“ASKF.lere Amatör Lisan çıkarma yetkisi verilmelidir.”

featured

“ASKF.lere Amatör Lisan çıkarma yetkisi verilmelidir.”

Bu yazımı birkaç gün gecikmelide olsa İllerdeki amatör futbolu yeniden yapılandırılmasını kaleme alacağım.

Öncelikle amatör kulüplerin sırtında mali olarak  kanbur olan TASKK ve ASKF.leri yeni bir önerileri dillendirmek istiyorum.

Kuruluşunda amatör futbolun sendikası olarak kurduğumuz askf.ler zaman geçtikçe kulüplerin menfaatleri yerine   malesef siyasi otoriteye boy gösterme arenasına dönüştürdüler.

ASKF.ler  kuruluş amaclarının  dışına çıkarak makamları kendi menfatlerine kullanmaya başladılar. 1985-1992 yılına kadar …ne aktarma bedeli vardı nede lige katılım bedeli..

Göreve gelen başkanlar maaş almadan gönüllü olarak görev yapmakta idi..

ASKF.lerin başkanlarının  araç ve gereçleri kendi işlerinde kullanılmaya başladılar….

Ne oldu da  bu gönüllü kuruluşlar menfaatlerini düşünür hale geldiler.işin tuhaf tarafıda bu araç ve gereçleri askf.lerin hizmetine sunan belediyeler nasıl buna müsade ettiler..

İşte bu olumsuzlukların tek nedeni ise ;futbol federasyonunun  futbolun sevk idaresini askf+taskk+futbol il temsilcilerine  yetkiyi paylaştırması olmuştur.

Çıkan talimatlar ve yönetmelikler amatör futbol kulüplerini askf.başkanlarına biat etmeleri sonucunda, hem maddi hemde manevi olarak hükümlü kıldılar. Olan futbol kulüplerine oldu. Amatör kulüpler dört patron arasındaa sıkışıp kaldılar.

Bana göre futbol kulüplerimizi bu zor durumdan bir an önce kurtarılmalıdır..TFF.nuna bu konuda çok iş düşmektedir. Yeni bir yapılanma gereklidir. Amatör futbol kulüpleri tescilli olduğu futbol federasyonu sorumlu olduğumuz yasal bir kuruluştur.Yani biz futbol kulüplerinin patronu TFF.dir.

Patronumuz olan  TFF.nu yeni bir oluşum içersine girmelidir. Kulüplerimizin şu anda sevk ve idare eden4 kuruluş mevcuttur. Bu kuruluşları tff hariç 3 nü devre dışı kalmalıdır.

Yeni yapılanmada;

1-Futbol il temsilcisini illerde kuruluşunu tamamlayan her ildeki askf.lerin bünyesine dahil edilmeli.

2-Hemen akabinde  ASKF.ler Amatör Lisan çıkarma yetkisi verilerek TFF.ye bağlı bir kuruluş haline gatirilmeli.

3-ASKF.lere gerekli bütçenin  TFF.nu tarafından sağlanmalıdır..Bu sayede başkanların ve çalışan personelin maaşını kulüpler ödemek zorunda kalmayacaktır.

4-Yeni oluşumda ASKF.lerin yürütme kurulunu yine Futbol kulüpleri delegeleri tarafından seçilmeleri sağlanması..

İşte bu sayede Amatör futbol kulüplerimiz  sadece  TFF.ye aktarma ve lige katılım bedeli ödeyerek üzerindeki mali yükü ortadan kaldıracaktır. Ayrıca  il temsilcisinide askf.tarfından belirlenerek  bütçe sorunu ortadan kalkacaktır.

YASAKLAR ve BAL LİGİ

Son günlerde tavan yapan salgın maalesef tam kaapanmayı getirdi..Ortalık toz duman..17 mayısa ertelenen Bal liginin oynanmasıda tehlikeye girdi..

Oynanmasına karar verilirse bal ligi takımları sporcularını  tekrar birara getirecek,hadi biraraya getirdiler hazırlık yapmadan o sporcular nasıl sahaya cıkacak..şubat ayından beri idmana çıkan sporcuların  giderlerini kim karşılayacak…

Ya bu ligin iptal kararı çıkarsa …işte o zaman etrafı toz duman kaplayacak…Kulüplerin harcamalarını kim ödeyecek. TFF.bu konuda nasıl bir tavır takınacağı merak konusu..kaldıki tff.nin koşullarını yerine getiren ve Her iki durumda da Bal ligi takımlarının harcamalarını telafisi yapılmalıdır.

Aksini düşünmek bile istemiyorum..yazımı güzel bir söz ile bitirmek isyiyorum.

“Varlığı bir şey kazandırmayanın, yokluğu bir şey kaybettirmez.”

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!