ASKF’DE İLK YARDIM EĞİTİMİ KURSU BAŞLADI

featured

ASKF’DE İLK YARDIM EĞİTİMİ KURSU BAŞLADI

ağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasında,”İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü 10 Mart 2016 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez arasında imzalanan protokol ile yürürlüğe girmişti. Sağlık Bakanlığı’nda yapılan toplantıda protokolün uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlenmiş ve “İlk Yardımcı Eğitimi” nin Mayıs ayında tüm illerimizde başlatılması kararı alınmıştı.

ÜÇ GRUP HALİNDE EĞİTİM

Yapılan protokol üzerine spor kulüplerinin yaptıkları müracaatlar kayıt altına alındı ve İlk yardım Eğitimi Kursu Askf Toplantı salonunda başladı. Eğitimciler İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmet Şubesi görevlisi Dr. Emre Demir ile Dr. Gülnihal Baltürk’ün  gözetiminde 3 Grup halinde verilecek eğitim kursuna 20 Kişiden oluşan toplam 60 Kursiyer katılıyor. Askf toplantı salonunda gerçekleşen kursta katılımcılar 16 Saat kurs görecekler. Kurs sonucunda İl Sağlık Müdürlüğüne verilecek listenin tasdiki ile kursiyerler Askf Başkanlığının düzenleyeceği bir törenle belgelerini alacaklar ve daha sonra da bu belgelerin sahipleri bulundukları spor kulüplerinde sahaya sağlık görevlisi olarak çıkacaklar. Kurslar teorik ve pratik olarak iki bölümde veriliyor. Kurslara katılan adayların en az lise mezunu olmaları istendi.

Dr. Emre Demir Kurs-2 Kurs-3 Kurs-4 Kurs-5 Teorik ve pratik ders

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!