ASKF YÖNETİME HİZMET İÇİN GELDİK !

featured

ASKF  YÖNETİME HİZMET İÇİN GELDİK !

 

Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı Yaşar Zımba Geçen gün Ankara’da yaptığı temaslar ve son zamanlarda basında yer alan bilgi kirliliği taşıyan haberlerle ilgili olarak açıklamalar yapmak üzere yemekli bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Askf Genel sekreteri Neşet Çakır, Askf yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Boz ile Uğur Kobaş katıldılar. Sakarya spor basınının seçkin bireyleri ile dostane bir hava içerisinde geçen toplantıda Yaşar Zımba konuşmasına Perşembe günü bir yerel gazetede haklarında çıkan bir yazı üzerinde durarak başladı. Zımba konuşmasında “ bizim boş işlerle uğraşacak kadar vaktimiz yok, bizler Askf’ye hizmet için çalışırken insanlar nelerle uğraşıyorlar “ diye konuştu. Göreve geldiklerinden bu yana amatör Spor Kulüpleri için çeşitli arayışlar içerisinde olduklarını söyleyen Zımba, “ ikide bir seçim seçim diye tutturuyorlar, topladıkları imzaları teslim aldım, incelediğimde imza topladıkları delegelerin bazılarının görevi bitmiş eski genel kurul üyeleri olduğunu gördüm, bazıları ise Askf dışından olan kulüplerden olunca verdikleri listeyi muhatabına teslim ettim. Buraya kadar tamam da, basında bununla ilgili olarak bazı yanlış terimler kullanılmış, ben sahte filan demedim, sadece geçersiz kişilerden bahsettim. Ben ve seçim isteyen İslam bozkurt sık sık görüşüyoruz. Her şey normalinde seyrediyor ama bazıları işin karışması için çaba sarf ediyor.” Dedi

ASKF’Yİ İYİ ŞEYLER BEKLİYOR

Başkan zımba “Ankara’da bazı siyasilerle,  ayrıca sürekli olarak Belediye Başkanları ile görüştüğünü  ama bunun bile yanlış olduğunu iddia edenler var. Pekiyi soruyorum ben onlarla görüşmeyeyim de kimlerle görüşeyim ? Sakarya için iyi şeyler sağlamaya çalışıyoruz. Mesela sağlıkçı konusunda bir istihdam yarattık. İşkur vasıtasıyla da sahalarda görev yapacak kişiler görevlendirilip 9 Aylık çalışma sürecince oranın kulüplerine veya çalışanlarına yaklaşık 17.500 TL para aktarılacak. Bunu isterse kulüpler kendileri alabilecek isterlerse çalışanla yarı yarıya da bölüşecekler. Bunun yanında malzeme yardımı konusunda da ilgililerden malzeme gelip geçici bizler saha konusunda yardımcı olalım dediler bizler de bunu uygun gördük ve şu an için çeşitli yerlerde tesisler yapılmaya devam ediyor. Türkiye’nin önemli Enerji Şirketlerinden biri ile temas halinde bulunduklarını belirten Yaşar Zımba ; ” Enerji aboneliği konusunda Federasyonumuzca yapılacak çalışmalardan sürekli gelir sağlanmasını hedefliyoruz. Projenin istenilen boyuta ulaşması durumunda Hem Federasyonumuz hem de Kulüplerimizin adına önemli bir finans kaynağı oluşturmuş olacağız”dedi.

“ BİZİM PARAYLA İŞİMİZ OLMAZ “

Göreve geldiklerinde birçok borçla karşı karşıya geldiklerini söyleyen Zımba geçen 7 Aylık süre boyunca eski borçları ve yapılandırmaları hatta ve hatta ödenmemiş yapılandırmaları fark ederek onları ödemeye başladık. Şu anda 5 Kuruş borcumuz yok. Yönetim Kurulum ve benim parayla pulla işimiz olmaz, bizler buraya dağılmış bir Askf’yi toparlamak için geldik. Öyle boş işlerle uğraşmayı değil. Askf’yi nasıl toparlarız düşüncesiyle çalışıyoruz ve bunu da Allah’a şükür başarıyoruz. Seçim seçim diyorlar. Bunu da düşünürüz ama her şey olabilecek konuma gelirse olur. İstiyorlarsa mahkeme yolu açık,  ama sonucuna katlanırlar. Önümüzde seçime kadar uzun bir süre var ama biz belki seneye veya belki de yakında her zaman seçim yapabiliriz. Tüzüğümüzde bazı eksiklerimiz var onları da tüzük değişikliği yapmak için toplayabiliriz. Bakalım güçleri yetecek mi o zaman göreceğiz. “ dedi.

“HAKEMLERLE SORUNLAR BİTECEK “

Sık sık ortaya atılan hakem sıkıntıları ile ilgili olarak konuşan Başkan Zımba “ İl Hakem kurulu ve Hakem Derneği arasında bir soğukluk yaşanıyor. Biz Askf olarak onları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Hatta 11. bölge sorumlusu ile de birlikte bir araya geldik ve sorunları paylaşıyoruz. En kısa zamanda bu sıkıntının giderilmesine çalışıyoruz. Bizler yaş itibari ile de böyle davranmak zorundayız. Ama kulüplerimiz de biraz olsun anlayışlı olsunlar. Dünyada halledilmeyecek bir mesele yoktur “ Dedi. Biz Askf yönetimi olarak kulüplerle ilgili yapılan yemekli toplantıları Askf olarak, basın veya buna benzer kişilerle yaptığımız toplantıların yemek bedelini yöneticiler ve ben cebimizden ödüyoruz diyen Başkan Zımba “Sakarya olarak yur genelinde dibe vurmak istemiyoruz. Askf’yi hak ettiği düzeye çıkartmaya çalışıyoruz. İl Temsilcisi Ali Arslan’ı ne zaman göndereceğim diye bekliyorlar, oysa biz uyum içerisinde çalıştıkça bu onların zoruna gidiyor, daha çok beklerler diyen Yaşar Zımba kendilerini destekleyen tüm kulüplere de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

askf (1) askf (2) askf (3) askf (4) DSC_1555 DSC_1564 DSC_1588 IMG_0223 IMG_0224 IMG_0225 IMG_0226

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!