olarak U 16 larda şampiyon olmuş. Yokluk içinden çıkıp Türkiye şampiyonasına giden bir takımı ,onun başındaki teknik adamı alkışlamak bizim işimiz olsun. Ha unutmadan bilmeyenler varsa bilsin,Harbiş adı futbol kostümünde var ama oradan devasa ,gecmişteki gibi ilgi alaka bu gün bu takımın futbol bahcesine akmıyor. Makine İbrahim ve birkac sarı siyah futbol kalbi atan yöneticilerle yürüyor Harbişsporun futbol kaderi. Bakmayın sizin adının Harbiş olduğuna. Hikayeden biraz yardım olsada ,Harbişin yok aslında herhanki bir gençlik kulubünden farkı. Onun içinde bu futbol bahcesinden çıkan başarı için bir teknik adam ismi veriyorsak kimse bize alınmasın. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Gurbet ellerde kurduğum bu üçüncü Salı sofrası. Siz bu sofrayı okurken allah bi keder vermezse Vatanımda olacam. Her zaman olduğu gibi siz size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!